logo 3M Česko s.r.o.

3M ESD Pro Event Detector je nový lehký, příruční detektor elektrostatických výbojů od 3M

Divize Electro & Electronics společnosti 3M uvedla na český trh nový lehký, příruční detektor elektrostatických výbojů, který dokáže rozlišit různé úrovně těchto událostí.

3M ESD Pro Event Detector je příruční indikátor elektrostatických výbojů, který detekuje a počítá výboje a na displeji pomocí sloupcových grafů znázorňuje relativní elektrickou sílu každé takové události. Přenosný, snadno použitelný detektor slouží k rychlému ověření efektivity ochrany před elektrostatickými výboji. Ta je zvlášť důležitá při práci s citlivými součástmi, například při montáži elektronických přístrojů, výrobě polovodičů, lékařských přístrojů, nebo diskových jednotek.

Proprietární algoritmus analýzy průběhu vln v přístroji 3M ESD Pro Event Detector filtruje většinu událostí elektromagnetické interference, které nejsou elektrostatickými výboji, takže zajišťuje přesné zjišťování skutečných výbojů v rušných prostředích. Tato funkce je užitečná například v prostředí výroby, kde elektromagnetické interference generují motory, solenoidy, relé a podobná zařízení.

Pomocí stejné technologie antény, jakou používá 3M EM Aware, dokáže ESD Pro rychle diagnostikovat prostředí a odstraňovat potíže s elektrostatickými výboji, posuzovat vybavení na ochranu před výboji, případně kvalifikovat nástroje pro použití v citlivých prostředích.

Společnost 3M je průkopníkem produktů pro kontrolu statické elektřiny a přístrojů pro měření elektrostatických výbojů. Posledních osm let neustále zdokonaluje používané detektory a osciloskopy.

Další články k tématům - 3M - detektor - Event - elektromagnetické - elektrostatických - ESD - výbojů

Článek 3M Česko s.r.o. ze dne středa 10. prosince 2008

Další články od 3M Česko s.r.o.