logo 3M Cesko s.r.o.

Konec billboardů v Čechách ?

Jakoukoli budovu, zeď, sloup, nebo celý stadion lze nyní proměnit v reklamní médium pomocí grafické samolepicí fólie IJ8624 od 3M.

Společnost 3M uvedla na trh převratnou novinku v oblasti signmakingu v podobě grafické samolepicí fólie IJ8624, určené jak pro venkovní, tak interiérové použití na zdi a strukturované či porézní povrchy. Tuto unikátní fólii, první svého druhu na trhu, lze využít pro přímou aplikaci reklamní grafiky nejen na cihlové zdi, omítky, betonové sloupy, ale také na jiné podobné povrchy v podzemních garážích nebo na velkých betonových plochách, např. na stadiónech. Jakýkoli povrch tak promění v atraktivní grafiku, reklamní plochu nebo obrovský firemní štít.

Díky svým jedinečným technologickým vlastnostem je tato pevná grafická samolepicí fólie schopná po aplikaci zkopírovat strukturu zdi a přilnout i k takovému povrchu, jakým je třeba nerovnoměrná omítka. Výhodou je bezesporu i její snadná aplikace. Dokonce ani cílový povrch není nutné před nalepením fólie nijak čistit či upravovat. Rovněž její odstranění je velmi jednoduché - stačí ji jen zahřát. Navíc nezpůsobuje poškození zdi.

Životnost fólie v exteriéru je zhruba 30 dnů, v interiéru dokonce 12 měsíců. Fólii IJ8624 lze charakterizovat jako ideální komunikační a grafické médium například při pořádání sportovních akcí, hudebních koncertů a při mnoha dalších typech venkovních akcí. Narozdíl např. od použití barvy je tato fólie rychlým, čistým a hlavně nákladově efektivním řešením.

Vynikající lepivost a schopnost úpravy fólie na budovách a strukturovaných podkladech je zajištěna především dokonalou přilnavostí způsobenou použitím speciálního lepidla a prověřené techniky lepení.

Lepidlo navíc dokáže zakrýt všechny nechtěné nástěnné barvy, které se na aplikovaném povrchu nacházejí. Jednou z mnoha výhod fólie IJ8624 je určitě možnost vytvoření grafických motivů s vysokým rozlišením a to ve všech velikostech i tvarech.

Pro větší lesk a ochranu grafik lze navíc použít i laminaci Scotchcal IJ8524 od 3M, která aplikovaný motiv ještě více zvýrazní.

Divize komerční grafiky společnosti 3M poskytuje zákazníkům po celém světě velkoformátová grafická řešení na podporu budování značek. 3M vyrábí a certifikuje velkoformátový grafický software, hardware, inkousty, tonery, grafické filmy a flexibilní materiály na výrobu velkoformátové hotové grafiky, která je konzistentní, spolehlivá a odolná.

Článek 3M Cesko s.r.o. ze dne středa 26. března 2008

Další články od 3M Cesko s.r.o.