logo ABB s.r.o.

Digitalizace průmyslu - budoucnost na dotek

Společnost ABB na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2017 v hale G2/30 představuje pokročilé technologie, služby, řešení a interaktivní program - stavební kameny pro továrny budoucnosti.

Továrny na celém světě jsou stále inteligentnější díky senzorům připojeným k internetu a díky využívání cloudové technologie, pomocí níž shromažďují a analyzují obrovské objemy dat, které pak mění v přesně cílené kroky. Tyto postupy významným způsobem zvyšují efektivitu provozu a továrnám umožňují dosahovat výkonů, jaké byly v minulosti nemyslitelné.

Inteligentnější továrny s pokročilými automatizačními systémy, které využívají výhod spolupráce a digitalizace, pomůžou v budoucnu zajistit konkurenceschopnost průmyslových podniků.

Budoucí trendy a výrobní řešení pro dálkové laserové svařování

Podle prognóz bude dálkové laserové svařování v budoucnu nejrychleji rostoucím segmentem, neboť se jedná o všestranný systém vhodný pro svařování nejrůznějších materiálů. Zaručuje hlubokou penetraci svaru a vysokou rychlost. Zároveň eliminuje deformace díky nízkému tepelnému příkonu při menších změnách v mikrostruktuře.

ABB vyvinula dokonalejší rozhraní robotického laseru, které koordinuje zrcadla skenovací hlavy a pohyb robota. Toto rozhraní zajišťuje komunikaci stavových parametrů, laserových příkazů a výběr programu.

Dále toto speciální uživatelské rozhraní zajišťuje rychlé uvedení do chodu a efektivní provoz a slouží k monitorování a analýze procesních signálů, k monitorování a řízení laserového zařízení a k přidání výukových nástrojů pro snadné a rychlé nastavení.

Ukázky dálkového laserového svařování a bodového sváření patří k dalším exponátům, které připravilo Evropské aplikační centrum svařování a dělení materiálu ABB Robotika v České republice.

RobotStudio - řešení založené na výrobním know-how

RobotStudio je využíváno pro uvádění automatizačních robotických řešení do provozu a pro jejich optimalizaci. RobotStudio umí simulovat přesnou repliku továrny ve virtuálním prostředí včetně pohybu robotů v čase, což umožňuje vyřešit všechny technické problémy s předstihem. Výsledkem je rychlejší spuštění výroby, programování a optimalizace výroby bez nutnosti jejího přerušení.

Spolupráce robota s člověkem

YuMi, první průmyslový robot, který dokáže skutečně spolupracovat s lidmi, a SafeMove2, nejnovější generace systému pro monitorování robotů s bezpečnostní certifikací. YuMi byl vyvinut přímo pro spolupráci s lidmi na různých úkolech v oblasti montáže malých součástí a manipulace s materiálem. SafeMove2 umožnuje lidem bezpečně spolupracovat s roboty ABB s nosností od 6 do 800 kg při zachování produktivity.

Digitalizace

Dále ABB vystavuje platformu ABB Ability Connected Services pro roboty, s jejíž pomocí lze předejít až 25% poruch a zkrátit dobu odezvy a odstranění problému až o 60%.

ABB Ability Connected Services je součástí stálého vývoje služby Remote Services pro roboty ABB, která byla uvedena před téměř 10 lety a přináší výhody připojení již více než 7000 robotů do ekosystému internetu věcí.

O ABB Robotika

ABB Robotika je průkopník v oblasti průmyslových a spolupracujících robotů a pokročilých digitálních služeb. Jako jeden z předních dodavatelů robotických výrobků působíme v 53 státech ve více než 100 lokalitách.

Dodali jsme již více než 300000 robotických řešení v celé řadě odvětví a aplikací. Pomáháme našim zákazníkům zvyšovat flexibilitu, efektivnost, bezpečnost a spolehlivost, a míříme k připojené továrně budoucnosti, kde lidé spolupracují s roboty.

Článek ABB s.r.o. ze dne středa 11. října 2017

Další články od ABB s.r.o.