logo ABB s.r.o.

Průmyslová řešení ABB a HPE promění data z průmyslu na informace a automatické úkony

Společnosti ABB a HPE navázaly strategické globální partnerství - nabídka digitálních řešení ABB Ability pro průmysl se propojí s inovativními hybridními řešeními HPE v oblasti informačních technologií.

Řešení využije spojení široce používané cloudové platformy, jako je Microsoft Azure, s IT systémy, které jsou v provozu v podnikových datových centrech i na rozhraních sítě. Využití správné kombinace IT platforem urychlí zpracování dat v průmyslových závodech a zároveň umožní účinné řízení průmyslových procesů v různých lokalitách.

ABB má instalovanou základnu 70 milionů propojených zařízení, 70000 digitálních řídicích systémů a 6000 podnikových softwarových řešení. Je důvěryhodným lídrem v průmyslu a má za sebou čtyřicet let vývoje digitálních řešení pro zákazníky.

HPE je globální lídr, který zákazníkům pomáhá optimalizovat IT prostředí pomocí bezpečných softwarových technologií, které jsou plně integrované do tradičních informačních technologií, do množství veřejných i soukromých cloudů a inteligentních rozhraní a které vedou ke zlepšování klíčových obchodních ukazatelů.

Aby nabídka pro zákazníky byla skutečně souborná, partnerství ABB a HPE bude obnášet i společnou inovační činnost, společný vývoj, společné uvádění na trh a servis.

Počítač tam, kde je potřeba

Sběr dat, provádění analýz a řízení procesů na průmyslových zařízení pomáhá zákazníkům vyhnout se problémům se zpožděním, zabezpečením a spolehlivostí. Tyto problémy jsou obvykle spojené s přenosem dat prostřednictvím vzdálených IT systémů. ABB a HPE budou společně vyvíjet, uvádět na trh a servisovat digitální průmyslová řešení.

Řešení budou pomáhat zákazníkům v oblastech:

V rámci partnerství budou moci řešení ABB Ability fungovat na hybridních platformách, jako je například HPE ProLiant pro Microsoft Azure Stack, která zákazníkům umožní využívat aplikace na požadovaném místě - na infrastruktuře HPE v průmyslových závodech a datových centrech nebo na veřejném cloudu Microsoft Azure, umožní jim splňovat konkrétní požadavky na výkon, zabezpečení nebo spolupráci různých závodů.

ABB a HPE rovněž dodají společná řešení pro datová centra, mimo jiné tato:

O HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) přední dodavatel technologií, který umožňuje zákazníkům dojít dále a rychleji. Má nejrozsáhlejší portfolio v odvětví, které sahá od cloudu přes datová centra až po aplikace pro jednotlivá pracoviště.

Technologie a služby HPE zákazníkům na celém světě pomáhají k tomu, aby jejich informační technologie byly efektivnější, produktivnější a bezpečnější.

Digitální řešení ABB Ability pro průmysl

Více než 180 řešení a služeb přináší zákazníkům v době čtvrté průmyslové revoluce novou vyšší hodnotu. Spojením rozsáhlých znalostí v oboru, kterými společnost disponuje, s propojitelností svých zařízení a s nejnovějšími digitálními technologiemi a inovacemi nabízí ABB Ability efektivní řešení a služby, které přinášejí odpověď pro současné výzvy a vytvářejí nové obchodní příležitosti.

ABB Ability pomáhá zákazníkům v odvětvích energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury vytvářet nové, ale i zdokonalovat stávající procesy zpřístupněním potřebných dat a optimalizací plánování a řízení provozu v reálném čase. Výsledné algoritmy lze zadat do řídicích systémů za účelem zlepšení klíčových parametrů, jako jsou prodloužení bezporuchového provozu, rychlost a využití.

Řešení ABB Ability je založeno na inovativních technologiích a zkušenostech ABB a více než čtyřiceti letech vedoucího postavení ABB v oblasti digitalizace v průmyslu. Řešení zvyšuje možnosti zákazníků inovovat a zvyšovat svoji konkurenceschopnost na rozvíjejícím se trhu průmyslové digitalizace.

Se svojí instalovanou základnou s více než 70 miliony připojených zařízení a 70 tisíci instalovaných řídicích systémů tak disponuje jedinečnými předpoklady pro podporu digitální transformace svých zákazníků.

Článek ABB s.r.o. ze dne pondělí 11. prosince 2017

Další články od ABB s.r.o.