logo ABB s.r.o.

Nová inženýrská centra ABB v USA a Itálii

Síť společnosti ABB rozšiřují dvě nová inženýrská servisní centra ABB Ability poblíž Miami na Floridě a u italského Janova. Centra fungují jako centrální nervová soustava pro zařízení a systémy vybavené technologií ABB.

Velké množství čidel přenáší do center údaje o stavu a výkonu zařízení a důležitých systémů, kde jsou pomocí specifického software nepřetržitě analyzovány. Získané informace okamžitě umožňují inženýrům pohotově diagnostikovat možné problémy, doporučovat preventivní údržbu nebo navrhovat opatření na zvýšení výkonu. Odborníci ABB a zákazníci úzce spolupracují a na základě dat průběžně přijímají rozhodnutí, která zvyšují provozní výkon a obchodní ziskovost.

"Otevření nových inženýrských center v USA a Itálii dokazuje vedoucí úlohu ABB při vytváření nových hodnot a možností využití velkých objemů dat pro naše zákazníky. V současnosti dálkově monitorujeme více než 700 lodí a průběžně jim poskytuje podporu v reálném čase. Tento počet do roku 2020 vzroste na 3000. ABB poskytuje námořním flotilám podporu v reálném čase - software spojuje předpověď počasí s údaji o plavidle a nákladu, a kapitánovi tak pomáhá stanovit ideální trasu plavby. Další centra ABB jsou v Singapuru, v norském Billingstadu, v Helsinkách, ve švédském Västeras, v San Diegu v Kalifornii a v Dalfsenu v Nizozemsku.," říká Peter Terwiesch, prezident divize Průmyslová automatizace ABB Group.

Collaborative Operation představuje skutečné využití internetu věcí (IoT) a je součástí ABB Ability, portfolia špičkových digitálních řešení.

Podobná inženýrská servisní centra nabízejí technologie pro řízení výkonu, dálkové monitorování a prediktivní analýzu s cílem zajistit bezpečnost a zlepšit provozní efektivnost a produktivitu.

Možnosti využití v různých odvětvích:

Další články k tématům - analýza - automatizace - bezpečnost - čidla - IoT - monitoring - průmysl - servis - Peter Terwiesch

Článek ABB s.r.o. ze dne úterý 22. srpna 2017

Další články od ABB s.r.o.