logo AC Jobs, s.r.o.

IT patří k nejžádanějším oborům v Česku

IT obory jsou i nejlukrativnější - průměrný nástupní plat absolventů v ostatních oborech je kolem 20 tisíc korun, u IT absolventů je to až o 15 tisíc víc. V Česku jich je ale stále nedostatek a na trhu práce by se jich uplatnilo dvakrát tolik.

"Platy v informačních technologiích patří k nejrychleji rostoucím. Například u programátorů a analytiků vzrostly za posledních pět let o 60%. Jejich průměrný měsíční plat činí přes 40 tisíc korun, u IT manažerů je to přes 50 tisíc. Vysoký plat patří k hlavním, nikoli jediným lákadlům, jež firmy novým IT zaměstnancům nabízejí. Řada společností nabízí možnost využívat dokonale vybavené relaxační místnosti nebo pro své zaměstnance připravuje bohaté snídaně. K dalším velmi žádaným benefitům patří možnost práce z domova nebo alespoň pružná pracovní doba. Z domova pracuje až 70 procent IT odborníků," říká Markéta Prazeres, ředitelka divize IT personální agentury AC JOBS.

Pro drtivou většinu absolventů IT není problém najít ihned po dokončení studia práci i bez předchozí praxe. Přesto ani čeští uchazeči nejsou zcela bez nedostatků. Častým problémem je nedostatečná jazyková vybavenost. Vzhledem k tomu, že IT odborníky často hledají mezinárodní společnosti, je nutná znalost anglického jazyka na komunikativní úrovni. Navíc veškeré technické dokumentace, odborné konference nebo konferenční hovory jsou v drtivé většině v anglickém jazyce.

Měřítkem pro budoucí zaměstnance je především jejich nadšení a motivace podávat výkon. Praxe není nutnou podmínkou, absolventi ne vždy praxi mají, ale pokud jim nechybí chuť se dál rozvíjet, pak praxe není rozhodující. Podstatné jsou jazyky - je potřeba mít alespoň základní znalosti angličtiny a ochotu komunikovat, i když s chybami. U pozic, které jsou často ve styku se zákazníkem nebo jinými týmy v zahraničí, pak angličtina musí být na komunikativní úrovni.

Atraktivní práci v počítačovém průmyslu stále ovládají převážně muži. Žen v oblasti informačních technologií pracuje jen kolem 15%. Navzdory benefitům, které firmy nabízejí, se ženy do IT příliš nehrnou. Situace v České republice není nijak výjimečná. I ve světě pracuje v IT byznysu méně žen než mužů.

Ženy prozatím lákají jiné pozice, nejvíce jich pracuje v administrativě. Pozvolna se ale objevuje nový trend - ženy se stále více snaží prosazovat v takzvaných mužských oborech. Česká republika například patří k zemím s nejvyšším počtem žen zaměstnaných v průmyslu, v tomto odvětví tvoří přes 20% zaměstnanců. Je jen otázkou času, kdy se i v IT oborech začne počet žen zvyšovat.

Skutečný boom v poptávce Českou republiku stále ještě čeká. Technické obory jsou obecně na trhu práce velmi žádané. Každým dnem přibývají volné pracovní pozice napříč různými sektory, které vyžadují znalosti z oblasti informačních technologií. Navzdory tomu, že těchto specialistů každým rokem přibývá, je jich stále málo. Vzhledem k nárůstu automatizace a digitalizace bude poptávka po těchto odbornících i v budoucnu stoupat.

Podle agentury CzechInvest každá třetí investice v Česku míří do sektoru informačních technologií. Nedostatek specialistů ale není problémem jen České republiky. V celé Evropě chybí kolem 700 tisíc odborníků a podle prognóz by to už v roce 2020 mělo být 825 tisíc.

Podle Českého statistického úřadu absolvují vysoké školy každý rok kolem 2,5 tisíce studentů oborů souvisejících s informačními technologiemi. V Česku jich je ale stále nedostatek. Uživilo by se jich tu dvakrát tolik. Poptávka po IT specialistech navíc poroste.

Článek AC Jobs, s.r.o. ze dne pátek 8. dubna 2016

Další články od AC Jobs, s.r.o.

IT patří k nejžádanějším oborům v Česku