logo Adobe Systems s.r.o.

Adobe Creative Suite 5.5: zaměřeno na platformy SmartPhonů a tabletů

Nové vydání přináší zásadní inovace pro Flash, HTML5, video, mobilní aplikace a nástroje pro digitální publikování. Adobe představuje i nový model platby za software formou předplatného a do tvůrčího pracovního postupu zahrnuje tablety.

Společnost Adobe Systems představuje novou produktovou řadu Adobe Creative Suite 5.5, která umožňuje návrhářům a vývojářům zaměřit se na populární a rozvíjející se platformy smartphonů a tabletů a držet tak krok s rozvojem nového způsobu distribuce a konzumování obsahu. Uvedení znamená významnou změnu ve strategii společnosti Adobe pro vydávání Creative Suite, předního návrhářského a vývojového software pro prakticky jakékoliv tvůrčí postupy napříč obory a technologiemi od tisku přes video až po mobilní a online média. Společnost Adobe nyní plánuje představovat nové verze Creative Suite v 24měsíčních intervalech a počínaje Creative Suite 5.5 uvolňovat důležitá vydání i v průběhu tohoto cyklu tak, aby kreativní komunita po celém světě mohla držet náskok před nejnovější pokroky ve vydávání obsahu.

Premiéru má také cenově dostupný a flexibilní cenový plán založený na předplatném, který bude atraktivní zejména pro zákazníky, kteří chtějí využívat vždy nejnovější verzi Creative Suite, jejich potřeby jsou založené na projektech, anebo třeba jen chtějí poprvé software vyzkoušet. Nová vydání nazvaná Subscription Editions zajistí, že zákazníci budou vždy pracovat s nejaktuálnější verzí softwaru, aniž by museli platit plnou cenu.

"Creative Suite 5.5 požene vpřed rozvoj nových digitálních zážitků napříč mnoha zařízeními, včetně všech klíčových smartphonů a tabletů," řekl Shantanu Narayen, prezident a výkonný ředitel společnosti Adobe. "I když vydavatelé, mediální společnosti, inzerenti a podniky mění způsob, jakým vytvářejí a distribuují svůj obsah, společnost Adobe je při tvorbě, řízení, měření a distribuci obsahu vždy podpoří technologickými inovacemi."

Nová sada Creative Suite 5.5 Web Premium Suite nabízí inovace v autorských nástrojích pro HTML5 a Adobe Flash a umožňuje zákazníkům vytvářet, poskytovat a zpeněžit bohatý obsah nebo aplikace pro prakticky jakýkoli displej. Toto vydání návrhářům a vývojářům pomáhá a umožňuje dodávat mobilní aplikace pro Android, BlackBerry Tablet OS, iOS a další platformy, pomocí HTML5 vytvářet vizuálně bohatý, na prohlížeči založený obsah pro různé displeje, a využívat Flash Player pro poskytování prvotřídního video obsahu, her pro volný čas a vizuálně i funkčně bohatých internetových aplikací.

Představenými výrobky rozšiřuje společnost Adobe tvůrčí proces mimo pracovní plochu tím, že pomáhá integrovat tabletová zařízení do tvůrčích pracovních postupů. Nový skriptovací engine v Adobe Photoshopu a rozšířený Photoshop Software Development Kit (SDK) umožňují vývojářům vytvářet aplikace pro tablety, které spolupracují s Photoshopem na platformách Android, BlackBerry nebo iOS. Společnost Adobe také představila tři nové aplikace pro iPad, které demonstrují tvůrčí možnosti využití tabletů pro řízení obvyklých pracovních postupů ve Photoshopu - Adobe Color Lava pro Photoshop, Adobe Eazel pro Photoshop a Adobe Nav pro Photoshop.

Pro video a audio profesionály přináší sada Adobe Creative Suite Production Premium převratný výkon, vylepšení workflow, kreativní inovace a nové výkonné editační schopnosti pro zvuk, které staví na obrovském zájmu zákazníků, který Production Premium věnují tvůrci televizního vysílání, filmaři a video profesionálové po celém světě. Jako jednu z novinek ve výkonném Adobe Merkur Playback Engine, který byl uveden v Adobe Premiere Pro CS5, rozšiřuje hardwarovou podporu grafických procesorů (GPU) tak, aby zahrnovala notebooky a více grafických karet, které umožňují uživatelům otevírat rychleji projekty, dostávat zpětnou vazbu v reálném čase a pracovat hladce při vyšším rozlišení.

Mějte na dosah nejnovější pokrok v digitálním publikování

Sada Creative Suite 5.5 Design Premium Suite obsahuje nejnovější inovace produktů pro digitální publikování od společnosti Adobe, které již nyní používají někteří z předních světových vydavatelů, pro vytváření digitálních verzí pro tabletová zařízení. Použitím InDesign CS5.5, v kombinaci s integrovanou sadou nástrojů Folio Producer, mohou designéři přidávat novou úroveň interaktivity do svých návrhů stránek určených na tabletová zařízení. Dokumenty mohou obsahovat video, audio, panoramatické pohledy, 360stupňové otáčení objektu, pan a zoom obrázků, integrovaný HTML a HTML5 obsah a dalších interaktivní vrstvy, což vede k mnohem živějšímu a poutavějšímu zážitku ze čtení. Creative Suite 5.5 je pro podporu publikování, prodeje a analýzy obsahu na řadě tabletových zařízení také těsně integrován s Adobe Digital Publishing Suite.

Vytvářejte mobilní aplikace pro zařízení s Androidem, pro iOS a pro BlackBerry Playbook

Uvedení Creative Suite 5.5 přichází v době, kdy mobilní zařízení expandují z hlediska tržeb a schopností a radikálně mění i způsob, jakým je vyvíjen a konzumován obsah nebo aplikace. S uvedením Adobe Flash Builder 4.5 (nyní k dispozici v Creative Suite 5.5 Web Premium) a frameworku Flex 4.5 mohou vývojáři snadno vyvíjet a nasazovat mobilní aplikace na zařízení s OS Android, na BlackBerry Playbook a zařízení s iOS, kterých má být podle očekávání na trhu do konce roku 2011 více než 200 milionů.

Zařízení s podporou Flash na vzestupu

S přepokládanými více než 131 miliony smartphonů s nainstalovaným Flash Playerem do konce roku, umožňuje Adobe Flash přinést bohatý obsah do stolních počítačů a zařízení uvnitř prohlížeče. Flash Player je již dnes podporován na platformách Android, HP webOS a Google TV. Podpora Flash Player pro BlackBerry Tablet OS, nadcházející verze Windows Phone, Samsung SmartTV a jiné se očekává v blízké budoucnosti.

Urychlete a optimalizujte kreativní pracovní postupy

Sada Adobe Creative Suite 5.5 je integrována s produkty Adobe CS Live, souborem online služeb, které urychlují klíčové aspekty tvůrčí činnosti a umožňují návrhářům soustředit se na vytváření svých nejlepších výtvorů. Mezi CS Live on-line služby patří - Adobe BrowserLab, Adobe CS Review, Acrobat.com, Adobe Story a Adobe SiteCatalyst NetAverages powered by Omniture.

Hlavní hvězdou nové produktové řady Creative Suite je Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection, který obsahuje v jednom balení všechny odvětví definující kreativní nástroje společnosti Adobe, jako je Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Flash Builder, Flash Catalyst, Flash Professional, Dreamweaver, Adobe Premiere Pro a After Effects. Tyto produkty jsou dostupné samostatně nebo jako součásti jedné nebo několika z pěti edic Creative Suite. Kompletní řada Creative Suite 5 zahrnuje Creative Suite 5.5 Master Collection, Creative Suite 5.5 Design Premium, Creative Suite 5.5 Web Premium, Creative Suite 5.5 Production Premium a Creative Suite 5.5 Design Standard.

Další články k tématům - Android - audio - BlackBerry - Creative Suite - CS5 - Flash - HTML5 - iOS - iPad - Photoshop - SDK - SmartTV - Tablet - TV - video - webOS - workflow - Shantanu Narayen

Článek Adobe Systems s.r.o. ze dne středa 13. dubna 2011

Další články od Adobe Systems s.r.o.

Creative Cloud: iniciativa Adobe pro tvorbu obsahu na tabletových zařízeních

Adobe Premiere Elements 10: výkonný program pro editaci videa

Adobe Photoshop Elements 9 Editor v Mac App Store

Adobe Digital Enterprise: nová platforma pro řízení zkušeností zákazníků

MAX 2011: registrace na konferenci zahájena

Adobe Photoshop Touch pro Apple iPad

Adobe Creative Suite 5.5: zaměřeno na platformy SmartPhonů a tabletů

Den digitální fotografie s Adobe

Daňové přiznání pohodlně v interaktivních PDF zdarma

Adobe Digital Publishing Suite pro tablety se systémem Android

Technologie Flash Player a AIR na mobilních platformách

Adobe AIR 2.5: platforma Adobe Flash i pro televizory, mobilní zařízení a počítače

Interaktivní marketing: Adobe definuje nové reklamní formáty mobilní reklamy

Upgrady na české kolekce CS4 se slevou 15 %

VELKÁ LETNÍ AKCE na české kolekce Adobe Creative Suite 3 Design a Web

Adobe Creative Suite CS3 s cenou nižší o 25 %

Adobe již dodává Acrobat 9

Adobe Creative Suite 3.3 je již k dispozici

Adobe oznamuje výsledky za druhé čtvrtletí

Seminář Adobe Acrobat 9 brzy v Praze a v Bratislavě

Seminář Adobe Acrobat 9 brzy v Praze a v Bratislavě

Adobe uvádí Acrobat 9

Nový Adobe Acrobat 9 Pro vylepší sadu Creative Suite 3.3

Adobe on AIR European Tour brzy v Praze

Velká jarní akce na Adobe Photoshop CS3

Adobe sjednocuje mobilní operace s budováním platformy

Adobe uvádí beta verzi Photoshop Lightroom 2.0

Adobe spouští veřejné betatestování aplikace Photoshop Express