logo Adobe Systems s.r.o.

Adobe uvádí Acrobat 9

Nová podpora pro technologii Adobe Flash,bohatá PDF portfolia a schopnosti práce v reálném čase mění definici komunikace pomocí PDF.

Společnost Adobe Systems Incorporated oznamuje uvedení nástroje Adobe Acrobat 9, který významně mění procesy vytváření a sdílení elektronických dokumentů. Acrobat 9 přináší nativní podporu pro technologii Adobe Flash, možnost sjednotit široký výběr typů obsahu do bohatých PDF portfolií a přístup ke schopnostem navigace v dokumentu PDF společně s kolegy v reálném čase.

"Nároky organizací i jednotlivců na komunikaci a spolupráci v pracovním prostředí nadále výrazně rostou," říká Rob Tarkoff, viceprezident obchodní divize pro podnikovou produktivitu. "Schopnost prosadit se a předat informace poutavým způsobem je čím dál důležitější. Acrobat 9 představuje odpověď na toto prostředí a je připraven od základu změnit způsob,jakým profesionálové používají elektronické dokumenty pro komunikaci a spolupráci."

Acrobat 9 poprvé poskytuje hlubokou podporu pro technologii Adobe Flash, která uživatelům umožní zahrnout do dokumentů PDF také video a soubory aplikací kompatibilní s přehrávačem Flash Player. Příjemci dokumentů stačí k používání tohoto obsahu pouze bezplatný software Adobe Reader 9. Statické dokumenty mohou nyní ožít a změnit se na dynamický nástroj komunikace.

Acrobat 9 také obsahuje schopnost sjednotit širokou řadu materiálů do jednoho dokumentu pomocí nového konceptu PDF portfolií. PDF portfolia umožní profesionálům v podnikové sféře sestavit různé typy médií, jako jsou dokumenty, video,audio a dokonce i 3D objekty do jednoho komprimovaného souboru PDF.

Uživatelé pak mohou zvolit jeden z několika profesionálních návrhů rozvržení (nebo si vytvořit svůj vlastní) a tím obsah rychle spojit, definovat navigaci a dodat mu lesk a firemní označení. Pak mohou být taková sdělení,ഊStrana 2 (celkem 3) Adobe uvádí Acrobat 9 jako jsou obchodní nabídky,právnické dokumenty a informace o výrobcích,podstatně přizpůsobenější a zajímavější.

Acrobat 9 navíc poskytuje přístup k schopnostem živé spolupráce uvnitř dokumentu PDF. Tuto spolupráci umožňuje práce s webem Acrobat.com, který poskytuje novou sadu hostovaných služeb, a který společnost Adobe uvedla ve veřejné beta verzi. Například obchodník by mohl použít Acrobat 9 k poslání dlouhého kontraktu klientům. Odborník z oddělení prodeje nebo kterýkoliv jiný příjemce používající Adobe Reader pak může pomocí služeb na Acrobat.com řídit navigaci celé pracovní skupiny v rámci dokumentu PDF v reálném čase. To pomůže zajistit,že všichni budou v každém okamžiku na stejné straně,a to doslova i v přeneseném významu.

Uživatelé programu Acrobat 9 mohou navíc využít přístup k webu Acrobat.com pro ukládání a sdílení souborů, použít ho jako centrální místo pro sběr dat a pro shromažďování komentářů v procesu posuzování sdíleného dokumentu.

Acrobat.com obsahuje další služby, jako je Adobe ConnectNow,osobní webové konference, umožňující sdílení pracovní plochy, videokonference s přenosem videa i zvuku, a integrovanou diskusi (chat) a Adobe Buzzword, elegantní webový textový procesor, který lze snadno použít ke společnému vytváření a sdílení dokumentů pro komentování a recenzování, vytvářející vysoce kvalitní tištěné výstupy.

Rodina produktů Acrobat 9 obsahuje software Acrobat 9 Standard,Acrobat 9 Pro a nový Acrobat 9 Pro Extended. Nejkomplexnější člen rodiny, Acrobat 9 Pro Extended,zahrnuje software Adobe Presenter pro snadné převedení prezentací z Microsoft PowerPointu na multimediální záležitosti, které lze publikovat jako soubory PDF.

Ceny a dostupnost

Očekává se,že Acrobat 9 Pro Extended,Acrobat 9 Pro a Acrobat 9 Standard pro Microsoft Windows a Acrobat 9 Pro pro Mac OS X budou dostupné v anglické, francouzské, německé a japonské verzi od července 2008.

Očekávaná cena za Acrobat 9 Pro Extended je 22 890 Kč bez DPH a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu budou moci upgradovat na Acrobat 9 Pro Extended za 7 530 Kč bez DPH.

Očekávaná cena za Acrobat 9 Pro je 15 620 Kč bez DPH a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu budou moci upgradovat na Acrobat 9 Pro za 5 290 Kč bez DPH.

Očekávaná cena za Acrobat 9 Standard je 9 770 Kč bez DPH a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu budou moci upgradovat na Acrobat 9 Standard za 3 220 Kč bez DPH.

Článek Adobe Systems s.r.o. ze dne úterý 3. června 2008

Další články od Adobe Systems s.r.o.

Creative Cloud: iniciativa Adobe pro tvorbu obsahu na tabletových zařízeních

Adobe Premiere Elements 10: výkonný program pro editaci videa

Adobe Photoshop Elements 9 Editor v Mac App Store

Adobe Digital Enterprise: nová platforma pro řízení zkušeností zákazníků

MAX 2011: registrace na konferenci zahájena

Adobe Photoshop Touch pro Apple iPad

Adobe Creative Suite 5.5: zaměřeno na platformy SmartPhonů a tabletů

Den digitální fotografie s Adobe

Daňové přiznání pohodlně v interaktivních PDF zdarma

Adobe Digital Publishing Suite pro tablety se systémem Android

Technologie Flash Player a AIR na mobilních platformách

Adobe AIR 2.5: platforma Adobe Flash i pro televizory, mobilní zařízení a počítače

Interaktivní marketing: Adobe definuje nové reklamní formáty mobilní reklamy

Upgrady na české kolekce CS4 se slevou 15 %

VELKÁ LETNÍ AKCE na české kolekce Adobe Creative Suite 3 Design a Web

Adobe Creative Suite CS3 s cenou nižší o 25 %

Adobe již dodává Acrobat 9

Adobe Creative Suite 3.3 je již k dispozici

Adobe oznamuje výsledky za druhé čtvrtletí

Seminář Adobe Acrobat 9 brzy v Praze a v Bratislavě

Seminář Adobe Acrobat 9 brzy v Praze a v Bratislavě

Adobe uvádí Acrobat 9

Nový Adobe Acrobat 9 Pro vylepší sadu Creative Suite 3.3

Adobe on AIR European Tour brzy v Praze

Velká jarní akce na Adobe Photoshop CS3

Adobe sjednocuje mobilní operace s budováním platformy

Adobe uvádí beta verzi Photoshop Lightroom 2.0

Adobe spouští veřejné betatestování aplikace Photoshop Express