logo AEC a.s.

Konference Security 2019 s odborníky na kybernetickou bezpečnost z celého světa

Součástí konference bude i hackerská soutěž, ve které si můžete vyzkoušet používané techniky pro získání přístupu k moderním webových aplikacím a firemním systémům. Akce se koná ve čtvrtek 28. 2. 2019 v Praze.

Letošní, již 27. ročník nezávislé konference pořádá společnost AEC. Akce bude rozdělena na dva paralelní programy - manažerský a technický - program začne zahájením v 9 hod. a s přestávkami bude trvat až do 17 hodiny.

Manažerská sekce je rozdělena do čtyř tematických částí. V prvním bloku Compliance zazní novinky, souvislosti a trendy z oblasti compliance a řízení rizik. Mluvčí pojmenují aktuální problémy okolo GDPR, ZoKB a další legislativy.

Stále více organizací přemýšlí o systematickém přístupu řešení bezpečnosti ve vývoji. V následujícím bloku SecDevOps budou představeny základní principy DevOps a nebudou chybět ani praktické ukázky implementace bezpečnosti do vývoje a operations.

Security Operation Centrum ve společnostech transformuje bezpečnost a tím se zvyšují požadavky na bezpečnostní týmy. Přijďte si poslechnout, jak zvládnout budování SOCu. Program se bude věnovat rovněž investigaci incidentů a novinky z oblasti threat huntingu.

V posledním manažerském bloku Cloud Security se společně podíváme na aktuální dění kolem tohoto tématu. Kromě manažerského pohledu zazní také pohled právní. Prezentace se budou věnobvat i tématu eGovernement Cloudu.

Technický sál nabídne detailnější pohled na problematiku ICT security. Také v tomto případě se návštěvníci mohou těšit na čtyři samostatné bloky přednášek.

Využití technik umělé inteligence se neustále rozvíjí:

Tyto dotazy zodpoví bezpečnostní experti z firem AEC, Check Point a ESET. Představíme, jak fungují nové produkty EDR (Endpoint Detection and Response) a next-gen antiviry.

Na konferenci budou také exkluzívně prezentovány srovnávací výsledky testovací laboratoře AEC. Účastník tak získá možnost nalézt odpověď na otázku, zda dokáží nahradit klasické antiviry.

Zkušení etičtí hackeři představí praktické ukázky nástrojů a technik, se kterými se setkávají při své každodenní práci provádění penetračních testů kritických systémů a služeb.

V bloku AI v IT Security se dozvíte, jak umělá inteligence (nebo strojové učení) pomáhá bezpečnostním týmům pracovat v oblasti detekce, nebo jak lze skombinovat strojové učení a intuici člověka pro dosažení nejlepší reakce na probíhající útok.

V závěrečném bloku Mobile Security se program zaměří na zabezpečení mobilních aplikací na těch nejnižších vrstvách, které je v aktuální době nutné řešit jako obranu u kritických aplikací typu mobilních bankovnictví.

Druhá část se bude věnovat nejčastějším problémům a jejich řešení při nasazení a správě enterprise mobility managementu (EMM).

Program celé konference má na starosti speciální programová komise, která tradičně dohlíží na podobu příspěvků, aby si konference udržela vysoký odborný standard a nezávislost na marketingově, nebo produktově orientovaných příspěvcích.

V průběhu akce se bude konat i hackerská soutěž "Capture the Flag", v rámci které si přihlášení jednotlivci budou moci vyzkoušet techniky používané hackery k získání přístupu k moderním webových aplikacím a firemním systémům.

Konference Security 2019 - místo a termín konání:

Článek AEC a.s. ze dne pátek 1. února 2019

Další články od AEC a.s.