logo AIMTEC a.s.

IT víkend v Plzni představí roboty a IoT technologie

Rozšířený program letošního #AimtecHackathonu za účasti týmů a řečníků ze zahraničí bude patřit talentům z oblasti vývoje hardwaru i softwaru a nejnovějším trendům a technologiím z robotiky, IoT, virtuální reality a rozpoznávání řeči. Akce se koná ve dnech 8. - 10. 3. 2019 v Plzni.

Tři části programu #AimtecHackathonu pro různé cílové skupiny umožňují získat nové zkušenosti a vědomosti nenásilnou a zábavnou formou všem zúčastněným. Hlavním bodem je samotný hackathon určený nejen pro programátory, ale také pro specialisty na hardware, UX, grafiku, VR a ostatní příbuzné obory.

Vítáni jsou i ti, kdo zatím nemají moc zkušeností a chtějí se k nim dostat zkratkou. Účastníci mají možnost nejen se naučit něco o technologiích, ale také o týmové práci a o vedení projektu.

Během čtyřicetihodinového maratonu budou k dispozici mentoři pro jednotlivé technologie, kteří nezasahují do náplně projektů týmů, ale poskytují know-how potřebné k jejich dokončení.

Tím je #AimtecHackathon specifický - pořadatelé nechávají účastníkům naprosto volné ruce při tvorbě zadání projektu, jediným omezením jsou dostupné technologie, čas a dovednosti jednotlivých hackerů.

Program kromě hlavní soutěže přinese také přednášky pro širší veřejnost a speciální workshopy pro děti. Akce také zaujala i několik týmů z Bavorska, které přijedou poměřit síly s českými kolegy.

Partneři letos poskytli široké spektrum technologií pro IoT, virtuální realitu, rozpoznávání řeči nebo roboty - zapůjčí je firmy Desseq a OpenTechLab Jablonec nad Nisou.

Druhá část programu cílí na odbornou i laickou veřejnost, která se chce dozvědět, co hýbe tech-světem. Na TechTalks uslyšíme například o dataminingu, machine learning, kyberbezpečnosti nebo 3D tisku.

Do Plzně přijedou své zkušenosti předat například Petr Somol z Cisco nebo Josef Steinberger ze SentiSquare. Celkem posluchače čeká deset prezentací, program je postupně doplňován na webu hacknatonu aimtechackathon.cz.

Celý IT víkend uzavře nedělní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Moving Station se promění na jedno velké hřiště pro Younghackers. Mladší návštěvníci si budou moci vyzkoušet na stanovištích partnerů nvias, SPŠE, Centrum robotiky a Campo arduino (FAV ZČU) práci s IoT technologiemi.

Na pořadu dne jsou i dva speciální workshopy, ze kterých si děti své IoT výrobky odnesou domů. Součástí programu je prezentace možností technického a IT vzdělávání v Plzni.

Ať už programujete, o IT se jen zajímáte nebo máte doma malého technického nadšence, přijďte o víkendu 8. - 10. 3. 2019 do Moving Station v Plzni.

Pořadatelem akce je AIMTEC, partnery jsou:

Další články k tématům - tisk - bezpečnost - datamining - hackathon - hacker - IoT - programování - robotika - UX - virtualizace - workshop

Článek AIMTEC a.s. ze dne středa 6. února 2019

Další články od AIMTEC a.s.