logo AIMTEC a.s.

Nové standardy v EDI komunikaci koncernu Volkswagen

Koncern VW ruší od 1. 1. 2019 staré VDA zprávy a bude umožňovat pouze výměnu Global zpráv. Standardizace přináší vyšší bezpečnost, přehlednost a harmonizaci dat. Změna usnadní předávání pravidel na nové dodavatele a umožní podporu transparentních a flexibilních procesů při EDI komunikaci.

Doposud používané VDA 4913 využívané pro ASN bude nově nahrazeno zprávou VDA 4987 (Global DESADV). Tato změna je dalším z kroků oznámených již v roce 2016 a předcházel jí přechod na VDA 4984 (Global DELFOR).

"Používání nového standardu je spojeno s nutností upravit a nově namapovat ASN. Tuto starost ale můžete přenechat jiným a plně ji outsourcovat. Naši EDI specialisté vám připraví vše potřebné tak, abyste od ledna plynule a bezstarostně přešli na VDA 4987," říká Jan Stočes, ClouEDI Project Manager společnosti AIMTEC.

AIMTEC a EDI řešení

Společnost AIMTEC nabízí dodavatelům do VW několik řešení pro přechod na nové formáty globálních EDI zpráv. V případě, že využívají vlastní EDI řešení TradeSync Integration Manager, implementuje nové předpřipravené konverzní tabulky, které zajistí hladký přechod na Global zprávy.

Další možností je využití řešení ClouEDI. S jeho pomocí velmi rychle provede konverzi inhouse formátu (například IDoc) na standardizované zprávy Global.

Neméně významnou variantou je, že z EDI systému zákazníka je posílán stále stejný typ zprávy. ClouEDI tuto zprávu převede na nový formát a pošle ji přímo danému závodu v rámci koncernu Volkswagen.

Další články k tématům - bezpečnost - cloud - DELFOR - DESADV - EDI - outsourcing - VDA - Jan Stočes

Článek AIMTEC a.s. ze dne středa 5. prosince 2018

Další články od AIMTEC a.s.