logo Amenit s.r.o.

Monitoring zaměstnanců v souladu s pravidly EU zajistí Cyclope

Společnost Amenit je výhradním ditributorem sledovacího software Cyclope Series Employee pro ČR a SR. Řešení je určeno managementu firem pro získávání statistických informací o produktivitě práce zaměstnanců.

Rozhovor s výkonným ředitelem společnosti Amenit s.r.o., Ing. Martinem Kubečkou:

"Sám jsem před pár lety sháněl produkt, který by mi umožnil sledovat co se ve firmě děje a nakonec to dopadlo tak, že jsme vybrali jeden, který dnes dokonce překládáme do češtiny a jsme výhradní ditributor pro ČR a SR. Navíc výrobce podrobně sleduje pravidla v EU a například se (na rozdíl od jiných programů) již nedozvíte obsah komunikace (emaily, chaty atd.) ale pouze např. to, kolik času strávil daný zaměstnanec na chatu a s kým. Dá se to srovnat k výpisu hovorů z telefonů - víte jak dlouho s kým ale už ne o čem rozhovor byl."

Čemu může být sledování prospěšné?

"Nejlépe je, když Vám odpovím přímo z mé osobní zkušenosti. Jelikož jsem zaměstnavatel tak mne extrémně zajímá, jakým způsobem mí zaměstnanci pracují a zda je jejich pracovní nasazení adekvátní následné odměně či nikoliv. Bohužel není reálně možné sledovat osobně každého zaměstnance. Po nasazení systému sledování Cyclope Employee Survelliance Monitor jsem zjistil některé překvapující informace. Například to, že někteří zaměstnanci stráví na chatu i 2 hodiny denně aniž by si to sami uvědomovali. Naopak mne překvapilo, že jsem měl podvědomě vytipované zaměstnance, u kterých jsem čekal časté surfování na mimopracovních webech a ve výsledku jsem byl na základě exaktních výsledků překvapen jejich pracovním úsilím a byl jsem nucen si poopravit své podvědomé hodnocení. Sám jsem jako vytížený manažer našel i ve své práci spoustu špatně využitého času a postupně se snažím upravovat své pracovní návyky tak, abych ušetřil čas, který pak mohu trávit příjemněji třeba právě mimopracovními aktivitami."

A vyplatí se to?

"Vzali jsme tedy kalkulačku a spočítali to za Vás - vyšlo nám, že pokud si vezmeme jako příklad zaměstnance se mzdou ve výši cca 75% statisticky v ČR deklarované průměrné mzdy, stačilo by, aby vynaložil denně pouhé 2 minuty pracovní doby efektivněji, aby se Vaše investice vyplatila!"

"V mnoha firmách stráví pracovníci každý den na internetu, chatováním, hraním her či rozesíláním soukromé pošty mnohem více času, než tyto 2 minuty. A Vám k okamžité návratnosti vynaložených prostředků by tedy stačilo zefektivnit jen tyto 2 minuty. Praxe z již realizovaných instalací monitorovacího software ukazuje, že přínos i pro Vaši firmu bude přirozeně mnohonásobně vyšší!"

O Cyclope Series Employee

Monitorovací software v žádném případě nenarušuje soukromí zaměstnanců, neshromažďuje žádné důvěrné informace (například hesla) a ani nemonitoruje a neukládá texty napsané na klávesnici.

Práva zaměstnanců:

Statistické výstupy jsou poskytovány formou grafů, které se dají dynamicky zobrazovat na základě specifikovaných kritérií, jako jsou například časové rozmezí, pracovní doba, přesčasy nebo skupiny uživatelů.

Základní výstupy:

Důležitými údaji jsou také statistiky patřící do skupiny výstrah. Výstrahy jsou plně konfigurovatelné a lze je nastavit pro každou skupinu či jednotlivce zvlášť. Lze tak například definovat porušení nastaveného poměru činnosti a nečinnosti počítače, překročení povoleného času stráveného v chatovacích programech nebo překročení doby strávené prohlížením internetových stránek.

Software Cyclope Series Employee Monitoring je používán v několika desítkách zemí po celém světě a to ve firmách od 10 do 10000 zaměstnanců.

Zaujal Vás SW pro sledování práce na PC?

Kontaktujte nás:

Další články k tématům - archivace - EU - monitoring - telefonie - zaměstnanci - Martin Kubečka

Článek Amenit s.r.o. ze dne pondělí 29. října 2012

Další články od Amenit s.r.o.