logo AMI Praha a.s.

SkyIdentity - unikátní cloud IdM řešení pro identity management

SkyIdentity cloud IdM - nové řešení AMI Praha, je nástroj na řízení uživatelů, jejich oprávnění a rolí (identity manager - IdM), který je kompletně poskytován jako služba na cloudové platformě Microsoft Azure.

SkyIdentity spojuje v sobě výhody plnohodnotného IdM nástroje s výhodami cloudových SW služeb (SaaS). Spravuje kompletní životní cyklus uživatelů ve společnostech a přitom ke svému běhu nepotřebuje žádné hardwarové prostředky ani jiné investice. Jádrem řešení je opensource IdM produkt Evolveum midPoint a je provozováno na cloudové platformě Microsoft Azure.

Identity management je o řízení uživatelských účtů v informačních systémech. Ať už jsou u zákazníka (takzvané on-premises nebo on-site) nebo v internetu (cloudové). Cílem je mít možnost účty ve všech těchto systémech řídit bezpečně z jednoho místa. A právě k tomu slouží tato nová služba.

V cloudové platformě Microsoft Azure běží srdce řešení, Evolveum midPoint Identity Manager. Obstarává nejen vlastní uživatelské rozhraní pro administraci a práci se systémem, ale zároveň jsou odsud řízeny cloudové služby, jako Office 365, Google Apps a další.

U zákazníka je spuštěna prodloužená ruka řešení, která komunikuje s lokálními systémy a slouží jako brána z a do cloudu. Obě části jsou bezpečně propojeny šifrovanou virtuální privátní sítí.

Základní přínosy:

Další články k tématům - bezpečnost - cloud - Google - Microsoft - opensource - SaaS - workflow

Článek AMI Praha a.s. ze dne pátek 22. května 2015

Další články od AMI Praha a.s.