logo AMI Praha a.s.

IEA 2010: nejlepší internetové řešení AMI Praha v kategorii Bankovnictví a finance

Společnost AMI Praha a.s. převzala v říjnu 2010 první cenu v soutěži Internet Effectiveness Awards 2010 (IEA 2010) za nejlepší internetové řešení pro UniCredit Leasing a.s. B2B aplikace Platforma Provozního Financování přinesla klientovi úsporu 520 tisíc korun.

Autorem vítězného projektu je architekt Jiří Hovorka, který o aplikaci říká: "Platforma Provozního financování je náročný, složitý a technologicky heterogenní projekt, který propojuje mnoho obchodních procesů přes několik oddělených systémů. Je ale i velmi zajímavý z hlediska návrhu a implementace - hledání řešení je pro nás často výzvou - alespoň se můžeme při jejich řešení analyticky i programátorsky "vyřádit" a to nám dává chuť do další práce. Přesto, to nejdůležitější je, že aplikace dobře slouží jak pracovníkům UniCredit Leasing, tak i importérům a prodejcům - a to bychom bez výborných vztahů a vynikající komunikaci mezi UniCredit Leasing a AMI nedokázali."

Za UniCredit Leasing a.s. převzal cenu vedoucí IT oddělení Ing. Petr Dufek, který k ocenění říká: "Integrace jednotlivých aplikací nám přinesla značné úspory a zefektivnila nasazování dílčích systémů u jednotlivých importérů. Dodavatel, společnost AMI Praha a.s., navrhla a zrealizovala celou nadstavbovou aplikaci v rekordně krátké době, za což ji patří dík i toto ocenění."

Cílem projektu byla úspora nákladů při přidávání dalších automobilových importérů a konsolidace několika aplikací do jedné platformy. V roce 2009 AMI Praha a.s. provedla konsolidaci všech importérských aplikací do jedné platformy, čímž došlo k výraznému zjednodušení přidávání nových importérů, komunikačních kanálů i aplikací. Snížila se tak doba potřebná k implementaci aplikace pro nového importéra a společnosti UniCredit Leasing a.s. se tím výrazně zkrátila doba návratnosti investic do jednotlivých aplikací.

Ve výsledku byla dosažena úspora ve výši 520 tis. Kč (období květen 2009 - červen 2010) a finanční průtok se meziročně zvýšil o 3 mld. Kč.

Internet Effectiveness Awards jsou ocenění udílená nejefektivnějším internetovým řešením na českém internetu. Ceny IEA jsou uznáním, že vítězové dokážou využít digitální média ke vzniku nových způsobů podnikání, k poskytování svých služeb on-line, k lepší komunikaci se zákazníky, se zaměstnanci či občany, a dokážou přitom dosáhnout skutečných výsledků.

Další články k tématům - Awards - B2B - bankovnictví - IEA - Leasing - soutěž - UniCredit - úspory - Jiří Hovorka - Petr Dufek

Článek AMI Praha a.s. ze dne pondělí 29. listopadu 2010

Další články od AMI Praha a.s.