logo ARBES Technologies s.r.o.

ARBES přinesl do Gruzie internetové bankovnictví

Bank of Georgia, největší gruzínská retailová banka, zprovoznila jako první v Gruzii novou univerzální platformu pro přímé bankovnictví s podporou komunikace prostřednictvím internetu, hlasovým ovládáním a mobilním bankovnictvím. Softwarovou platformu ARBES OBS bance dodala společnost ARBES, která tak opět prokázala, že patří mezi přední evropské softwarové společnosti s velmi silnou pozicí v bankovním a finančním sektoru.

Nová platforma umožňuje bankovním klientům vzdáleně vykonávat širokou škálu operací - od online plateb, blokací platebních karet, nastavování trvalých příkazů či inkas až po mezinárodní převody, konverze měn a mnoho dalších typů transakcí. Uživatelé přímého bankovnictví mohou také online žádat o půjčky, debetní či kreditní karty a dokonce i otevření depozitního účtu.

Vedle internetového bankovnictví mohou zákazníci Bank of Georgia využívat i SMS banking, Java banking (umožňující klientům komfortní přístup k plné škále bankovních produktů prostřednictvím Java kompatibilních mobilních telefonů), WAP banking (plnohodnotné bankovnictví prostřednictvím jednoduchých mobilů s malými displeji a pomalým připojením na internet) a PDA banking (internetové bankovnictví optimalizované pro přístroje s většími displeji a webovými prohlížeči).

Zavedení přímého bankovnictví bylo zákazníky přivítáno s nadšením, o čemž svědčí i fakt, že během jediného měsíce začalo nové možnosti využívat téměř 200 000 klientů banky.

Přímé komunikační kanály jsou v Bank of Georgia online napojeny na několik dalších informačních systémů – například na hlavní bankovní systém VABANK, na systém zpracovatele platebních karet Georgian Card či na systém automatizovaných komunálních plateb iPay a další.

Bezpečnost bankovních operací zajišťují jednorázové autentizační kódy generované tokeny Digipass nebo doručované prostřednictvím SMS zpráv a doplněné uživatelským jménem a heslem. Nadto je doména iBank.ge, kterou Bank of Georgia využívá pro přímé bankovnictví, podepsána a zabezpečena SSL certifikátem. Celý systém je postaven na jednotné technologické platformě a ve všech komunikačních kanálech podporuje gruzínský a anglický jazyk.

"Společnost ARBES byla pro projekt vybrána především na základě bohatých zkušeností a četných referencí. Velkou předností byla také schopnost specialistů společnosti ARBES nejen zajišťovat implementaci technologického řešení, ale aktivně se účastnit i na vymýšlení a tvorbě bankovních produktů a služeb se silným zaměřením na marketingové aspekty," uvedl Dalibor Lošťák, Partner a Chief Technology Officer společnosti ARBES. "Implementace systému proběhla v průběhu pouhých šesti měsíců a ARBES opět prokázal své schopnosti realizovat rozsáhlý projekt i v méně zmapovaném prostředí," dodal.

"S potěšením můžeme oznámit, že se nám podařilo spustit první univerzální systém pro přímé bankovnictví v Gruzii, což pro naši banku představuje důležitý krok v poskytování špičkových služeb prostřednictvím všech kanálů a nespornou konkurenční výhodu. Nové služby navíc pomohou snížit množství běžných operací prováděných na přepážce banky, a to umožní bankovním konzultantům více se soustředit na prodej produktů a služeb s vyšší přidanou hodnotou. Přímé bankovnictví získává v Gruzii na důležitosti také díky tomu, že počet majitelů mobilních telefonů již překonal 2 miliony a stále roste," říká Irakli Gilauri, generální ředitel Bank of Georgia.

Článek ARBES Technologies s.r.o. ze dne pátek 20. června 2008

Další články od ARBES Technologies s.r.o.

Automatizace investičních služeb pomocí systému ARBES AMS

Nový workflow modul ERP systému FEIS

Mobilní aplikace AMA pro komunikaci s klienty finančních institucí

Dekompozice monolitických informačních systémů do mikroslužeb

ARBES OBS Core hraje zásadní roli z pohledu bankovních funkčností Banky Creditas

AMS Start-up pomůže se začátky podnikání na kapitálovém trhu

Jednoduchá úložiště mohou ohrozit důvěryhodnost elektronických dokumentů

Arbes AMS automatizuje a urychluje agendu při obchodování s deriváty

ARBES Technologies posiluje na trhu dodavatelů softwaru pro investiční bankovnictví

Automatizovaný systém výkaznictví pro správce portfolií a finanční instituce

Informačních systémy pro bankovnictví a finanční trhy

Software pro depozitář investičních fondů

Informační systémy pro bankovnictví a platební styk

Modulární systém ARBES AMS pohání retailové investiční služby

Bodyshopping IT specialistů mění globální průmysl

Automatizace investičních procesů pomáhá ve zvyšování výnosů

Bodyshopping IT specialistů s ojedinělým přístupem

Spolupráce STAPRO a ARBES na IT projektech pro zdravotnictví

Nová divize HealthCare posiluje aktivity ARBES Technologies ve zdravotnictví

ERP ARBES FEIS: nová verze s podporou ISDOC

ARBES Technologies hlavním partnerem konference Svět informačních systémů 2010

ARBES implementuje své nové řešení v JT Bance

ARBES využívá vyspělé BI nástroje Oracle

Petr Brož, novým výkonným ředitelem ARBES Technologies

FEIS [M], řešení pro finanční a ekonomické řízení menších a středních společností

Internetové bankovnictví oceňují již stovky tisíc zákazníků BOG

ARBES Technologies s novou organizační strukturou

ARBES podporuje rozšíření bankovních služeb Wüstenrotu

ARBES OBS spuštěn do ostrého provozu ve Wüstenrot hypoteční bance

II. etapa projektu nasazení ARBES OBS ve Wüstenrot hypoteční bance

Implementace ARBES Reporting v IKS KB

ARBES přinesl do Gruzie internetové bankovnictví