logo Asociace.BIZ

Internet přinesl 450 000 Kč třem dětským domovům

Internetová aukce Šance pro děti byla letos poprvé otevřena kromě pozvaných účastníků také veřejnosti. Tento systém, vyvíjený internetovými agenturami v rámci Asociace.BIZ, vydražil během tří týdnů 90 velkoplošně tištěných fotografií za 450 000 Kč.

"Interaktivním médiím přirozeně dominuje jejich komerční využití. Charitativní organizace a nadace sice běžně používají mobilní komunikaci, zejména dárcovské SMS zprávy, ale na samotném internetu podobných akcí mnoho nevídáme. Projektem Šance pro děti tedy chceme především inspirovat další subjekty k pomoci těm, kteří ji skutečně potřebují. Případů, kdy interaktivní média výrazně pomáhají charitám a nadacícm lze zejména v zahraničí nalézt celou řadu. Organizace a realizace internetových projektů vyžadují velké množství času, ale pokud naleznete kvalitní partnery a máte jasný, smysluplný cíl, řeší se takový projekt příjemně a s rozumnými personálními i finančními nároky," říká Michal Kříž, prezident Asociace.BIZ – Asociace dodavatelů internetových řešení.

Projekt Šance pro děti získal v roce 2007 ocenění Internet Effectiveness Awards jako nejefektivnější řešení v ČR v oblasti Charity a nadací.

Ve středu 4.6. 2008, proběhlo slavností předání vydražených fotografií celkem 63 úspěšným dražitelům první ukončené veřejné aukce.

Šance pro děti poskytuje veškeré příjmy z dražby přímo dětským domovům. Realizaci aukce zajišťuje dobrovolně celkem 12 spolupracujících subjektů. Fotografie poskytuje světová atentura Reuters, která je i oficiálním organizátorem, finančně Šanci podporuje KPMG, systém a kampaň vytváří členské společnosti Asociace.BIZ (zejména Český Web, SYMBIO Digital a FG Forrest), tisk a rámování dodává společnost MACROWORLD, právní poradenství poskytuje kancelář PETERKA & PARTNERS, slavnostní vyhlášení zajišťuje Hotel Courtyard, dále projekt podporují sdružení CZECH TOP 100, médiální tituly E15, PROFIT a Czech Business Weekly.

Článek Asociace.BIZ ze dne pátek 6. června 2008

Další články od Asociace.BIZ