logo Asseco Central Europe, a.s.

Asseco Slovakia patří mezi perly Varšavské burzy

Minulý týden uveřejnil prestižní polský deník Puls Biznesu žebříček 346 společností kótovaných na varšavské burze podle perspektivy jejich růstu. Mezi TOP 6 společnostmi označenými Perly burzy se slovenská IT společnost Asseco Slovakia umístila na vynikajícím 4. místě.

Výzkumná agentura Pentor oslovila 180 brokerů, finančních analytiků a investičních poradců s cílem zhodnotit potenciál dalšího růstu společností (emitentů) kótovaných na varšavské burze. Asseco Slovakia, systémový integrátor a dodavatel IT řešení, byl zařazený na čtvrté místo po společnostech TVN (TV stanice), Protektor (výrobce obuvi) a Bankier.pl (finanční portál).

Podle slov Jozefa Kleina, generálního ředitele Asseco Slovakia, je takové umístění oceněním dosavadních výsledků společnosti a projevením důvěry analytiků a investorů v další růst Asseco Slovakia. Dále podotkl, že toto ocenění je tou nejlepší vizitkou reprezentace slovenských společností v zahraničí.

Asseco Slovakia je první a zatím jedinou slovenskou společností kótovanou na varšavské burze cenných papírů přímým způsobem. První emisi 360 tisíc akcií umístila v říjnu 2006 při ceně 250 zlotých za kus. Už během prvního dne poptávka investorů vzrostla osminásobně a jednotková cena za akcii se vyšplhala na 300 zlotých. V současnosti se cena akcie pohybuje okolo 390 zlotých. V meziročním srovnaní vzrostla tržní kapitalizace Asseco Slovakia o 80 %, což představuje nárůst kapitalizace společnosti o téměř 3 mld. SKK.

Perspektivní vyhlídky Asseco Slovakia potvrdila i investice renomované společnosti ING Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., která 5. února s počtem 158 903 ks akcií překročila 10 % podíl v Asseco Slovakia.

Článek Asseco Central Europe, a.s. ze dne čtvrtek 21. února 2008

Další články od Asseco Central Europe, a.s.