logo ATLAS.CZ a.s

Na ICQ jsou již 2 miliony Čechů

Během ledna se počet českých aktivních uživatelů komunikačního programu ICQ přehoupl přes úctyhodnou hranici 2 milionů. Komunita ICQ je u nás velice silná !

Každému pátému Čechovi už svítí v rohu jeho monitoru zelená květinka. O oblibě ICQ u nás svědčí i fakt, že se Česká republika stala po Německu a Rusku třetí zemí s nejvyšším počtem uživatelů.

Češi ICQ využívají ke každodenní komunikaci jako praktický a přitom levný nástroj, který je rychlejší než e-mail a navíc poskytuje přesný přehled o tom, zda váš protějšek právě sedí u počítače. Čeští uživatelé navíc oceňují možnost hlasové komunikace a zasílání SMS zpráv do sítí Vodafone a O2. To vše zdarma a v češtině. Česká verze ICQ vznikla ve spolupráci s portálem Atlas.cz.

"Je zajímavé sledovat vývoj ICQ. Nápad několika izraelských studentů, vytvořit program určený kamarádům a spolužákům, se rozrostl až do dnešní podoby a stal se fenoménem, součástí životního stylu miliónů lidí po celém světě. A proč je obliba ICQ tak silná právě v Čechách ? Je to dané historicky, Češi si ICQ oblíbili již dříve a ve větší míře než konkurenční komunikátory. Například v Německu má ICQ přes 8 milionů uživatelů, zatímco v jiných západoevropských zemích je jeho podíl menší. Velký vliv na popularizaci v ČR má také spojení s Atlas.cz, a to především díky nemalým marketingovým aktivitám. Během doby naší spolupráce užívanost ICQ v ČR vzrostla dvojnásobně," vysvětluje Petr Markovič koordinátor ICQ pro ČR ze společnosti Atlas.cz.

"ICQ se snaží stále vylepšovat možnosti komunikace své komunity a dodat ta nejlepší řešení tak, aby každodenní život na ICQ probíhal skutečně hladce," dodává Ofer Oved, viceprezidentka společnosti ICQ a pokračuje, "Domníváme se, že úspěch v České republice je výsledkem úzké spolupráce mezi společností ICQ, která nabízí nejnovější technologie, a portálem Atlas.cz, který dokáže ICQ zasadit do českého prostředí a zároveň mu poskytuje rozsáhlou a účinnou marketingovou podporu."

Článek ATLAS.CZ a.s ze dne čtvrtek 21. února 2008

Další články od ATLAS.CZ a.s