logo AMapy.cz

S mapami Atlasu obletíte celý svět

Atlas dnes přichází s vylepšenými funkcemi služby AMapy a stává se jediným portálem na českém internetu, který uživatelům nabízí kompletní mapu světa ve verzi leteckých i základních náhledů. Vylepšené AMapy však přinášejí i další novinky. Plánovač tras byl rozšířen na celou Evropu a zaktualizovány byly i letecké obrázky pro Českou republiku.

Atlas nyní přináší možnost prohlédnout si jakékoliv místo na světě z ptačí perspektivy. Uživatelé AMap mohou nově vyzkoušet také funkce vyhledávání světových měst nebo hledání států podle zkratek, anglických a originálních názvů, což jsou funkce, které ostatní mapy českého internetu zatím nenabízí.

Další novinkou, kterou uživatelé na rozdíl od leteckých map ocení hlavně z praktických důvodů, je plánovač tras, který nyní umožňuje vyhledávat si trasy v rámci celé Evropy. "Snažíme se naše mapy stále vylepšovat a uživatelům nabízet nové funkce, které jim orientaci v mapách usnadní. Mezi nejoblíbenější patří i vyhledávání tras. Rozšíření routingu na oblast celé Evropy tak bylo logickým krokem, který reaguje na požadavky našich uživatelů," dodává Veronika Vajdiaková, produktová manažerka služby AMapy.cz.

Další vylepšení jsou určena hlavně turistům a pěším cestovatelům. Atlas na svých AMapách zpřehlednil turistické trasy a číselně označil cyklotrasy. Letecké mapy Atlasu zároveň v tuto chvíli patří k nejpřesnějším, protože jsou pravidelně aktualizovány. Největší aktualizace z let 2006 se dočkala východní část České republiky.

Současně s novou verzí Map Atlas spustil také speciál „Zimní dovolená“ zaměřený na sněhové radovánky. Speciál zapadá do strategie Atlas + a mladým lidem nad 25 let nabízí kompletní servis k výběru dovolené na horách. Za zmínku stojí také možnost vybrat si dle lokací ubytování pro ideální dovolenou. V tuto chvíli můžou vybírat z široké nabídky České republiky a také Rakouska.

Článek AMapy.cz ze dne čtvrtek 18. října 2007

Další články od AMapy.cz