logo AVAST Software s.r.o.

AVAST rozšiřuje tým specialistů vývoje mobilních aplikací

Z Inmite se stává AVAST Mobile - společnost AVAST realizovala akvizici společnosti Inmite specializující se na vývoj mobilních aplikací. Inmite je tak nyní součástí mobilní divize AVASTu, která získala skvěle sehraný tým výborných mobilních vývojářů.

Pražská společnost Inmite se pyšní širokým portfoliem aplikací vyvinutých pro významné firmy v České republice i na Slovensku pro klienty z řad automobilových producentů, nejvýznamnějsích mobilních operátorů a velkých bank. Společnost Inmite mimo jiné vyvinula první prototyp bankovní aplikace Google Glass a je také držitelem prestižního ocenění Top Developer v rámci Google Play Store. Kromě toho firma Inmite získala čtyřikrát za sebou ocenění Mobilní aplikace roku a společnost Deloitte ji v roce 2014 zařadila mezi 50 nejrychleji rostoucích mladých technologických firem v regionu Střední Evropy.

"S Inmitem získáváme skvěle sehraný tým výborných mobilních vývojářů. Tato akvizice nám pomůže s urychlením růstu v mobilní oblasti a rozšířením kapacit napříč mobilními platformami. Kyber-podvodníci stale častěji cílí na SmartPhony a tablety a uživatelé poptávají naše bezpečnostní řešení, která je ochrání před útoky na veřejných Wi-Fi sítích, phishingovými útoky nebo před ztrátou či krádeží identity. Lidé si jednoduše chtějí užívat svá mobilní zařízení, a zároveň mít jistotu, že jsou před takovými hrozbami chráněni. Neustálé inovace, které s sebou Inmite přináší, tuto potřebu bezezbytku naplňují a znamenají tak další plus pro naše uživatele po celém světě," řekl Vincent Steckler, generální ředitel společnosti AVAST Software.

"Firma Inmite si vybudovala skvělé renomé v oblasti vývoje mobilních aplikací v našem regionu, kde patří ke špičce ve svém oboru. V Inmite si velmi zakládají na své firemní kultuře, která podporuje kreativitu a zároveň zaměstnancům dává i velkou zodpovědnost. Měli jsme možnost poznat, že Inmite je tým talentovaných lidí, kteří se nebojí žádné výzvy - a tudíž nepochybuji o tom, že společnými silami dokážeme velké věci," řekl Ondřej Vlček, provozní ředitel společnosti AVAST Software.

"Od svého založení chtěli vývojáři v Inmite vytvářet aplikace, které lidem zjednoduší a zlepší život. A to se opravdu podařilo v řadě oblastí, jak dokazují úspěšné projekty pro telekomunikační firmy, banky nebo výrobce aut v České republice, na Slovensku a v Německu. Aby se firma mohla posunout dál a měnit globální mobilní svět, potřebuje velkého partnera, který věří, že v mobilních technologiích je budoucnost. AVAST tuto vizi sdílí, a proto je pro spojení s Inmite ideální," popsala mluvčí společnosti Inmite, Barbora Petrová.

O společnosti Inmite

Inmite je československá jednička ve vývoji aplikací pro chytré mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android, iOS a Windows Phone. Od roku 2008 vytvořili vývojáři v Inmite přes 150 aplikací a několik pilotních projektů pro Google Glass, chytré hodinky a další zařízení ze světa "internetu věcí". Obzvlášť pyšní jsou na svoje aplikace pro telekomunikační, medicínský a automobilový průmysl a na mobilní bankovnictví.

Firma se sídlem v Praze, věří ve filozofii "svobody v práci" a v roce 2013 dosáhla obratu ve výši 35,5 mil. Kč a téměř třetinový meziroční růst zisku.

Článek AVAST Software s.r.o. ze dne úterý 9. září 2014

Další články od AVAST Software s.r.o.