logo Barco s.r.o.

RFID přepravka

Společnosti PENAM, a.s. druhá největší pekárenská společnost v České republice, Barco s.r.o., integrátor čárových kódů a RFID, a společnost Alfa Plastik a.s., výrobce plastových výlisků a nástrojů pro plastikářskou výrobu, vyvinuly první českou RFID přepravku vhodnou pro nasazení v pekárenských výrobních a skladových provozech.

K vývoji první české RFID přepravky vedla snaha společnosti PENAM o zvýšení automatizace výrobních a skladových procesů, eliminaci ztrátovosti vratných obalů a zajištění plné dosledovatelnosti výrobků. Označování pekárenských přepravek RFID tagem je základním předpokladem pro nasazení RFID technologie napříč výrobními a skladovými provozy firmy a tím dosažení maximálního efektu plynoucího z nasazení RFID technologií.

RFID přepravka tak představuje jedinečné inovativní řešení svého druhu v ČR a pro český trh znamená významný posun ve vývoji a osvojení nových technologií jak pro oblast RFID a automatické identifikace, tak pro obalový průmysl.

Technologicky se na řešení podílely společnosti Barco, integrátor RFID systémů, a společnost Alfa Plastik, zabývající se výrobou plastových výlisků a nástrojů pro plastikářskou výrobu. V tuto chvíli na první pohled jednoduché řešení v sobě nese několik měsíců vývoje, testování a hledání vhodné a ekonomicky přínosné kombinace obalů a pasivních radiofrekvenčních tagů. Jako vhodná RFID technologie pro tuto aplikaci byly zvoleny RFID UHF Squiggle tagy od společnosti Alien Technology splňující výkonové nároky na čtecí vzdálenost, spolehlivost i ekonomické požadavky na co nejnižší provozní náklady a zajištění rychlé návratnosti investice.

Článek Barco s.r.o. ze dne čtvrtek 13. prosince 2007

Další články od Barco s.r.o.