logo Barco s.r.o.

RFID přepravka pro PENAM sbírá prestižní ocenění

Přepravka s integrovaným RFID tagem vyvíjena pro společnost PENAM získala několik prestižních ocenění: ocenění OBAL ROKU 2008 v kategorii přepravní a technologické obaly, ocenění logistických inovací LOG-IN 2008 v kategorii technické vybavení pro logistiku a mezinárodní ocenění WorldStar for Packaging 2008.

Přepravní plastový obal s RFID tagem byl vyvíjen a konstruován pro výrobu a logistiku pekárenských výrobků společnosti PENAM. Na obalu je pod krycím elementem, který tvoří vodotěsnou, odolnou a mrazuvzdornou ochranu, umístěn pasivní RFID tag společnosti Alien Technology pro kmitočtové pásmo UHF, paměť 240 bitů s minimálně 10.000 programovacími cykly. Týmovou prací společností PENAM, Barco a Alfa Plastik byl vytvořen obal s jedinečnou identifikací v rámci celého dodavatelského řetězce, který je navíc schopen pojmout informace o obsahu, o druhu zboží, o počtu kusů, komu je určen aj. Tvarové a technické řešení obalu je chráněno průmyslovým právem.

Společnost ALFA PLASTIK získala za RFID přepravku PENAM ocenění logistických inovací LOG-IN 2008 v kategorii technické vybavení pro logistiku. Cena byla předána předsedou komise Tomášem Martochem, GS1 Servis.cz, na IX. Logistickém Business Mixeru v hotelu Ambassador - Zlatá Husa dne 13.11. 2008. Ceny LOG-IN 2008 jsou prestižním oceněním logistických inovací udělovaným výhradně v rámci fóra LOG-IN. Každoročně jsou oceňovány projekty a produkty s nejvýznamnějšími inovacemi v České republice v několika kategoriích. O vítězích rozhoduje nezávislá odborná porota logistických profesionálů.

RFID přepravka získala rovněž ocenění v soutěži OBAL ROKU 2008 v kategorii přepravní a technologické obaly. Soutěž OBAL ROKU si klade za cíl zviditelnit nové obalové nápady a technologie, které se na českém trhu objevují, prezentovat zajímavá obalová řešení a v neposlední řadě ocenit přínos autorů jejich konstrukce a designu. Do soutěže bylo přihlášeno 92 exponátů, ocenění získalo 37 z nich. Předání ocenění proběhlo v rámci Obalového galavečera 27.11. 2008. Společnost Barco byla oceněna za významný technologický přínos při vývoji této přepravky.

Úspěch v národní soutěži OBAL ROKU je branou do světové obalové soutěže WorldStar for Packaging 2008 pořádané World Packaging Organisation (WPO), která proběhla ve dnech 14. - 16. října v jihoafrickém Kapském městě. Porota složená ze zástupců 24 zemí udělila ocenění 134 přihlášeným obalům pocházejících ze 31 zemí. Za Českou republiku bylo podáno 11 přihlášek a ocenění získalo 7 z nich. Mezi úspěšnými obaly byla rovněž RFID přepravka od společnosti Alfa Plastik.

"Úspěchu, který dosáhla RFID přepravka si velmi ceníme. Je to významný milník řadící nás mezi společnosti, které dokáží RFID nejen integrovat, ale i úspěšně technologii vyvíjet dle podmínek vyžadovaných danou aplikací a prostředím zákazníka. Zkušenosti z vývoje jsou pro nás jsou nesmírně cenné při implementaci našich dalších projektů. Je to know-how, které rozhoduje o úspěchu či neúspěchu a posouvá nás o úroveň dále," komentoval výsledky soutěže Tomáš Kubíček, Marketing Manager společnosti Barco.

Další články k tématům - Alfa - Barco - LOG-IN - obalové - Packaging - PENAM - Plastik - přepravka - přepravní - RFID - WorldStar - Tomáš Kubíček

Článek Barco s.r.o. ze dne čtvrtek 11. prosince 2008

Další články od Barco s.r.o.