logo Bell Technology spol. s r.o.

Emgeton představuje multimediální centrum Guru 5

Bell Technology uvádí na trh další model ze své řady domácích multimediálních center. Guru 5 je moderní přehrávač Full HD multimédií s podporou Wi-Fi připojení a nejmodernější funkční výbavou.

Kompaktní přístroj ve stylovém "obývákovém" provedení z vysoce leštěných černých plastů bez problémů zapadne do každého interiéru a posunuje možností domácí zábavy o další krok dále, zejména díky podpoře přehrávání multimédií ve Full HD rozlišení a Wi-Fi připojení. Další klíčové funkce ukazují ikony níže.

Čelní strana narozdíl od starších modelů neobsahuje displej, který by vzhledem k malým rozměrům přístroje neměl příliš velkou informační hodnotu, nabízí ale osm ovládacích tlačítek zasazených ve spodní ozdobné liště pro obsluhu přehrávače i bez dálkového ovladače. S jejich pomocí lze hravě ovládat jak přehrávání všech druhů multimediálních souborů, tak konfiguraci přístroje. Poslední deváté kulaté tlačítko slouží k zapnutí/vypnutí celého přístroje.

Univerzální srdce moderního obýváku

Emgeton Guru 5 nahradí hudební věž, videopřehrávač i CD/DVD přehrávač (a to zcela plnohodnotně, pokud jej majitel vybaví externí USB DVD mechanikou). Jeho prostřednictvím si lze prohlížet fotoalba v elektronické podobě přímo na televizoru, jednoduše přehrávat DVD filmy, hudební nahrávky či další multimediální soubory. Navíc je možné využít připojení přes 2 × USB Host rozhraní a připojit přehrávač k dalším kompatibilním přístrojům, nebo jej pomocí konektoru LAN připojit do domácí sítě. Toho lze rovněž dosáhnout využitím Wi-Fi připojení, s jehož pomocí se lze připojit k datovému úložišti s multimediálním obsahem. Kromě zmíněných konektorů lze na zadní straně přehrávače najít i rozhraní HDMI, CVBS, Component či Optical. Uvnitř přístroje se ukrývá jedna pozice pro osazení 3,5" pevným diskem, který je výměnný a může mít velikost až 1,5 TB.

Díky procesoru z laboratoří Realtek se mohou uživatelé těšit na přehrávání filmů v plném rozlišení Full HD (H.264 (MKV), MPEG4, WMV9, DivX HD), stranou ovšem nezůstaly ani další populární formáty a nadstandardní funkce, jako např. DTS (volitelné) či Dolby Digital – TRUE HD. Při použití pozlaceného odstíněného HDMI kabelu, který je součástí dodávky, si majitelé mohou vychutnat nejkvalitnější obraz i zvuk současnosti. Přehrávač si navíc pamatuje místo, kde uživatel přerušil přehrávání souboru a při dalším požadavku na přehrávání tohoto souboru nabídne možnost pokračovat v přehrávání.

Přístup ke všem informacím, funkcím a nastavením přístroje je realizován přes administrační rozhraní na připojeném zobrazovacím zařízení - televizní či LCD obrazovce. Bezchybná podpora češtiny v menu i u titulků je samozřejmostí, stejně jako u předchozích modelů. Ovládání přístroje zajišťují již zmíněná tlačítka přímo na těle přehrávače a dodávaný dálkový ovladač s 42 klávesami (včetně dvou dvoupolohových) s dosahem na vzdálenost osmi metrů, jehož přehlednost navíc umocňuje i několik barevně odlišených tlačítek.

Jednoduchý, rychlý, plný funkcí - a s dokonalou češtinou

Přehledné administrační rozhraní přístroje pracuje se šesti základními složkami pro práci s pevným diskem, USB zařízeními, sítí, UPnP (práce se vzdáleným multimediálním serverem), playlisty a podrobným nastavením přístroje. Základní obrazovka je pro větší přehlednost svisle rozdělena na dvě části; levá strana jednotlivé skupiny funkcí a systémové informace, v pravé lze pak najít konkrétní volby nastavení nebo např. náhledy multimediálních souborů.

"Univerzální přehrávač Guru 5 představuje špičkové multimediální centrum, které jsme vyvinuli podle současných požadavků trhu," řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. "Přestože jeho bohatá sbírka funkcí i podporovaných formátů multimediálních souborů nejvíce osloví náročnější zákazníky, může přehrávač najít své uplatnění v podstatě v každé domácnosti, protože za něj zákazníci zaplatí výrazně méně, než za konkurenční přístroje s podobnou výbavou."

Emgeton Guru 5 nabízí nekompromisní funkční výbavu. Přehraje většinu formátů multimediálních souborů, které lze shromažďovat na vysokokapacitních a snadno vyměnitelných pevných discích s rozhraním S-ATA II (S-ATA I). Největší funkční lákadla - Full HD (1080p) zobrazení a Wi-Fi připojení - dále doplňuje velké množství konektorů a možnost přehrávání multimediálních souborů přímo z počítače či jiného zařízení, které je připojeno do stejné sítě.

Další výhodou je webová správa obsahu vnitřního disku a podpora protokolů SAMBA a BitTorrent, umožňující stahování multimediálního obsahu z internetu. Aktivovat lze režim úspory energie, k dispozici jsou i netradiční funkční vychytávky jako např. noční mód zvuku, automatická prezentace obrázků s volbou rychlosti snímkování, efektů přechodu obrázků i nastavení hudby na pozadí. Nechybí ani možnost aktualizace firmwaru.

Stěžejní vlastnosti přístroje :

Multimediální centrum Emgeton Guru 5 je již v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti Bell Technology. Doporučená koncová cena jednotlivých modelů se liší podle kapacity vloženého pevného disku a začíná na 4 790 Kč vč. DPH v případě varianty bez pevného disku.

Další články k tématům - BitTorrent - Component - CVBS - DVD - Emgeton - Full - Guru - HD - HDMI - přehrávač - S-ATA - USB - WiFi - Martin Motl

Článek Bell Technology spol. s r.o. ze dne úterý 15. prosince 2009

Další články od Bell Technology spol. s r.o.