logo Bell Technology spol. s r.o.

MEIZU M9: nový SmartPhone od Emgeton s operačním systémem Android

Společnost Bell Technology uvádí na trh mobilní telefon MEIZU M9 s operačním systémem Android, který navazuje na úspěšný předchozí model M8. Je tvořen pevnou konstrukcí z tvrzených plastů a s rozměry 59 × 113 × 11 mm a hmotností 123 g vsází na stylové černé provedení s lesklou povrchovou úpravou.

SmartPhone MEIZU M9 vstupuje na český i slovenský trh kompletně v češtině/slovenštině a v síti všech obchodních partnerů Bell Technology bude v prodeji za doporučenou koncovou cenu 8999 včetně DPH - s 8 GB kartou a 9499 Kč včetně DPH - se 16 GB kartou.

"I když je nabídka mobilních telefonů na předvánočním trhu velmi široká, jsme přesvědčeni, že model MEIZU M9 nabízí jeden z nejlepších poměrů ceny k výkonu mezi smartphony založenými na operačním systému od Androidu", řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. "Firmware telefonu jsme několik měsíců intenzivně ladili s vývojovým oddělením MEIZU a uvedení na trh předcházel i rozsáhlý betatesting v tuzemsku. Věřím, že i toto uživatelé jistě ocení."

Na čelní straně MEIZU M9 vévodí rozměrný 3,54" TFT dotykový kapacitní displej se skvělým rozlišením 960 × 640 bodů a podporou 16 milionů barev. Podporuje multi-touch a jeho skleněný povrch Gorilla Glass je vysoce odolný proti mechanickému poškození.

Displej založený na nejnovější ASV technologii je napojen rovnou na čtveřici senzorů - kromě dotykového ještě na tzv. G-Senzor neboli senzor natočení (slouží typicky pro úpravu orientaci displeje, prohlížení fotografií, ztišení vyzvánění nebo třeba ovládání některých her), senzor osvětlení interiéru (reguluje podsvícení displeje v závislosti na míře světla v okolí) a senzor přiblížení k obličeji, který zajišťuje automatické ztišení hlasitého reproduktoru a zhasnutí displeje při přiložení k uchu. V těle telefonu je umístěn také senzor zrychlení a podporován je i digitální kompas.

Dotykový displej spolu se dvěma senzorovými a jedním mechanickým tlačítkem zajišťuje obsluhu veškerých funkcí telefonu, zastánci klasiky mohou využít i boční tlačítka, jejichž nejčastější využití je korekce hlasitosti vyzvánění a hovoru. Uvnitř telefonu se nachází slot pro paměťové karty microSDHC, díky nimž lze paměť telefonu rozšířit o dalších až 32 GB, univerzální miniUSB 2.0 rozhraní, které slouží k připojení datového kabelu či nabíječky, a 3,5mm zvukový stereo jack pro připojení sluchátek. Použitý 3,7V Li-Pol akumulátor nabízí kapacitu 1370 mAh.

Na zadní straně telefonu je umístěn fotoaparát s automatickým ostřením a 5Mpx rozlišením CMOS snímače, který umožňuje vytvářet fotografie s rozlišením až 2592 × 1944 bodů. Ovládací program byl vyvinut pro maximální automatizaci fotografování, uživatel se tak může spolehnout i na automatické ostření, samozřejmě nechybí ani ostření dotykem nebo manuální zoom. Příznivci videa se mohou těšit na záznam v HD Ready kvalitě 720p.

Uvnitř telefonu tepe 1GHz CPU S5PC110 ARM Cortex-A8 s integrovaným GPU Power VR SGX 540 a operační systém Android v aktualizované verzi 2.3.5 s vlastní grafickou nadstavbou MEIZU Mobile. V příštím roce by měl být k dispozici i Android verze 4, jehož provoz díky dostatečně výkonnému hardwaru telefonu nebude sebemenším problémem - stejně jako například hraní 3D her.

Telefon pracuje v bezdrátových sítích GSM/GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/HSUPA na frekvencích 900/1800/2100 MHz a pro datové přenosy je kromě 3G sítě připravena i síť Bluetooth 2.1 včetně podpory EDR a Wi-Fi síť standardu 802.11 b/g/n.

Uživatel se neztratí ani v neznámém terénu - díky integrovanému A-GPS čipu a digitálnímu kompasu ve spojení s jakýmikoli mapovými podklady, ať už volně dostupnými nebo z komerční nabídky. Uživatelé kladoucí důraz na multimédia jistě ocení bohatou sbírku podporovaných formátů audia, videa i obrázků.

Další články k tématům - 3D - Android - ARM - ASV - CMOS - CPU - EDGE - EDR - fotoaparát - GPRS - GPU - GSM - HSDPA - HSUPA - MEIZU - SDHC - TFT - WCDMA - WiFi - Martin Motl

Článek Bell Technology spol. s r.o. ze dne pátek 2. prosince 2011

Další články od Bell Technology spol. s r.o.