logo Bell Technology spol. s r.o.

MiMi2 a MiMi5, nové modely dětských chůviček Emgeton

Bell Technology uvádí na trh dvojici inteligentních řešení ze zcela nové řady dětských chůviček MiMi. Přístroje MiMi2 a MiMi5 jsou určeny rodičům, kteří chtějí mít pocit jistoty i v okamžicích, kdy nebudou či nemohou mít své malé děti přímo vedle sebe.

Rodiče, kteří jsou již unaveni věčným koukáním na LED diody či neustálou nutností tichých rozhovorů, mají nyní k dispozici dvě zcela nové možnosti, jak zvýšit osobní komfort i v době, kdy je vše podřízeno potřebám nejmenších členů jejich domácnosti. Už nikdy jim neunikne žádný zvuk jejich miminka a budou moci snadno rozlišit, kdy opravdu potřebuje jejich přítomnost a kdy by jejich návštěva dětského pokoje byla zbytečná. Stačí si zvolit mezi obousměrným vibračním či obrazovým modelem.

Emgeton MiMi2 - pocit většího bezpečí i pro neslyšící rodiče

V modelu Emgeton MiMi2 s originálním designem přichází na trh první plně funkční vibrační rodičovská základna na ruku, která vibrací, zvukem i akusticky upozorňuje na případný problém miminka. Vibrační režim je ideálním řešením zejména pro rodiny, v nichž je jeden nebo oba rodiče neslyšící: Pokud je detekován zvuk v době delší než 30 sekund od poslední události, je spuštěna také vibrace rodičovské jednotky na 5 s.

Díky použití Wi-Fi standardu 802.11g na frekvenci 2,4GHz je přístroj ve volném prostoru schopen komunikovat až do vzdálenosti 250m. Úctyhodných 69 bezdrátových kanálů zajistí volnou frekvenci i v prostředí rušeném mnoha okolními Wi-Fi sítěmi, a zároveň také spolehlivou ochranu soukromí. Díky tomu budou mít rodiče vždy pocit, jako by měli své děti vedle sebe, i když budou sedět třeba na zahradě a jejich malý poklad odpočívat v dětském pokoji. Samozřejmě se nemusejí bát, že by se vzdálili příliš daleko – přístroj obsahuje funkci pro kontrolu ztráty signálu a opuštění rodičovské jednotky z dosahu dětské jednotky.

Velkou výhodou přístroje je možnost obousměrné komunikace - zatímco běžně je u dětských chůviček zvuk přenášen pouze směrem z dětské jednotky do rodičovské jednotky a umožňuje tradiční poslech zvuků z okolí dětí, při používání MiMi2 lze na dítě promluvit i opačným směrem, tedy z rodičovské do dětské jednotky. Skýtá tak možnost utišit děti známým hlasem v případě jejich neklidu do doby, než k nim rodiče přijdou.

K zajímavosti modelu MiMi2 patří rovněž funkce CALL, která umožňuje lokalizovat rodičovskou jednotku v případě, kdy rodiče zapomenou, kam ji odložili. Nechybí ani upozornění na vybitou baterii.

Stěžejní vlastnosti přístroje :

Emgeton MiMi5 - komfort s videopřenosem a nočním režimem

Emgeton MiMi5 je na první pohled designovou retro lahůdkou, všem moderním rodičům však nabízí plně digitální dětskou video chůvičku nabitou funkcemi, v jejichž čele stojí bezdrátové videopřenosy s možností využívání infračerveného nočního vidění.

Tento univerzální přístroj s bohatou funkční základnou dokáže ovšem pohlídat nejen děti, ale kontrolovat třeba i staré prarodiče, vstupní dveře či garáž s absolutní bezpečností proti odposlechu pomocí technologie FHSS na 60 digitálních kanálech s dosahem až 150 m. Obrovské množství používaných kanálů zároveň zajistí uživatelům MiMi5 stoprocentní funkčnost i v prostředí s velkým množstvím dalších bezdrátových sítí, stejně jako při náhodném rušení nebo jiném příjmu na zcela totožné frekvenci. Stejně jako model MiMi2 pracuje i jeho vyšší varianta MiMi5 s certifikovaným Wi-Fi standardem 802.11g na frekvenci 2,4GHz.

Dětská jednotka obsahuje velmi citlivou kameru s možností natáčení až 360 stupňů, kterou lze dodávaným klipem pevně připevnit na postýlku. Maximální komfort nabízí funkce nočního vidění - i uprostřed nejtmavší noci rodiče okamžitě poznají, kdy jejich miminko otevřelo oči a čeká na svou pravidelnou dávku nočního krmení. Kromě kamery obsahuje dětská jednotka samozřejmě i kvalitní mikrofon s funkcí VOX, která zajišťuje to, aby se přístroj aktivoval pouze při zaznamenání zvuku v okolí dítěte. Citlivost aktivace lze přitom libovolně nastavit.

Také rodičovskou jednotku, jež se ovládá pomocí přehledného menu na jasném LCD displeji, lze připevňovat na různá místa pomocí praktického klipu, ideálně padne zejména za pásek kalhot. Prostřednictvím funkce digitálního zoomu mohou uživatelé přiblížit aktuální záběr pro získání vyšší přesnosti zobrazení konkrétního detailu. Kromě obrazu přijímá jednotka pochopitelně také akustický signál a nabízí vysokou citlivost. Nechybí ani světelná indikace napájení, ztráty signálu (opuštění rodičovské jednotky z dosahu dětské jednotky) ani vybitého akumulátoru. Napájení rodičovské i dětské jednotky je zajištěno dobíjecími akumulátory nebo síťovými adaptéry (obojí je součástí balení). Uživatelé jistě ocení i užitečné přídavné funkce v podobě hodin a budíku.

Stěžejní vlastnosti přístroje :

"Populační exploze v posledních letech nás přiměla k myšlence nabídnout rodičům novou řadu přístrojů, které za vysoce dostupnou cenu nabídnou vyšší komfort při péči o jejich potomky," řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. "Nová modelová řada zatím obsahuje dvě originální dětské chůvičky s bohatou funkční výbavou, už nyní ale pracujeme na dalších přístrojích, které na trhu s dětskou elektronikou chybí nebo jsou kvůli nedostatečné konkurenci nabízeny za výrazně vyšší cenu, než je jejich skutečná hodnota."

Další články k tématům - dětských - Emgeton - chůviček - komfort - MiMi2 - MiMi5 - Martin Motl

Článek Bell Technology spol. s r.o. ze dne pondělí 14. prosince 2009

Další články od Bell Technology spol. s r.o.