logo Bell Technology spol. s r.o.

Tablet CONSUL 3 již v prodeji

Bell Technology uvádí na český a slovenský trh nový tablet CONSUL 3. Výkonný multimediální tablet nabízí hliníkové tělo, operační systém Android 4 a 7" kapacitní displej. CONSUL 3 od Emgetonu má na rozdíl od čínské konkurence nainstalovaný plnohodnotný Google Play.

Tablet CONSUL 3 je již třetím přístrojem znovuzrozené značky CONSUL, která se vrátila na trh vloni v prosinci v podobě tabletu CONSUL One, vyvinutým u příležitosti 60. let výročí založení značky Emgeton.

Tablet CONSUL 3 od Emgetonu je v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti Bell Technology za doporučenou koncovou cenu 2999 Kč vč. DPH.

Tablet CONSUL 3 patří díky své 8,5mm tloušťce k extrémně štíhlým přístrojům a vzhledem k hliníkovému tělu nabízí i zvýšenou odolnost oproti ryze plastovým modelům. Vynikající mobilitu garantuje hmotnost jen mírně převyšující 300g hranici a ani velmi kompaktní rozměry se základnou 192 × 120 mm nebyly překážkou pro umístění 7" kapacitního dotykového displeje. Jeho zobrazovací možnosti využívá na maximum operační systém Android 4, který byl vyvinut a optimalizován speciálně pro tablety - s plnou kompatibilitou i pro smartphony.

Na přední straně přístroje se nachází 0,3Mpix webová kamera, kterou lze zapojit třeba do on-line komunikace s přáteli. Sluchátka je možné zapojit do 3,5mm jack konektoru, připojit nejrůznější další periférie, jako např. flash disk nebo fotoaparát, lze dále přes rozhraní microUSB 2.0. Tablet CONSUL 3 v sobě mimo jiné ukrývá také MP3 přehrávač včetně multimediálního rozhraní pro sledování HD filmů.

CONSUL 3 zajistí plynulou a rychlou emailovou komunikaci, surfování po internetu, sdílení fotografií, sledování filmů, prohlížení fotografií, čtení elektronických knih a časopisů, komunikaci na Facebooku a Skypu či další každodenní činnosti typické pro moderního uživatele internetu. Podpora vícejádrových procesorů a hardwarové akcelerace 2D a 3D grafiky umožňuje využívat tablet také jako pokročilou herní platformu.

Model CONSUL 3 obsahuje v základu, na rozdíl od mnoha "levných" konkurenčních zařízení, plnohodnotný nástroj Google Play, jehož prostřednictvím lze stahovat nepřeberné množství placených i neplacených programů, her a licencované automatické aktualizace od společnosti Google. Majitelé tabletu tak mají zaručeno, že budou vždy pracovat s nejnovějšími verzemi nainstalovaného softwaru.

Ve znamení skutečné mobility

Tablet ovšem nemusí sloužit pouze pro zábavu. Po nainstalování rozšiřujících aplikací z Google Play mohou jeho majitelé používat většinu formátů kancelářských souborů a pracovat tak s dokumenty, tabulkami, prezentacemi či sami vytvářet soubory pro programy Word, Excel nebo PowerPoint. Operační systém Android 4 přináší přepracované grafické rozhraní, pokročilý systém notifikací, animace či 3D a přechodové efekty, takže s dokumenty lze pracovat skutečně plnohodnotně, srovnatelně s prostředím stolních počítačů.

CONSUL 3 je vybaven kapacitním 7" TFT displejem s obrazovou plochou 800x480 bodů a 262000 barvami. Nabízí multidotykové ovládaní až 5 prsty a regulovatelné podsvícení. Díky vestavěnému G-senzoru displej zajišťuje automatické přetáčení obrazu, které uživatelé ocení zejména při práci s dokumenty, čtení elektronických knih nebo pro pohodlné prohlížení internetových stránek.

Aby mohl být moderní tablet označen za "dostatečně mobilní", musí nabízet nejen cestovní rozměry, ale zajistit také dostatečně dlouhou výdrž. V případě modelu CONSUL 3, který pracuje s Li-Pol akumulátorem o kapacitě 2350 mAh, vydrží přístroj přibližně 4-5 h reálné nepřetržité práce. Pokud ovšem bude tablet využíván třeba jen pro přehrávání hudby s vypnutým displejem, mohou se uživatelé těšit až na 20 h výdrže na jedno nabití.

O skvělý multimediální výkon se stará výkonný hardware, jehož srdcem je procesor Boxchip AllWiner A13 Cortex A8. Tento výkonný a zároveň energeticky vysoce úsporný procesor pracuje s taktovací frekvencí 1 GHz a sekunduje mu operační paměť DDR3 s kapacitou 512 MB. Pro střádání uživatelských dat je připravena vnitřní paměť 8 GB, kterou lze dále rozšířit o dalších až 32 GB prostoru prostřednictvím microSDHC paměťových karet.

Ve výbavě tabletu Emgeton CONSUL 3 nechybí podpora Wi-Fi sítí standardů 802.11 b/g/n, takže práce s veškerým internetovým obsahem či streamovanými datovými toky je rychlá a spolehlivá. Tablet umožňuje přehrávání obrovské škály formátů souborů - z oblasti audia jsou to AAC, AC3, APE, FLAC, MP3, OGG, WAV a WMA, z oblasti videa pak 3GP, ASF, AVI, DAT, FLV, MPG, MKV, MOV, MP4, RM, RMVB, VOB a WMV.

Prohlížet lze také obrazové soubory BMP, GIF, JPG, JPEG či PNG, příznivci elektronických knih mohou využívat formáty HTM, HTML a TXT, případně další po doinstalování softwaru třetích stran.

"Úspěch našich předchozích dvou tabletů EMGETON řady CONSUL na trhu je pro nás velkou motivací a chceme proto uživatelům v co nejkratší době nabídnout i další zajímavé modely", řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. "Díky modelu CONSUL 3 stačí zákazníkům k pořízení kvalitního tabletu pouhé tři tisíce korun; náš tablet si tak může dovolit koupit - na rozdíl od většiny konkurenčních řešení - skutečně každý zákazník, který po tabletu zatouží."

Další články k tématům - 2D - 3D - Android - APE - ASF - AVI - CONSUL - Cortex - DDR3 - Emgeton - fotoaparát - fotografie - Google - kamera - MP3 - MP4 - MPG - platforma - Skype - SmartPhone - tablet - TFT - WiFi - Martin Motl

Článek Bell Technology spol. s r.o. ze dne pátek 13. července 2012

Další články od Bell Technology spol. s r.o.