logo BM Servis s.r.o.

Projektové řízení v návaznosti na ostatní firemní procesy

Základní znalosti o pravidlech, metodách i úskalích řízení projektů můžete získat na odborném semináři Projektové řízení pro všední den. Akce se koná v úterý 19. 5. 2016 v prostorách společnosti BM Servis s.r.o.

Pro všechny zájemce, kteří by se skutečně chtěli o projektovém řízení něco dozvědět, jsme připravili odborný seminář, zaměřený na principy, výhody a možnosti využití projektového řízení v běžné každodenní praxi - v návaznosti a napojení na ostatní firemní procesy.

Místo a čas konání semináře:

Seminář pořádá BM Servis s.r.o. a povede jej Ing. Jaroslav Janda - ředitel a jednatel společnosti, uzávěrka registrací je ve čtvrtek 5. 5. 2016.

Pár slov o projektovém řízení

Svět je plný projektů. Nebo se to tak alespoň zdá - stačí otevřít internet, noviny, life-stylový časopis a všichni, od celebrit po realitní kanceláře přestavují své "nové projekty". Je to jen módní slovo, nebo je Česko rájem projektových manažerů? A jsou všechny projekty opravdu řízeny jako projekty?

Pravdou je, že projektový přístup lze uplatnit na spoustu činností v běžném pracovním ale i soukromém životě.

Mohou to být například tyto:

Všechno jsou to úkoly, které ke svému splnění vyžadují řadu vzájemně na sebe navazujících a propojených činností. Mají daný čas zahájení a ukončení, přesně definovaný cíl a omezený čas, náklady a zdroje. Určitě přijdete na spoustu podobných.

Do jisté míry se lze při řízení takových úkolů nechat vést selským rozumem. Přesto se i těm, kteří jím bez pochyb disponují, stává, že záměr nedokončí včas, dostanou se do potíží s rozpočtem, případně je výsledkem jejich (třeba i několikaměsíční) snahy něco docela jiného, než původně chtěli. Asi každý z nás už takové zklamání někdy zažil.

Jak tomu předejít?

Osvojte si základní pravidla, zásady a postupy projektového řízení:

Nejste-li na to sami, pak budete ještě potřebovat vědět, jak sestavit a řídit projektový tým a jeho vzájemnou komunikaci.

Další články k tématům - projektové řízení - seminář - Jaroslav Janda

Článek BM Servis s.r.o. ze dne středa 13. dubna 2016

Další články od BM Servis s.r.o.