logo CA Technologies

Pražské vývojové centrum CA Technologies hledá nové talenty

Největší vývojové centrum CA Technologies v Evropě hledá nové talenty mezi mladými studenty IT a navazuje úzkou spolupráci s vysokými a středními školami v ČR.

CA Technologies se bude soustředit na společné projekty jak se středními tak vysokými technickými školami. Své aktivity na poli vzdělávání posiluje CA Technologies v Praze v době, kdy slaví desetileté výročí existence na českému trhu. V současné době disponuje pražský tým CA Technologies více než 300 zaměstnanci z více než 30 zemí světa.

Všechny aktivity mají za cíl jediné - více zpopularizovat vědecké a technické vzdělání, nadchnout pro vědu a techniku mladé lidi a podpořit je v jejich kariéře v IT.

Unikátní projekt pro středoškoláky

V rámci každoročního Evropského týdne programování, který proběhl minulý týden, společnost pozvala přímo do svých kanceláří na pražském Chodově studenty z pražského Gymnázia Jana Keplera. Ti si zde na jeden týden vyzkoušeli práci vývojáře v praxi - pod vedením zkušených specialistů CA Technologies pracovali na projektu z oblasti cloudové technologie, vyzkoušeli si kódování i práci v agilně vedeném týmu. Ačkoliv jim společnost zajistila odborné vedení a profesionální zázemí, budou to sami studenti, kteří si projekt vedli a následně budou mít zodpovědnost za finální výsledky týdenního snažení.

"Projekty vznikají přímo v pražské pobočce CA Technologies. Za deset let působení na českém trhu se pražský tým stal největším vývojářským centrem společnosti v Evropě, a stále rosteme. I proto máme enormní zájem na tom, aby se česká mládež nadchla pro vědu a techniku. Propojení vzdělávání a praxe považujeme za ideální cestu, jak zatraktivnit mladým lidem přírodní a technické vědy, a povzbudit je v tom, aby zahájili kariéru v IT a jednou se třeba stali součásti našeho týmu," říká Milan Svátek, viceprezident pro softwarový vývoj společnosti CA Technologies.

Spolupráce s ČVUT

CA Technologies také pokračuje ve spolupráci s ČVUT, a to konkrétně na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské. Zde bude nabízet odborné kurzy zaměřené na mainframové technologie včetně úvodu do mainframového programování. Tyto kurzy si mohou studenti zapisovat v rámci svého řádného studia jako součást výukového programu.

Mainframy se na českých univerzitách učí dnes jen velmi zřídka, proto mají studenti ČVUT jedinečnou příležitost získat znalosti o technologii, která zajišťuje chod tak důležitých systémů, jako jsou rezervační systémy či internetové bankovnictví. Těm nejšikovnějším absolventům kurzů má CA Technologies v plánu nabídnout pracovní smlouvu.

Další články k tématům - cloud - ČVUT - kurzy - práce - škola - vývoj - vzdělávání - Milan Svátek

Článek CA Technologies ze dne pátek 23. října 2015

Další články od CA Technologies

Pražské vývojové centrum CA Technologies hledá nové talenty