logo Česká asociace manažerů úseků informačních technologií

Soutěž IT projekt roku 2015 zná vítěze

Elektronické úřední desky soudců, E-Pay a nový pracovní portál Airjobs.cz - tyto tři projekty zvítězily ve 13. ročníku prestižní soutěže IT projekt roku, kterou pořádá Česká asociace manažerů informačních technologií CACIO.

Z přihlášených 21 projektů vybrala odborná 15členná porota, vedená prof. Zdeňkem Molnárem, na základě čtyř hodnotících kritérií dohromady osm finalistů. Ti pak před porotou ve dvou kolech osobně prezentovali své projekty a porota následně určila tři vítěze.

Vítěznými projekty byly vyhlášeny a 1. místo tak společně obsadily:

Finalisté:

"Také v tomto ročníku byla do soutěže přihlášena řada zajímavých projektů, z nichž vybrat nejlepší nebylo jednoduché, neboť všechny projekty, které se dostaly do finálového kola, byly velmi kvalitní. Věříme, že naše soutěž přispěje k tomu, aby oblast informačních technologií a její nesporné přínosy byly stále uznávanější jak ve veřejné správě, tak v komerční sféře a samozřejmě i mezi širokou veřejností. Každý rok se těším na pročtení přihlášek do soutěže IT projekt roku. Vždy v nich najdu něco, co mě obohatí a ukáže, jak se může realizovat úspěšný projekt. Toto se dá konstatovat i o třináctém ročníku soutěže. Opět se potvrdilo, že v oblasti informatiky je hodně úspěšných projektů, které mohou inspirovat a ze kterých si lze vzít příklad. Patří velký dík a uznání všem přihlašovatelům a smekám před hodnotitelskou komisí, pro kterou nebylo lehké mezi vynikajícími vybrat oceněné," říká předseda CACIO Miroslav Hübner.

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo ve čtvrtek 17.3. 2016 v Autoklubu ČR - Opletalova 29, Praha 1. Na galavečer, jehož moderátorem byl Petr Král, přijali pozvání účastníci soutěže, členové CACIO i zástupci partnerských organizací a řada dalších hostů. Diplomy vítězům předal Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny a místopředseda KDU-ČSL.

Český institut manažerů informační bezpečnosti (ČIMIB) udělil v rámci soutěže IT projekt roku 2015 specializované ocenění za přínos v oblasti kybernetické bezpečnosti. Cenu ČIMIB obdržel projekt Integrovaný systém řízení provozu a bezpečnosti firemního ICT v Dopravním podniku města Brna od dodavatele Service&Support.

Cenu CNZ za přínos v oblasti dlouhodobého uchování informací, kterou udělilo partnerské sdružení CNZ (Co po nás zbude), získal projekt Hybridní sbírka listin ISKN na Českém úřadu zeměměřickém a katastrálním. Na realizaci projektu se podílely společnosti NESS Czech, CCA Group a aplis.cz.

Partnery soutěže IT projekt roku 2015 jsou CNZ a ČIMIB. Sponzorům, kterými jsou HPE, ICZ, Deloitte, Intel, Oracle, Servodata a Unicorn, organizátoři děkují za podporu. Záštitu nad soutěží převzal místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek.

Další články k tématům - automatizace - CRM - Oracle - SAP - soutěž - Miroslav Hübner

Článek Česká asociace manažerů úseků informačních technologií ze dne středa 23. března 2016

Další články od Česká asociace manažerů úseků informačních technologií