logo Canon CZ s.r.o.

Canon EOS-1D X: profesionální zrcadlovka nové generace

Canon představuje EOS-1D X - profesionální digitální zrcadlovku, která nabízí bezkonkurenční kombinaci rychlosti, rozlišení a kvality obrazu. EOS-1D X je vhodný i pro natáčení videa ve Full HD.

Novinka je určena všem profesionálním fotografům bez ohledu na to, jestli pracují ve studiu nebo fotí například sportovní akce. EOS-1D X je nová vlajková loď mezi profesionálními digitálními zrcadlovkami Canon. EOS-1D X patří do jubilejní 10. generace profesionálních systémů Canon EOS a je to doposud nejvyspělejší model.

EOS-1D X je vyvrcholením 40letého vývoje a výzkumu profesionálních fotoaparátů Canon a představuje novou éru systému EOS. Novinka nahrazuje předchozí úspěšné modely EOS-1D Mark IV a EOS-1Ds Mark III. Kombinace nového 18,1 megapixelového full-frame snímače, vylepšeného autofocus (AF) systému a zcela nové technologie měření expozice s dvojicí nových procesorů DIGIC 5+ umožňuje zachycení scén s větší přesností a rychlostí než kdykoliv předtím.

"EOS-1D X je ideální fotoaparát pro všechny typy fotografů", říká Kieran Magee, Professional Marketing Director, Canon Europe. "Profesionálové pracují často pod velkým tlakem a musí fotit i za podmínek, které se rychle mění. Pečlivě jsme naslouchali uživatelům a vytvořili jsme všestranný a výkonný fotoaparát, který splňuje požadavky více fotografů než kdy dříve."

Nový standard fotografování

Zrcadlovka EOS-1D X obsahuje řadu nových technologií. Nově vyvinutý 18,1 megapixelový full-frame CMOS snímač nabízí výjimečnou flexibilitu a umožňuje fotografům zachytit širokou škálu objektů a scén ve vysokém rozlišení.

Vylepšená architektura nabízí jedinečný rozsah ISO 100-51200 a možnost rozšíření až na 204800. Dvojice procesorů DIGIC 5+ nabízí 2-krokovou redukci šumu, což usnadňuje zachycení snímků ve vynikající kvalitě s nízkou hladinou šumu i v extrémně špatných světelných podmínkách.

Nový 61bodový širokoúhlý AF systém je ještě citlivější, přesnější a rychlejší. S 41 body křížového typu, včetně pěti duálních, poskytuje AF systém špičkovou přesnost v celém záběru. Nové AF předvolby jsou speciálně navržené pro fotografování každodenních situací a zajišťují mimořádnou spolehlivost i za velmi náročných podmínek.

Fotoaparát EOS-1D X je rovněž vybaven novým RGB systémem měření expozice (RGB metering system), který poskytuje velmi vysokou úroveň přesnosti. 100 000 pixelový RGB snímač měření expozice je propojen s AF systémem a obsahuje vlastní procesor DIGIC 4.

Vylepšení se dočkala i funkce AF tracking, takže detekce obličejů a barvy je spolehlivá a zajišťuje dobrou expozici i při focení velmi náročných scén.

Extrémní výkon

EOS-1D X je vůbec první fotoaparát nové generace s dvojicí procesorů DIGIC 5+, který nabízí výkon až třikrát rychlejší než standardní procesor DIGIC 5. Procesory zpracovávají samostatně velké množství obrazových dat a zároveň redukují šum ve snímcích. V kombinaci s 16kanálovým čtením ze snímače umožňují snímání rychlostí až 12 snímků/s v plném rozlišení s 14bitovou A/D konverzí, což dělá z EOS-1D X nejrychlejší digitální zrcadlovku, která je v současné době na trhu .

Super vysokorychlostní režim zvyšuje rychlost snímání až na 14 snímků/s . Nová závěrka a mechanismus zrcadel snižují zpoždění závěrky a odlesky. Poskytují tak trvale vysoký výkon při vysokorychlostním snímání.

Natáčení videa digitální zrcadlovkou

EOS-1D X je ideální pro všechny profesionály, kteří chtějí využít objektivy a příslušenství pro systém EOS, ať už jde o fotografování nebo pořizování HD videí. Uživatelé mohou nahrávat Full HD (1920x1080p) video pomocí full-frame snímače. K dispozici je celá řada manuálních nastavení expozice, zaostření a frekvence snímků . Hlasitost lze zobrazit a nastavit přímo na LCD displeji, což zajišťuje plnou kontrolu nad všemi aspekty natáčení.

Výkon, který poskytuje dvojice procesorů DIGIC 5+, také zajišťuje snížení moiré. Systém EOS Movie nyní umožňuje delší nahrávání a automatické vytvoření nového souboru po dosažení 4GB limitu. Nový intra frame video kodek udržuje nejvyšší možnou kvalitu obrazu a snižuje kompresi obrazových dat, takže uživatelé mají dostatečně kvalitní data pro postprodukční úpravy.

Navržen pro profesionály

Fotoaparát EOS-1D X přináší vylepšený design klasické řady EOS-1. K dispozici jsou větší a lépe takticky umístěná tlačítka, která uživatelům usnadňují nastavení i ovládání v extrémních podmínkách, kde je například potřeba mít rukavice. Dva multiovladače a dotykové ovládací kolečko pro použití ve video režimu slouží pro jednodušší změnu nastavení. Tlačítka lze navíc snadno přizpůsobit a přiřadit jim jednotlivé funkce a předvolby tak, aby vše vyhovovalo individuálním potřebám uživatele.

100 % záběr hledáčku umožňuje snadné vytvoření scény, inteligentní funkce hledáčku zobrazuje v případě potřeby mřížku. Velký 8,11cm (3,2") Clear View II LCD displej nabízí rozlišení 1014k bodů a anti-reflexní povrch zabraňuje odrazu světla a odleskům při prohlížení obrázků za jasných podmínek. Tvrzené sklo displeje je odolné proti nárazům a poškrábání.

Menu nabízí celkově propracovanější uživatelské rozhraní. Obsahuje pomocné funkce pro rychlejší, přehlednější a jednodušší ovládání. Navíc nová AF záložka umožňuje rychlý přístup a přizpůsobení AF předvoleb pro různé fotografické situace. Uživatelé se tak mohou soustředit na zachycení scény, aniž by museli složitě upravovat nastavení fotoaparátu.

Odolná konstrukce

Canon EOS-1D X má velmi odolné a lehké tělo z vysoce kvalitní hořčíkové slitiny, která poskytuje ochranu před nárazy při každodenním používání. Nejnovější Canon EOS snímač využívá integrovanou samočisticí jednotku převzatou z objektivů Canon. Vlnové vibrace, podobné těm z ultrazvukových motorů, efektivně setřesou ze snímače případný prach nebo nečistoty.

Vylepšený mechanismus závěrky je více odolný a poskytuje až 400 000 cyklů závěrky. Fotografové se tak na fotoaparát mohou spolehnout i při opakovaném náročném focení. Fotoaparát EOS-1D X nabízí ochranné těsnění kolem ovládacích prvků a spojů krytu, což činí fotoaparát odolný proti prachu. Odolný vůči vodě je v případě, že je kombinován s voděodolnými objektivy Canon EF. EOS-1D X je ideální fotoaparát pro focení za každého počasí.

Vylepšené možnosti připojení umožňují fotografům posílat snímky rychle a bezpečně do počítače. Integrovaný Gigabit Ethernet port zaručuje rychlý a spolehlivý přenos snímků přímo z místa focení bez použití adaptéru.

EOS systém - neomezená kreativita

EOS-1D X je součástí oceňovaného systému EOS, a je tak kompatibilní s řadou objektivů, blesků Speedlite EX a dalším příslušenstvím. Fotoaparát je ideálním vylepšením pro stávající uživatele EOS-1D Mark IV a EOS-1Ds Mark III, kteří mají příslušenství EOS. Nové tělo se bez problémů vejde do brašny na řadu EOS-1.

Kromě EOS-1D X představil Canon také nový kompaktní Wi-Fi vysílač WFT-E6, který je určený pro přenos snímků v situacích, kdy není možné data přenášet kabelem. Podpora standardu 802.11n WiFi a Bluetooth nabízí možnost připojení k externímu GPS zařízení. WFT-E6 umožňuje bezpečný přenos snímků a videí na FTP server nebo zobrazení obsahu přes DLNA připojení na kompatibilní obrazovce.

Fotoaparát EOS-1D X je také kompatibilní s novým GPS přijímačem GP-E1. Umožní tak uživatelům přidávat informace o aktuální pozici do EXIF dat a zaznamenat místa pořízení jednotlivých snímků. GP-E1 je užitečný zejména pro focení divoké přírody.

Canon EOS-1D X – hlavní vlastnosti:

Další články k tématům - CMOS - DIGIC - DLNA - EOS - Ethernet - EXIF - fotoaparát - GPS - HD - ISO - LCD - WiFi - zrcadlovka - Kieran Magee

Článek Canon CZ s.r.o. ze dne středa 19. října 2011

Další články od Canon CZ s.r.o.

Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

Udržitelná kancelář pohleden českých firem

Prodloužená záruka pro velkoformátové tiskárny řady Colorado M

Dokumentový skener Canon imageFORMULA DR-S250N

Velkoformátové tiskárny pro tisk CAD výkresů a plakátů

Texturované efekty a reliéfní nápisy na tiskárnách Arizona

Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2023

Canon imagePROGRAF TC-20M - A1+ velkoformátová stolní tiskárna se skenerem A4

Nová řada UVgel tiskáren Canon Colorado M typu roll-to-roll

ImagePROGRAF TC-20 zajistí kvalitní velkoformátový tisk i v malé kanceláři

Inovace produkčních tiskáren série varioPRINT 140 QUARTZ

Digitalizace středoevropských kanceláří

Neustálé papírování zpomaluje digitalizaci

Nová řada produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

Plnění cílů udržitelného rozvoje vyžaduje zapojení velkých společností

Inovace udržitelných barevných Canon tiskáren řady i-SENSYS

Specializovaný skener pro snadné restaurování a digitalizaci fotografií

Canon na Expu v Dubaji představil své nápady a vize pro budoucnost

Canon imagePRESS V1000 rozšiřuje možnosti produkčního tisku

Profesionální tisková řešení pro interiérové dekorace a signmaking

Nová verze webové aplikace PosterArtist pro tisk plakátů

UV LED lakování ve spojení s tiskárnami řady varioPRINT iX

Roste zájem o digitalizaci firemního archivu a digitální podatelnu

Nové barevné A3 multifinkce Canon pro hybridní pracovní prostředí

PRISMAprepare Go přináší novou úroveň automatizace a profesionality produkčního tisku

Future Promotion Forum 2021 - platforma pro výměnu odborných informací o komunikaci se zákazníky

Instalace Canon varioPRINT iX na polygrafických trzích po celém světě

Arizona 135 GT - nová UV flatbed tiskárna

Certifikace Fogra59 pro inkoustovou produkční tiskárnu Canon ProStream 1800

Automatický odstraňovač sponek zrychluje digitalizaci dokumentů

Nová řada všestranných tiskáren Colorado 1630

O budoucnosti produkčního tisku na online Canon festivalu Make It

Automatizační moduly pro digitální barevné tiskárny řady imagePRESS C10010VP

Nová řada Canon ColorStream 8000 pro velkoobjemový produkční tisk

Digitální interiérový tisk UVgel Wallpaper Factory představuje převratné možnosti

imagePROGRAF TZ-30000 pro vysokorychlostní produkční tisk velkých objemů

Nová řada Canon imagePROGRAF TX pro rychlý tisk CAD výkresů a plakátů ve vysokém rozlišení

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX C5800 - skutečné centrum pro bezproblémovou digitalizaci

Nová multifunkce Canon imagePRESS C170

Nové portfolio repasovaných multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE

Multifunkce Canon pomáhají v neziskovkách

Nová řada imagePRESS C10010VP zvyšuje produktivitu vysokorychlostního archového tisku

Nová řada tiskáren Arizona 2300 s technologii Arizona FLOW

Pracujte z libovolného místa s podporou uniFLOW Online

Multifunke Canon s nativní podporou správy tisku Universal Print

Digitální tisk zakázkových tapet

První instalace produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Nová řada inkoustových produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Technologické trendy pro digitální kancelář 2020

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX jako centrum digitální transformace firmy