logo Canon CZ s.r.o.

Canon IXUS 230 HS: super tenký fotoaparát s 8x optickým zoomem

Canon přidává do své prémiové řady IXUS nový model IXUS 230 HS, který spojuje přední optické technologie s výjimečným designem. Elegantní kovové tělo je k dispozici v šesti zářivých barvách a ukrývá výkonný objektiv Canon a řadu pokročilých funkcí, které usnadňují zachycení neopakovatelných momentů v neuvěřitelných detailech.

IXUS 230 HS je nejnovější přírůstek do řady IXUS a využívá inovativní HS System, který přináší vysokou kvalitu obrázků za každé situace, dokonce i za špatného osvětlení. Novinka je ideální pro party, speciální příležitosti nebo dovolené. Fotoaparát disponuje 28mm objektivem s 8x optickým zoomem, který se ukrývá v těle o tloušťce pouhých 22,1 mm, což z fotoaparátu činí nejtenčí přístroj ve své třídě . IXUS 230 HS také jako jeden z prvních obsahuje Inteligentní stabilizaci obrazu, která usnadňuje fotografování i natáčení videí ve Full HD (1080p) a poskytuje bohaté detaily, dokonce i když se fotoaparát chvěje nebo je v pohybu.

Styl IXUS, síla HS System

IXUS 230 propojuje elegantní design a pokročilé funkce a využívá výkonný HS System. Jedinečným způsobem kombinuje 12,1MPx podsvícený snímačem CMOS a výkonný procesor DIGIC 4. HS System poskytuje vynikající ostrost obrazu, živé barvy a detaily a umožňuje zachytit snímky s nízkým šumem při špatném osvětlení dokonce bez použití stativu nebo zachytit skutečnou atmosféru bez použití blesku. HS System ocení zkušení uživatelé i začátečníci. Pozoruhodná kvalita při každém stisknutí spouště.

Originální optika Canon - kompaktní preciznost a flexibilita

Canon má desítky let zkušeností s výrobou objektivů, a právě proto je originální objektiv Canon ve fotoaparátu IXUS 230 HS úžasně kompaktní a univerzální. Začíná na širokoúhlých 28mm a postupuje až na nejdelší ohniskovou ohniskovou vzdálenost 224mm. Jedinečný design objektivu umožňuje zachytit vše od krajiny až po skupinové snímky nebo přiblížení vzdálených objektů. IXUS 230 HS se vejde do každé kapsy, takže se unikátním zoomem vám neunikne žádná zajímavá událost.

Inteligentní IS - více detailů, ostřejší snímky

IXUS 230 HS je jedním z prvních modelů s unikátním systémem Inteligentní stabilizace obrazu, který využívá vysoce efektivní 3,5-krokový optický stabilizátor obrazu proti roztřesení fotoaparátu při snímání fotografií a natáčení Full HD videí.

Inteligentní stabilizátor obrazu obsahuje 7 typů stabilizace a automaticky identifikuje snímanou scénu a přizpůsobuje optický stabilizátor, aby se co nejefektivněji zabránilo chvění fotoaparátu. Macro IS minimalizuje chvění při velkém přiblížení u makrofotografií, Zesílený stabilizátor obrazu zabraňuje, aby byl obraz roztřesený při natáčení videí na velkou dálku s maximálním přiblížením. Inteligentní IS v kombinaci s režimem Smart Auto pracuje automaticky, takže uživatelé mohou pořizovat snímky s bohatými detaily a minimálním rozostřením bez starostí s nastavením.

Natáčení videí ve Full HD

Nový model zaznamenává video ve Full HD se stereo zvukem rychlostí 24 snímků za vteřinu. Speciálním tlačítkem lze snadno přepínat mezi fotografováním a natáčením videa, takže nikdy nezmeškáte neopakovatelné momenty. 8x optický zoom je možné použít i během natáčení videa a Inteligentní IS obsahuje mód Dynamic IS, který vyrovnává chvění fotoaparátu při natáčení. Snímky i video můžete také okamžitě sdílet přes HDMI port přímo z kamery na HD televizích a monitorech. Procházet obrázky lze jednoduše pomocí dálkového ovladače kompatibilního s HDMI-CEC TV.

Velký 7,5cm (3,0") displej PureColor LCD II G je ideální pro prohlížení obrázků a přehrávání videa. 460 tisíc obrazových bodů umožňuje vychutnat si fantastické detaily, kontrast a barvy. Vnější vrstva tvrzeného skla nabízí široký pozorovací úhel a odolnost proti poškrábání. Používání fotoaparátu usnadňují i rady a tipy přímo na displeji, což umožňuje jednoduché prozkoumání režimů a nastavení, takže fotoaparát je vždy perfektně připraven bez ohledu na to, zda experimentujete s kreativními funkcemi nebo zkoušíte různé fotografické styly.

Vynikající kvalita, mimořádná jednoduchost

S IXUS 230 HS stačí zaměřit a vyfotit. Režim Smart Auto automaticky rozpozná scénu a vybere optimální nastavení pro dosažení nejlepšího výsledku. Smart Auto je plně automatický režim, takže se můžete soustředit pouze na snímanou scénu a kompozici. Fotoaparát se postará o vše ostatní.

Smart Auto obsahuje technologii detekce obličeje a pokročilou detekci objektu pro lepší zachycení lidí, domácích mazlíčků nebo například aut v pohybu. Jakmile je scéna detekována Servo AF/AE udržuje objekty zaměřené a dobře exponované až do momentu, kdy je obrázek vyfocen. i-Contrast a Smart Flash Exposure také v rámci režimu Smart Auto odstraňují tvrdé stíny a přeexponování obrázku, takže výsledek je ve špičkové kvalitě.

Vysoká rychlost, kreativita bez hranic

IXUS 230 HS nabízí řadu režimů pro fotografování a natáčení divokých akcí. Mód Vysokorychlostní sekvence je vhodný pro jakékoli focení, od sportu až po focení na party. Umožňuje zachytit doslova zlomek vteřiny, zaznamenává při rozlišení 3,0 MPx 8,7 snímků/vteřinu nebo při souvislém fotografování v plném rozlišení 12MPx až 3,5 snímků/vteřinu až do naplnění kapacity paměťové karty. Velmi zpomalený záběr videa je režim určený pro více zábavy s videem. Zpomaluje rychle se pohybující objekty, natáčí VGA video ve 120 fps nebo video v rozlišení QVGA při 240 fps a přehrává ve zlomku skutečné rychlosti.

Výběr nejlepšího snímku zaznamenává vysokorychlostní frekvencí sekvence snímků pro dosažení nejlepšího výsledku a Noční scéna bez stativu kombinuje informace ze sekvence vysokorychlostních snímků a ve výsledku vytvoří jeden obrázek s nejlepší expozicí a minimálním rozostřením. Kreativní režimy přidávají scénám nový nádech a k dispozici jsou například efekt Miniatura, Rybí oko, Superživé barvy a Plakátový efekt, Fotoaparát na hraní a Monochromatický efekt. Efekt Miniatura je k dispozici i pro natáčení videí a nahrává 1,5 nebo 3 nebo 6 snímků za vteřinu vytvoření videa s efektem iluze malých modelů.

Režim Krátký film nabízí také zajímavý způsob, jak zachytit příběh za obrázkem. Zachytí až 4 vteřiny akce před pořízením snímku a vzájemným spojením všech klipů ze stejného dne vytvoří jediný film ve VGA kvalitě, který můžete sdílet online.

Navíc je PowerShot SX150 IS také kompatibilní s HF-DC2, novým vysoce výkonným externím bleskem, který lze použít jako doplněk k vestavěnému blesku.

IXUS 230 HS - hlavní vlastnosti:

Další články k tématům - CMOS - fotoaparát - HDMI - HDMI-CEC - HF-DC2 - i-Contrast - IXUS - LCD - PowerShot - PureColor - QVGA - stabilizátor - TV - VGA - video - zoom

Článek Canon CZ s.r.o. ze dne středa 24. srpna 2011

Další články od Canon CZ s.r.o.

Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

Udržitelná kancelář pohleden českých firem

Prodloužená záruka pro velkoformátové tiskárny řady Colorado M

Dokumentový skener Canon imageFORMULA DR-S250N

Velkoformátové tiskárny pro tisk CAD výkresů a plakátů

Texturované efekty a reliéfní nápisy na tiskárnách Arizona

Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2023

Canon imagePROGRAF TC-20M - A1+ velkoformátová stolní tiskárna se skenerem A4

Nová řada UVgel tiskáren Canon Colorado M typu roll-to-roll

ImagePROGRAF TC-20 zajistí kvalitní velkoformátový tisk i v malé kanceláři

Inovace produkčních tiskáren série varioPRINT 140 QUARTZ

Digitalizace středoevropských kanceláří

Neustálé papírování zpomaluje digitalizaci

Nová řada produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

Plnění cílů udržitelného rozvoje vyžaduje zapojení velkých společností

Inovace udržitelných barevných Canon tiskáren řady i-SENSYS

Specializovaný skener pro snadné restaurování a digitalizaci fotografií

Canon na Expu v Dubaji představil své nápady a vize pro budoucnost

Canon imagePRESS V1000 rozšiřuje možnosti produkčního tisku

Profesionální tisková řešení pro interiérové dekorace a signmaking

Nová verze webové aplikace PosterArtist pro tisk plakátů

UV LED lakování ve spojení s tiskárnami řady varioPRINT iX

Roste zájem o digitalizaci firemního archivu a digitální podatelnu

Nové barevné A3 multifinkce Canon pro hybridní pracovní prostředí

PRISMAprepare Go přináší novou úroveň automatizace a profesionality produkčního tisku

Future Promotion Forum 2021 - platforma pro výměnu odborných informací o komunikaci se zákazníky

Instalace Canon varioPRINT iX na polygrafických trzích po celém světě

Arizona 135 GT - nová UV flatbed tiskárna

Certifikace Fogra59 pro inkoustovou produkční tiskárnu Canon ProStream 1800

Automatický odstraňovač sponek zrychluje digitalizaci dokumentů

Nová řada všestranných tiskáren Colorado 1630

O budoucnosti produkčního tisku na online Canon festivalu Make It

Automatizační moduly pro digitální barevné tiskárny řady imagePRESS C10010VP

Nová řada Canon ColorStream 8000 pro velkoobjemový produkční tisk

Digitální interiérový tisk UVgel Wallpaper Factory představuje převratné možnosti

imagePROGRAF TZ-30000 pro vysokorychlostní produkční tisk velkých objemů

Nová řada Canon imagePROGRAF TX pro rychlý tisk CAD výkresů a plakátů ve vysokém rozlišení

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX C5800 - skutečné centrum pro bezproblémovou digitalizaci

Nová multifunkce Canon imagePRESS C170

Nové portfolio repasovaných multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE

Multifunkce Canon pomáhají v neziskovkách

Nová řada imagePRESS C10010VP zvyšuje produktivitu vysokorychlostního archového tisku

Nová řada tiskáren Arizona 2300 s technologii Arizona FLOW

Pracujte z libovolného místa s podporou uniFLOW Online

Multifunke Canon s nativní podporou správy tisku Universal Print

Digitální tisk zakázkových tapet

První instalace produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Nová řada inkoustových produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Technologické trendy pro digitální kancelář 2020

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX jako centrum digitální transformace firmy