logo Canon CZ s.r.o.

Canon Legria HF, HD flash videokamera, špičkový obraz, skvostný design

Canon představuje své zatím nejmenší a nejstylovější High Definition (HD) videokamery - LEGRIA HF20 a LEGRIA HF200. Tyto nové modely se záznamem ve špičkové kvalitě formátu Full HD 1 920 x 1 080 jsou přibližně o 17 % menší než jejich předchůdci.

Kamery jsou vybaveny novou verzí kamerového systému Canon HD Camera System s 15 x optickým zoomem a dovolují uživatelům poznat kouzlo tvůrčího filmování, tzv. freecordingu, který vychází z myšlenky, že HD video lze pořídit kdekoliv a kdykoliv - a vždy v prvotřídní kvalitě.

Kamera LEGRIA HF20 se systémem dvou flash pamětí nabízí interní paměť o kapacitě 32 GB, která pojme přes 12 hodin záznamu, a možnost snímání na paměťové karty. LEGRIA HF200 zase snímá video a fotografie na praktické paměťové karty SDHC (High Capacity), které jsou ideálním médiem pro sdílení záznamů. Kamery LEGRIA HF20 a LEGRIA HF200 nabízejí osobitý styl a širokou řadu praktických inteligentních funkcí, které řídí procesor Canon nové generace DIGIC DV III.

"Tyto videokamery uchvacují ve dvou ohledech, a to svými subtilními proporcemi a schopností špičkového záznamu," uvedl Mogens Jensen, ředitel divize Canon Consumer Imaging, Europe. "Je to úžasné, prvotřídní kvalita formátu Full HD ve vaší kapse - a připravena k filmování v každém momentu dne."

Nové kamery LEGRIA HF20 a LEGRIA HF200

Jedinečnost kamerového systému Canon HD Camera System

Kamerový systém videokamer LEGRIA HF20 a LEGRIA HF200 byl podroben přepracování, jehož cílem bylo nabídnout ostřejší a plynulejší video s nebývalým bohatstvím barev. Výrobu všech částí tohoto systému, tedy objektivu, snímače CMOS a obrazového procesoru, zajišťuje Canon pouze pro Canon a jejich konstrukční řešení je optimalizováno, aby vykazovaly dokonalou součinnost.

Nový HD objektiv Canon je vyráběn v souladu s nejpřísnějšími normami a poskytuje dostatečné rozlišení pro HD obraz. Silnější 15x optický zoom umožňuje uživatelům velké přiblížení vzdálených scén. V objektivu je zabudovaný optický stabilizátor Super Range, pokročilý systém stabilizace, který využívá dvě metody detekce roztřesení kamery a s jejich pomocí lépe kompenzuje vibrace v rámci celého frekvenčního rozsahu - zajišťuje tak stabilní, neroztřesený záznam. Obrazový snímač s vysokým rozlišením 3,3 megapixelů zachycuje snímky ještě s vyšším rozlišením než požaduje formát Full HD. Nový procesor Canon DIGIC DV III zpracovává toto obrovské množství obrazových informací a zaznamenává je rychlostí 24 Mb/s, maximální povolenou rychlostí v rámci standardu AVCHD. Výsledkem je Full HD video (1 920 x 1 080) s živými barvami a bohatstvím krásně prokreslených detailů. DIGIC DV III také podporuje širší barevný gamut barevného prostoru xvYCC (x.v.Color) a technologii detekce obličeje.

Nejkratší cesta k dokonalému videu

S novým procesorem Canon DIGIC DV III kamery Canon také poprvé získávají technologii detekce obličeje. Detekce obličeje Canon dokáže v jediném záběru rozpoznat až 35 tváří, pro něž optimalizuje nastavení. Umožňuje zvýraznění až devíti tváří, z nichž jeden si může uživatel vybrat jako hlavní referenční bod snímané scény. Sofistikovaná technologie výběru a sledování obličeje, podobná technologii, již používají kompaktní digitální fotoaparáty Canon, zajistí, že kamera zvolený obličej snímá jako vybraný, jak dlouho je to možné.

Face Detection AE, automatická expozice detekce obličeje, pomocí výkonného procesoru DIGIC DV III rychle dosahuje správné expozice. Face Detection AF, autofokus detekce obličeje, využívá unikátní systém Canon okamžitého zaostření (Instant AF), který s mimořádnou rychlostí a přesností dokáže sledovat a ostřit na obličeje v záběru. Systém detekce obličeje společnosti Canon je unikátní, reaguje mimořádně rychle a pružně, a to i v případě, kdy jsou obličeje na výrazně tmavším nebo světlejším pozadí.

Funkce detekce obličeje navíc podstatně usnadňuje přehrávání - režimy Face Jump a Face Timeline urychlují vyhledání požadovaného záznamu.

Unikátní novinkou, již nabízejí videokamery modely Canon pro rok 2009, je režim Videomomentka (Video Snapshot), který umožňuje snadné celodenní natáčení v terénu a s nímž odpadá nutnost náročného stříhání a editace záznamů. Jedním stisknutím tlačítka můžete natáčet čtyřsekundové videosekvence. Poté spojením jednotlivých klipů snadno vytvoříte poutavé videosnímky. Finální verzi videa lze navíc doplnit o hudební doprovod - na dodaném CD disku je k dispozici pět zvukových záznamů, na něž se nevztahují autorská práva. Tyto záznamy jsou také nahrány v kameře. Uživatelé mohou rovněž použít zvukový záznam z vlastní audiotéky.

Při otevřeném LCD displeji funkce Předtočení (Pre REC) nepřetržitě ukládá do vyrovnávací paměti třísekundový záznam scény. To znamená, že od momentu stisknutí tlačítka snímání, videokamera také zachytí akci, která proběhla v předchozích třech sekundách. Funkce Pre REC tak uživatelům umožňuje vrátit čas a uchovat okamžiky, které by jinak byly ztraceny.

Špičkové fotografie

Vedle speciálních režimů pro snímání videa a fotografií mají uživatelé na kruhovém voliči k dispozici třetí volbu – režim duálního záznamu (Dual Shot). Přepnutím do režimu Dual Shot klíčová nastavení kamery přejdou do automatického režimu a uživatelé se tak mohou plně soustředit na filmování videa a snímání fotografií s rozlišením 3,3 megapixelů. V režimu duálního záznamu lze fotografovat kdykoliv, i během natáčení videa.

Jednodušší je také přístup k režimu přehrávání. Jediným stisknutím speciálního tlačítka uživatelé získají přístup k menu s miniaturami pořízených videosnímků nebo fotografií a mohou je začít přehrávat. Funkce Fotosérie (Photo Burst) umožňuje tvorbu fotografií z videosekvencí. Po stisknutí tlačítka Photo se vygeneruje 25 samostatných snímků z jediné sekundy videozáznamu – tak lze snadno uchovat nejlepší scény v podobě fotografií.

Mimořádně kompaktní, mimořádně výkonná - přednosti flash paměti

Nové kamery LEGRIA HF20 a LEGRIA HF200 jsou nejmenší HD kamery Canon. Hmotnosti pouhých 340 g a subtilního designu bylo dosaženo jen díky flash paměti.

Flash paměť je daleko menší a lehčí než jiné záznamové formáty a nabízí celou řadu dalších předností, například rychlejší náběh snímání a nižší spotřebu energie, díky níž mohou filmaři déle natáčet na jedno nabití baterie. Tato paměť je rovněž mimořádně odolná. Oproti páskám a pevným diskům nemá žádné pohyblivé součásti a záznam je bezpečně chráněn, i když kamera nedopatřením spadne nebo je vystavena otřesům.

LEGRIA HF20 se záznamem do dvou flash pamětí nabízí uživatelům maximální flexibilitu - 32GB interní paměť dokáže pojmout až 12 hodin HD záznamu. Schopnost natáčet na paměťovou kartu pak dovoluje rozšíření kapacity kamery pro celodenní filmování v terénu.

LEGRIA HF200 je vynikající nástroj pro všechny, kteří se svými videosnímky rádi chlubí. Snímání přímo na praktické vysokokapacitní paměťové karty SDHC je ideální pro sdílení pořízených snímků s přáteli.

Další články k tématům - Canon - detekce - DIGIC - DV - filmování - flash - fotografie - Full - HD - HF20 - HF200 - kamery - karty - LEGRIA - paměťové - SDHC - video - videokamery - Mogens Jensen

Článek Canon CZ s.r.o. ze dne středa 7. ledna 2009

Další články od Canon CZ s.r.o.

Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

Udržitelná kancelář pohleden českých firem

Prodloužená záruka pro velkoformátové tiskárny řady Colorado M

Dokumentový skener Canon imageFORMULA DR-S250N

Velkoformátové tiskárny pro tisk CAD výkresů a plakátů

Texturované efekty a reliéfní nápisy na tiskárnách Arizona

Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2023

Canon imagePROGRAF TC-20M - A1+ velkoformátová stolní tiskárna se skenerem A4

Nová řada UVgel tiskáren Canon Colorado M typu roll-to-roll

ImagePROGRAF TC-20 zajistí kvalitní velkoformátový tisk i v malé kanceláři

Inovace produkčních tiskáren série varioPRINT 140 QUARTZ

Digitalizace středoevropských kanceláří

Neustálé papírování zpomaluje digitalizaci

Nová řada produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

Plnění cílů udržitelného rozvoje vyžaduje zapojení velkých společností

Inovace udržitelných barevných Canon tiskáren řady i-SENSYS

Specializovaný skener pro snadné restaurování a digitalizaci fotografií

Canon na Expu v Dubaji představil své nápady a vize pro budoucnost

Canon imagePRESS V1000 rozšiřuje možnosti produkčního tisku

Profesionální tisková řešení pro interiérové dekorace a signmaking

Nová verze webové aplikace PosterArtist pro tisk plakátů

UV LED lakování ve spojení s tiskárnami řady varioPRINT iX

Roste zájem o digitalizaci firemního archivu a digitální podatelnu

Nové barevné A3 multifinkce Canon pro hybridní pracovní prostředí

PRISMAprepare Go přináší novou úroveň automatizace a profesionality produkčního tisku

Future Promotion Forum 2021 - platforma pro výměnu odborných informací o komunikaci se zákazníky

Instalace Canon varioPRINT iX na polygrafických trzích po celém světě

Arizona 135 GT - nová UV flatbed tiskárna

Certifikace Fogra59 pro inkoustovou produkční tiskárnu Canon ProStream 1800

Automatický odstraňovač sponek zrychluje digitalizaci dokumentů

Nová řada všestranných tiskáren Colorado 1630

O budoucnosti produkčního tisku na online Canon festivalu Make It

Automatizační moduly pro digitální barevné tiskárny řady imagePRESS C10010VP

Nová řada Canon ColorStream 8000 pro velkoobjemový produkční tisk

Digitální interiérový tisk UVgel Wallpaper Factory představuje převratné možnosti

imagePROGRAF TZ-30000 pro vysokorychlostní produkční tisk velkých objemů

Nová řada Canon imagePROGRAF TX pro rychlý tisk CAD výkresů a plakátů ve vysokém rozlišení

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX C5800 - skutečné centrum pro bezproblémovou digitalizaci

Nová multifunkce Canon imagePRESS C170

Nové portfolio repasovaných multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE

Multifunkce Canon pomáhají v neziskovkách

Nová řada imagePRESS C10010VP zvyšuje produktivitu vysokorychlostního archového tisku

Nová řada tiskáren Arizona 2300 s technologii Arizona FLOW

Pracujte z libovolného místa s podporou uniFLOW Online

Multifunke Canon s nativní podporou správy tisku Universal Print

Digitální tisk zakázkových tapet

První instalace produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Nová řada inkoustových produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Technologické trendy pro digitální kancelář 2020

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX jako centrum digitální transformace firmy