logo Canon CZ s.r.o.

Canon Legria HF S10 a Legria HF S100

Canon představuje novou generaci HD FLASH videokamer - řadu profesionální úrovně LEGRIA HF S. Díky unikátním a progresivním technologiím zpracování obrazu představují kamery LEGRIA HF S10 a LEGRIA HF S100 pro obor HD videa skutečný průlom - umožňují tvůrcům videa posunout kvalitu na vyšší úroveň.

Oceňovaný kamerový systém Canon HD Camcorder System byl zmodernizován a přepracován speciálně pro řadu LEGRIA HF S. Tento systém sestávající ze snímače Full HD CMOS s rozlišením 8 megapixelů, HD objektivu Canon s 10x optickým zoomem a nového procesoru DIGIC DV III poskytuje velikost snímku třikrát větší než velikost rozlišení Full HD, a poskytuje tak špičkovou kvalitu obrazu. LEGRIA HF S10 a LEGRIA HF S100 nabízejí četné funkce a parametry profesionální úrovně a jsou tedy ideálním nástrojem pro náročné spotřebitele nebo hodnotným doplňkem vybavení profesionálních filmařů.

"Tyto dvě videokamery přinášející obrazovou kvalitu zítřka komunitě tvůrců současnosti potvrzují přední pozici společnosti Canon v oboru digitálního videa," podotkl Mogens Jensen, ředitel divize Canon Consumer Imaging, Europe. "Tyto kamery, jež spojují HD technologie nové generace s vynikajícími přednostmi flash paměti, jsou důkazem naší trvalé snahy nabízet spotřebitelům stále nové inovace."

LEGRIA HF S10 a LEGRIA HF S100

Prvotřídní kvalita obrazu

Vynikajících schopností a parametrů kamer LEGRIA HF S10 a LEGRIA HF S100 bylo možné dosáhnout jen díky kombinaci unikátních HD technologií Canon.

Zásluhou 8megapixelového snímače CMOS (6 megapixelů efektivních pro video) jsou záznamy ve skutečnosti větší než formát 1920x1080 Full HD, což znamená zachování veškerých detailů. Video se poté konvertuje do rozlišení Full HD a zaznamená se maximální přenosovou rychlostí v rámci standardu AVCHD, tj, 24 Mb/s.Výsledkem je dokonale ostrý obraz a plynulý pohyb.

Znamenitý výkon videokamer řady HF S za slabého světla umožňuje velký objektiv s 10 x optickým zoomem. Pro ještě větší přiblížení slouží funkce 1,7x digitálního telekonvertoru, která rozsah zvětšení rozšíří až 17 x, ale přitom zachová kvalitu Full HD. Optický stabilizátor obrazu Canon Super Range používá dva typy detekce roztřesení kamery a zajišťuje kompenzaci vibrací v celém frekvenčním rozsahu – od chvění způsobeného pomalým dýcháním až po otřesy při jízdě autem. Tyto přednosti se podílejí na schopnosti kamer LEGRIA HF S10 a LEGRIA HF S100 zachytit přibližně o 12,5 % více obrazového rozlišení než oceněná kamera Canon HF11.

Nový obrazový procesor DIGIC DV III byl navržen tak, aby dokázal zvládnout zpracování obrovského objemu obrazových dat přijatých z 8megapixelového snímače. Díky vylepšené barevné gradaci poskytuje podporu barevnému prostoru xvYCC (x.v.Color) s rozšířeným barevným gamutem. DIGIC DV III se také může pochlubit vynikajícím výkonem automatické expozice (AE), 25% nárůstem v dynamickém rozsahu, a tudíž reprodukcí přirozených odstínů při snímání za vysokokontrastních podmínek. Vedle toho umožňuje použití technologie detekce obličeje.

Detekce obličeje

Technologie detekce obličeje společnosti Canon dokáže v jednom záběru rozpoznat až 35 tváří a optimalizuje pro ně nastavení. V záběru lze zvýraznit až devět obličejů, přičemž jeden z nich si uživatel může vybrat jako hlavní referenční bod. Sofistikovaná technologie výběru a sledování obličeje, podobná technologii, již používají kompaktní digitální fotoaparáty Canon, zajistí, že kamera na zvolený obličej ostří, jak dlouho je to možné.

Face Detection AE, automatická expozice detekce obličeje, využívá vynikajícího výkonu procesoru DIGIC DV III pro rychlé dosažení správné expozice. Face Detection AF (autofokus detekce obličeje) zase pomocí mimořádně rychlého a přesného systému Canon Instant AF obličeje sleduje a stará se o jejich správné zaostření. Systém detekce obličeje Canon je unikátní systém, jenž reaguje výjimečně svižně a hladce i v případě, kdy jsou snímané obličeje na podstatně tmavších či světlejších pozadích. Režimy Face Jump a Face Timeline slouží k rychlému a snadnému vyhledávání záznamů při přehrávání.

Profesionální úroveň

Kamery řady LEGRIA HF S nabízejí tvůrcům videa širokou škálu nástrojů profesionální úrovně, s jejichž pomocí mohou svým dílům dodat požadovaný výraz a atmosféru. Díky přímému přístupu k ručně ovládaným nastavením prostřednictvím kruhového voliče a uživatelského tlačítka (Custom) mohou rychle reagovat na dynamicky se měnící podmínky snímání.

Funkce Colour Peaking zvýrazňuje okraje objektů zobrazených na LCD displeji a je tak velmi užitečným pomocníkem při ručním ostření. Funkce Zebra Assist pak pomáhá posoudit, zda jsou oblasti obrazu přeexponovány. LCD displej lze nastavit na 100% náhled, kdy přesně zobrazí obraz, který se objeví na televizní obrazovce. Limity úrovně AGC (Automatic Gain Control – regulace úrovně automatického zisku), s nimiž se obvykle setkáte na videokamerách nejvyšší třídy, umožňují uživatelům zvýšit citlivost videokamery při snímání za nedostatečného osvětlení.

Technologie, na něž se můžete spolehnout

Díky precizně vypracovanému oblému designu se kamera příjemně drží v ruce a rozložení ovládacích prvků dovoluje intuitivní ovládání. Nové uživatelské rozhraní usnadňující navigaci v systému menu také přispívá k zefektivnění ovládání kamery. Při profesionálním natáčení lze využít praktické funkce Colour Bar a Test Tone, jež umožňují přesnou kalibraci externích monitorů a audiozařízení podle výstupu kamery.

Je-li kamera zapnutá a je aktivovaná nová funkce Pre REC, kamera nepřetržitě nahrává a ukládá do vyrovnávací paměti 3 sekundy aktuálního záznamu. V momentě, kdy uživatel stiskne tlačítko snímání, se tyto tři sekundy záznamu automaticky přidají na začátek snímaného klipu. S touto funkcí se můžete spolehnout, že vám neunikne ani jeden záběr, a to ani v případě, kdy se snímaná akce vyvíjí rychleji, než jste čekali.

Režim Duální záznam (Dual Shot) usnadňuje ovládání kamery, které je kvůli množství snímacích režimů na tradičních voličích často poměrně obtížné. Vedle samostatných režimů vyčleněných pro snímání videa (Video) a fotografování (Still), jež dovolují ruční ovládání nastavení, se nabízí třetí volba - režim Duální záznam (Dual Shot). V tomto režimu se všechna nastavení kamery přepnou na automatiku a uživatel se může v klidu plně soustředit na snímaný objekt. Režim duálního záznamu umožňuje rychlý přechod z filmování videa na snímání fotografií bez nutnosti přepínání snímacích režimů - statické obrázky lze snímat kdykoliv, i během natáčení videa. Vedle schopnosti snímat fotografie s vysokým rozlišením 8 megapixelů, nabízí kamery novou funkci Fotosérie (Photo Burst), jež umožňuje uživatelům zhotovit z jednosekundového videozáznamu 25 statických snímků - každý s rozlišením 2,07 megapixelů. Přehrávání doznalo také značného zjednodušení, lze ho spustit kdykoliv jediným stisknutím speciálního tlačítka.

Přednosti flash paměti

Kamery LEGRIA HF S10 a LEGRIA HF S100 uživatelům poskytují všechny přednosti flash paměti. Flash paměť má nižší spotřebu energie než tradiční nahrávací média a svižnější náběh. Protože je fyzicky menší, dovoluje také kompaktnější design a nižší hmotnost videokamer. A jelikož se neskládá z žádných pohyblivých součástí, záznam je daleko odolnější vůči nárazům a otřesům, jímž jsou videokamery často vystaveny.

Řada nabízí dva modely. Prvním je kamera LEGRIA HF S10 se systémem dvou flash pamětí, jež disponuje 32GB interní pamětí s dostatečnou kapacitou pro více než 12 hodin HD videa snímaného v úsporném režimu běžné kvality a pro až 3 hodiny videa nejvyšší kvality nahrávaného rychlostí 24 Mb/s, a kromě toho snímá na vyjímatelné paměťové karty SDHC. Model LEGRIA HF S100 natáčí přímo na paměťové karty, ideální médium pro sdílení pořízených videosnímků.

Další články k tématům - AF - Canon - CMOS - DIGIC - DV - flash - Full - HD - HF - kamery - LEGRIA - S10 - S100 - video - videokamery

Článek Canon CZ s.r.o. ze dne středa 7. ledna 2009

Další články od Canon CZ s.r.o.

Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

Udržitelná kancelář pohleden českých firem

Prodloužená záruka pro velkoformátové tiskárny řady Colorado M

Dokumentový skener Canon imageFORMULA DR-S250N

Velkoformátové tiskárny pro tisk CAD výkresů a plakátů

Texturované efekty a reliéfní nápisy na tiskárnách Arizona

Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2023

Canon imagePROGRAF TC-20M - A1+ velkoformátová stolní tiskárna se skenerem A4

Nová řada UVgel tiskáren Canon Colorado M typu roll-to-roll

ImagePROGRAF TC-20 zajistí kvalitní velkoformátový tisk i v malé kanceláři

Inovace produkčních tiskáren série varioPRINT 140 QUARTZ

Digitalizace středoevropských kanceláří

Neustálé papírování zpomaluje digitalizaci

Nová řada produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

Plnění cílů udržitelného rozvoje vyžaduje zapojení velkých společností

Inovace udržitelných barevných Canon tiskáren řady i-SENSYS

Specializovaný skener pro snadné restaurování a digitalizaci fotografií

Canon na Expu v Dubaji představil své nápady a vize pro budoucnost

Canon imagePRESS V1000 rozšiřuje možnosti produkčního tisku

Profesionální tisková řešení pro interiérové dekorace a signmaking

Nová verze webové aplikace PosterArtist pro tisk plakátů

UV LED lakování ve spojení s tiskárnami řady varioPRINT iX

Roste zájem o digitalizaci firemního archivu a digitální podatelnu

Nové barevné A3 multifinkce Canon pro hybridní pracovní prostředí

PRISMAprepare Go přináší novou úroveň automatizace a profesionality produkčního tisku

Future Promotion Forum 2021 - platforma pro výměnu odborných informací o komunikaci se zákazníky

Instalace Canon varioPRINT iX na polygrafických trzích po celém světě

Arizona 135 GT - nová UV flatbed tiskárna

Certifikace Fogra59 pro inkoustovou produkční tiskárnu Canon ProStream 1800

Automatický odstraňovač sponek zrychluje digitalizaci dokumentů

Nová řada všestranných tiskáren Colorado 1630

O budoucnosti produkčního tisku na online Canon festivalu Make It

Automatizační moduly pro digitální barevné tiskárny řady imagePRESS C10010VP

Nová řada Canon ColorStream 8000 pro velkoobjemový produkční tisk

Digitální interiérový tisk UVgel Wallpaper Factory představuje převratné možnosti

imagePROGRAF TZ-30000 pro vysokorychlostní produkční tisk velkých objemů

Nová řada Canon imagePROGRAF TX pro rychlý tisk CAD výkresů a plakátů ve vysokém rozlišení

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX C5800 - skutečné centrum pro bezproblémovou digitalizaci

Nová multifunkce Canon imagePRESS C170

Nové portfolio repasovaných multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE

Multifunkce Canon pomáhají v neziskovkách

Nová řada imagePRESS C10010VP zvyšuje produktivitu vysokorychlostního archového tisku

Nová řada tiskáren Arizona 2300 s technologii Arizona FLOW

Pracujte z libovolného místa s podporou uniFLOW Online

Multifunke Canon s nativní podporou správy tisku Universal Print

Digitální tisk zakázkových tapet

První instalace produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Nová řada inkoustových produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Technologické trendy pro digitální kancelář 2020

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX jako centrum digitální transformace firmy