logo Canon CZ s.r.o.

Dvě nové HDD videokamery Canon

Společnost Canon oznamuje uvedení dvou nových HD videokamer Canon formátu AVCHD - HG20 a HG21 - s nahráváním na velkokapacitní pevné disky (HDD). Následníci oceněného modelu HG10 nabízejí kapacitu 60 GB (model HG20) - dostatek pro více jak 22 hodin záznamu – a 120 GB (zařízení HG21).

Obě videokamery se navíc vyznačují novým režimem nahrávání MXP, jenž nabízí nejvyšší možný tok dat ve formátu AVCHD – 24 Mbps, a také Canon systémem dvou pamětí umožňujícím natáčení na vnitřní pevný disk nebo snadné sdílení nahrávek na vyjímatelné SDHC paměťové kartě.

"Přinášejí novou úroveň kvality natáčení u spotřebitelských modelů AVCHD. Obě videokamery teď uživatelům ještě více usnadňují sdílení špičkových filmů v plné HD kvalitě 1920 x 1080 přímo na svém vlastním HD televizoru."

Nová řada HG nabízí :

Nahrávání se systémem dvou pamětí

Zařízení HG20 a HG21 disponují flexibilní možností natáčení do dvou pamětí. Poskytují tedy uživateli komplexní systém ukládání. 60GB vnitřní pevný disk dovoluje modelu HG20 uložit více než 22 hodin HD filmů; zařízení HG21 s kapacitou 120 GB pak zaznamená přes 45 hodin. Navíc je možné použít SDHC paměťové karty. Toto paměťové médium je ideální pro sdílení filmů – video je možné natáčet přímo na paměťovou kartu nebo přenést z pevného disku videokamery. Kapacita je omezena pouze velikostí paměťové karty.

Obě videokamery se, s cílem usnadnit uživatelům správu HD záznamu, vyznačují několika klíčovými zlepšeními. Po dokončení natáčení je výběr scény díky novému uživatelskému rozhraní mnohem snadnější – na obrazovce lze nyní najednou zobrazit až 15 náhledových snímků. Navíc je možné jednotlivé scény rozdělit, což uživatelům dovoluje vyčlenit z hodinových záznamů nejlepší momenty a vytvořit v kameře jednoduché seznamy scén. Těmito krátkými filmy, které lze přenést na paměťovou kartu, skvěle pobavíte rodinu i přátelé.

1920 x 1080 Full HD

Obě videokamery HG20 a HG21 video zachycují a nahrávají ve formátu AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition) s rozlišením 1920 x 1080 Full HD. Tento parametr dokonale koresponduje s rozlišením Full HD televizorů. Výsledkem je nejvyšší kvalita obrazu. Oba modely nabízejí díky pěti možným nastavením nahrávací kvality ( MXP, FXP, XP, SP a LP) zvýšený maximální průměrný tok dat 24 Mbps, tedy nejvyšší možnou rychlost přenosu u videokamer s formátem AVCHD.2 I při nastavení této nejvyšší kvality lze na pevný disk modelu HG21 uložit 11 hodin filmu v HD kvalitě.

Kamerový systém HD Canon

Obě videokamery těží z nové generace kamerového systému HD Canon.

Dokonalejší rozlišení a obrazovou kvalitu zajišťuje 3,3 megapixelový snímač Canon Full HD CMOS. Filtr primárních barev Bayer RGB minimalizuje zobrazení nesprávných barev. Canon HD objektiv s 12x optickým zoomem poskytující rozšířenou ohniskovou vzdálenost umožňuje ostře a čistě snímat i vzdálené objekty – optický stabilizátor obrazu Super Range (OIS) zajišťuje ostré snímání i při natáčení z ruky. Procesor DIGIC DV II je uzpůsoben tak, aby dokázal zpracovat velké objemy obrazových dat a barvy reprodukoval v kvalitě požadované pro Full HD obrazy.

Protože společnost Canon všechny tyto klíčové komponenty navrhuje a vyrábí ve svých podnicích, jsou účelově vytvářeny s cílem dokonalé vzájemné spolupráce. Výsledkem jsou optimální úrovně výkonnosti a obrazové kvality.

Okamžité AF – dokonalé zaostření

Funkce okamžitého AF, již tato zařízení převzala od profesionální řady Canon, představuje výjimečně rychlý, vysoce přesný systém automatického ostření speciálně vyvinutý pro snímání v kvalitě HD. Díky tomuto hybridnímu systému lze snadno dosáhnout naprosto čistých HD obrazů. Aby přesné HD zaostření bylo zaručeno i za použití manuálního ovládání, jsou videokamery vybaveny dvěma asistenčními nástroji ručního zaostřování: Zvětšení a Přečnívání obrysu. Software - nyní s funkcí vypalování na Blu-ray disk.

Nový software Pixela ImageMixer 3 SE umožňuje snadnější správu, úpravu a sdílení HD videosnímků. Videosoubory lze konvertovat na nižší rozlišení vhodné pro přehrávání na řadě zařízení – mimo jiné internetu, iPodu nebo DVD přehrávači. Nová funkce zahrnuje možnost vypálit filmy na Blu-ray disky (na jeden dvouvrstvý Blu-ray disk lze uložit až 50 GB informací).

Obě videokamery jsou kompatibilní s DVD vypalovačkou Canon DW-100, kterou je možné samostatně dokoupit.

Rozšiřitelný systém

Kromě režimu Snadný, který je vhodný pro každého, kdo chce s natáčením začít hned, nabízejí modely HG20 a HG21 řadu pokročilých funkcí, jež osloví ambicióznější filmaře – například uživatele kazetových HD videokamer, kteří chtějí přejít na AVCHD model. K těmto funkcím patří režim 25p Cinema a řada ručních ovladačů.

Zdokonalená minipatice pro připojení příslušenství je nyní kompatibilní s ještě širším spektrem specializovaného příslušenství – včetně mikrofonu DM-100 a nové videolampy VL-5. K dispozici je též řada příslušenství k objektivům. Kromě mikrofonního vstupu jsou kamery vybaveny vstupem na sluchátka, což umožňuje preciznější sledování zvuku během natáčení. Kvalitu zvuku záznamu dále zvyšuje možnost manuálního ovládání audia (funkce ztlumení mikrofonu, měřiče hlasitosti a ovládání hlasitosti).

Pro přehrávání slouží port rozhraní HDMI a port pro komponentní video, které umožňují připojit videokameru přímo k HD TV. Toto HDMI připojení podporuje systém CEC (Consumer Electronics Control), jenž umožňuje ovládat funkce přehrávání videokamery pomocí dálkového ovládání.

Prodloužená životnost akumulátoru

Pořizování delšího záznamu umožňuje nejen ohromná úložná kapacita modelů HG20 a HG21, ale také jejich výjimečně nízká spotřeba energie. Tato zařízení, která spotřebovávají pouhých 3,5 W (téměř o 50 % méně než některé jiné AVCHD HDD videokamery), patří k těm nejefektivnějším na trhu. S novým volitelným akumulátorem BP-827 lze na jedno nabití natáčet více jak 5 hodin. Canon inteligentní systém lithiumiontového akumulátoru zobrazuje zbývající úroveň nabití s přesností na minutu.

HG21 – charakteristiky řady

Model HG21 vyvinutý s ohledem na nejdelší možnou dobu natáčení nabízí zvýšenou kapacitu pevného disku: 120 GB. Poskytuje dostatek prostoru pro uložení více jak 45 hodin záznamu. Jeho 2,7" otočný LCD displej s živými barvami navíc zobrazuje širší barevný gamut a je antireflexní, což uživatelé ocení na přímém slunci. Výjimečně široký pozorovací úhel 135 stupňů usnadňuje prohlížení záznamu. K dispozici je též elektronický hledáček, jež nabízí alternativní přístup k natáčení a navíc spotřebovává méně energie, takže prodlužuje životnost akumulátoru.

Článek Canon CZ s.r.o. ze dne pátek 8. srpna 2008

Další články od Canon CZ s.r.o.

Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

Udržitelná kancelář pohleden českých firem

Prodloužená záruka pro velkoformátové tiskárny řady Colorado M

Dokumentový skener Canon imageFORMULA DR-S250N

Velkoformátové tiskárny pro tisk CAD výkresů a plakátů

Texturované efekty a reliéfní nápisy na tiskárnách Arizona

Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2023

Canon imagePROGRAF TC-20M - A1+ velkoformátová stolní tiskárna se skenerem A4

Nová řada UVgel tiskáren Canon Colorado M typu roll-to-roll

ImagePROGRAF TC-20 zajistí kvalitní velkoformátový tisk i v malé kanceláři

Inovace produkčních tiskáren série varioPRINT 140 QUARTZ

Digitalizace středoevropských kanceláří

Neustálé papírování zpomaluje digitalizaci

Nová řada produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

Plnění cílů udržitelného rozvoje vyžaduje zapojení velkých společností

Inovace udržitelných barevných Canon tiskáren řady i-SENSYS

Specializovaný skener pro snadné restaurování a digitalizaci fotografií

Canon na Expu v Dubaji představil své nápady a vize pro budoucnost

Canon imagePRESS V1000 rozšiřuje možnosti produkčního tisku

Profesionální tisková řešení pro interiérové dekorace a signmaking

Nová verze webové aplikace PosterArtist pro tisk plakátů

UV LED lakování ve spojení s tiskárnami řady varioPRINT iX

Roste zájem o digitalizaci firemního archivu a digitální podatelnu

Nové barevné A3 multifinkce Canon pro hybridní pracovní prostředí

PRISMAprepare Go přináší novou úroveň automatizace a profesionality produkčního tisku

Future Promotion Forum 2021 - platforma pro výměnu odborných informací o komunikaci se zákazníky

Instalace Canon varioPRINT iX na polygrafických trzích po celém světě

Arizona 135 GT - nová UV flatbed tiskárna

Certifikace Fogra59 pro inkoustovou produkční tiskárnu Canon ProStream 1800

Automatický odstraňovač sponek zrychluje digitalizaci dokumentů

Nová řada všestranných tiskáren Colorado 1630

O budoucnosti produkčního tisku na online Canon festivalu Make It

Automatizační moduly pro digitální barevné tiskárny řady imagePRESS C10010VP

Nová řada Canon ColorStream 8000 pro velkoobjemový produkční tisk

Digitální interiérový tisk UVgel Wallpaper Factory představuje převratné možnosti

imagePROGRAF TZ-30000 pro vysokorychlostní produkční tisk velkých objemů

Nová řada Canon imagePROGRAF TX pro rychlý tisk CAD výkresů a plakátů ve vysokém rozlišení

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX C5800 - skutečné centrum pro bezproblémovou digitalizaci

Nová multifunkce Canon imagePRESS C170

Nové portfolio repasovaných multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE

Multifunkce Canon pomáhají v neziskovkách

Nová řada imagePRESS C10010VP zvyšuje produktivitu vysokorychlostního archového tisku

Nová řada tiskáren Arizona 2300 s technologii Arizona FLOW

Pracujte z libovolného místa s podporou uniFLOW Online

Multifunke Canon s nativní podporou správy tisku Universal Print

Digitální tisk zakázkových tapet

První instalace produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Nová řada inkoustových produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Technologické trendy pro digitální kancelář 2020

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX jako centrum digitální transformace firmy