logo Casablanca INT s.r.o.

Casablanca posiluje bezpečnost českého internetu připojením k projektu FENIX

Společnost Casablanca INT se stala sedmou organizací zapojenou v projektu FENIX, jehož cílem je lépe čelit útokům typu DoS a DDoS, které by mohly mířit na internetové služby populární v České republice.

Společnost Casablanca INT se připojila k projektu FENIX a stala se tak součástí týmu, který je v případě masivních DoS a DDoS útoků, jež zažila Česká republika v loňském roce, lépe připraven na ochranu svých zákazníků.

Projekt FENIX vznikl na půdě českého peeringového uzlu NIX.CZ, funguje od počátku letošního roku a je určen společnostem, které poskytují připojení významným službám a potřebují nutně zabezpečit jejich provoz i v těch nejkritičtějších situacích.

"Naše společnost chce svým zákazníkům poskytovat vždy co nejbezpečnější připojení k Internetu. A v dnešní době, kdy velmi často čelíme internetovým útokům, je proto nanejvýš důležité využít všech dostupných ochranných nástrojů a prostředků k ochraně a obraně infrastruktury. Casablanca vždy dbala na bezpečnost vlastní sítě a projekt FENIX nám v tomto směru umožňuje posunout se do nejvyšší úrovně současné národní bezpečnostní strategie," uvádí k zapojení se do projektu Milan Švácha, CEO a jednatel společnosti Casablanca.

"Jsem velice rád, že mezi členy projektu můžeme přivítat dalšího člena sdružení NIX.CZ. Společnost Casablanca INT dala svým krokem jasně najevo, že se řadí mezi technologicky vyspělé a uvědomělé organizace, které mají zájem na posílení bezpečnosti čekého Internetu. Věřím, že to není na dlouhou dobu poslední přírůstek a že se v blízké době dozvíme další jméno významného českého internetového hráče, který spojí své jméno s projektem FENIX," řekl Martin Semrád, ředitel sdružení NIX.CZ.

Casablanca INT musela splnit řadu podmínek, které jsou zakotveny v pravidlech projektu FENIX. Subjekty zapojené do tohoto projektu svým vstupem jasně ukazují, že mají zájem na zvýšení síťové bezpečnosti, a tedy i na větším bezpečí svých zákazníků.

FENIX řídí sami jeho členové, kteří jsou nezávislí na sdružení NIX.CZ a mají naprostou autonomii v tom, jak se rozhodují. Cílem tohoto projektu je profesionálně a spolehlivě čelit útokům typu DoS a DDoS, které míří na populární typy internetových služeb v České republice.

Další články k tématům - DDoS - DoS - FENIX - infrastruktura - peering - Milan Švácha - Martin Semrád

Článek Casablanca INT s.r.o. ze dne pondělí 8. září 2014

Další články od Casablanca INT s.r.o.