logo Casablanca INT s.r.o.

Casablanca INT: 15 let na trhu internetových, datových a hlasových služeb

Casablanca INT je předním poskytovatelem internetových, datových a hlasových služeb a patří do nejsilnější pětky dodavatelů na českém telekomunikačním trhu. Jedná se o ryze českou firmu založenou před 15 lety.

Společnost je i nadále podporována pouze českým kapitálem. Ve svém oboru je jednou z nejzkušenějších a nejstabilnějších firem - své služby poskytuje již 15 let. Někdejší zakladatelé jsou i v současné době jejími spolumajiteli a podílí se i nadále na jejím chodu a rozvoji. Casablanca INT byla založena v říjnu roku 1996 třemi zakladateli – Jakubem Jedličkou, JUDr. Aloisem Veverkou a Dr. Milanem Šváchou.

"V tehdejších dobách to bylo cílem vcelku náročným, protože jak si možná mnozí z nás ještě pamatují, tehdy bylo jen málo informovaných, kteří vůbec věděli co to Internet je a k čemu je nám dobrý, a ještě méně těch vyvolených, kteří měli tu možnost jej využívat", poznamenal k začátkům podnikání firmy Casablanca Milan Švácha, jeden z jejích zakladatelů.

Proto nebyly první roky existence společnosti Casablanca INT lehké a nesly se především ve smyslu edukativním, vždyť poskytovat služby v oblasti, kterou prozatím mnoho lidí nevyužívá, je vždy během na dlouhou trať.

"Ale vysoké cíle jsou zde od toho, aby se překonávaly, a náš tým neustále pracuje na jejich dosahování a stanovování nových, čímž zdokonalujeme nejen naše služby, ale i sami sebe", dodává Milan Švácha.

A proto se během těchto 15 let podařilo Casablance bez pomoci cizího kapitálu, jen s vlastními prostředky, dosáhnout na několik významných milníků.

Za všechny jmenujme například:

Během celé své dosavadní existence přicházela Casablanca INT na trh nejen s novými produkty a inovacemi, budovala a modernizovala prostory pro datové sály, stavěla sítě, získávala nové zákazníky, ale také vytvářela pracovní příležitosti a podílela se na podpoře a propagaci nových směrů a trendů.

"Tohoto úspěchu by se nám ovšem nepodařilo dosáhnout nebýt našich zákazníků a obchodních partnerů. I pro ně se snažíme neustále přicházet s novými nápady, zkvalitňovat a zdokonalovat naše služby a vymýšlet nová řešení či produkty. Vážíme si jejich přízně a děkujeme jim za jejich podporu", říká Martin Kanda, generální ředitel společnosti Casablanca INT.

"Do další etapy naší existence vstupujeme nyní v době, která se nese ve znamení rychlosti, ve znamení převratných změn a inovací, ve znamení virtualizace. Vstupujeme do virtuální doby, která nám přináší mnoho neznámého, ale pokud ji správně uchopíme a spojíme se zkušenostmi z oboru a experty na danou problematiku, může nám virtuální doba přinést mnoho dobrého a zjednodušit naše životy. Rozhodli jsme se tedy k 15. narozeninám darovat sobě i našim zákazníkům dárek - nové řešení virtuálních serverů", dodává Martin Kanda.

Další články k tématům - CWDM - DataCentrum - DNSSEC - HC8 - housing - IPv6 - NIX - telefonie - virtualizace - VoIP - WiFi - Milan Švácha - Martin Kanda

Článek Casablanca INT s.r.o. ze dne pondělí 31. října 2011

Další články od Casablanca INT s.r.o.