logo Casablanca INT s.r.o.

Casablanca INT expanduje na poli hlasových služeb a serverhousingu

Český poskytovatel internetových, datových a hlasových služeb, společnost Casablanca INT, rozšiřuje a inovuje svou nabídku. Investice přes 30 milionů korun umožnily firmě jednak významně zvýšit kapacity pro poskytování stávající služby ServerHousing, a také zavést do jejího portfolia hlasové produkty na bázi NGN (next generation networks) – sítí nové generace.

Od rozšíření produktové skladby očekává společnost meziroční nárůst tržeb až o 25 procent, dále zvýšení podílu na trhu klasických telekomunikačních služeb a upevnění přední pozice v oblasti server housingu.

"Casablanca INT se doposud orientovala hlavně na poskytování internetových služeb. Zákazníci ale dnes preferují dodavatele, který je schopen zajistit komplexní telekomunikační řešení – internetové připojení, hlas i data. A tímto směrem se vydáváme i my," okomentoval současné dění ve společnosti její ředitel Martin Kanda.

V případě hlasových služeb směřovaly investice do vybudování takového technického zázemí, díky kterému Casablanca INT nabídne co nejširší spektrum služeb založených na síťové architektuře NGN. Ta umožňuje provoz internetových, hlasových, datových a jiných aplikací v rámci jediné infrastruktury. Zákazník se tak nemusí potýkat s dalšími náklady na úpravu vlastní infrastruktury.

Na rozdíl od většiny konkurence, nebude Casablanca INT nabídku segmentovat do jednotlivých balíčků. "Zákazník si sám zvolí, zda bude chtít optimalizovat své náklady na telekomunikaci například pouze kombinací klasické telefonní ústředny s IP ústřednou, či své řešení rozšíří i o GSM telefony s podporou IP telefonie. Stejně tak si ale může nechat zdarma navrhnout celé řešení od nás," doplňuje obchodní a marketingový ředitel Petr Šimpach.

Nové služby jsou určeny zákazníkům z řad firem, internetových poskytovatelů i domácností. Paušální poplatky za tyto služby budou velmi nízké, v některých případech nulové; více než konkurenceschopný bude i ceník samotných služeb.

Například, zatímco ceny volání do pevných sítí v České republice pro firemní zákazníky začínají v případě Telefonica O2 na 1,09 Kč a u GTS Novery na 0,88 Kč za minutu volání ve špičce, Casablanca INT nabídne cenu od 0,85 Kč (uvedené ceny jsou bez DPH).

Casablanca INT pečlivě sleduje vývoj nastupujícího trendu spojování internetové telefonie s GSM technologií. "Věříme v budoucnost kombinace výhod mobilního telefonu a VoIP řešení. Většina lidí je na mobilní komunikaci zvyklá, klasická pevná linka se pomalu stává přežitkem. Pro nás je to příležitost, na níž se určitě chceme zaměřit," uzavřel Martin Kanda.

Změn se dočkal také produkt ServerHousing, který Casablanca INT poskytuje již od roku 2000. Na tržbách společnosti se podílí téměř 30 procenty a poptávka po připojení serverů k páteřní síti Casablanca INT stále roste. Proto firma vložila většinu zmiňovaných investic na rozvoj kapacit a kvality právě této služby, která zpřístupňuje zhruba pětinu obsahu českého internetu.

Celková plocha Telehouse centra, kde se jednotlivé zákaznické servery umísťují a připojují k síti, se v průběhu let zvýšila z původních 50 m² na 1200 m². O komfortní provoz všech technologií uložených v novém Telehouse centru se postará kromě jiného i klimatizace o výkonu 900 kW s redundancí, elektrické napájení 1200 kVA s redundancí, datová síť s přístupem FE/GE/10GE (Cisco platforma) a v neposlední řadě nonstop dohled servisních pracovníků.

Článek Casablanca INT s.r.o. ze dne středa 10. října 2007

Další články od Casablanca INT s.r.o.