logo Casablanca INT s.r.o.

DataCentrum Casablanca INT: nový datový sál s investicí přes 20 milionů Kč

Casablanca INT spustila do provozu nový datový sál, který rozšiřuje celkové prostory DataCentra Casablanca INT o dalších 200 m2. Jednou z novinek jsou 1/4 stojany - to za příznivou cenu umožňuje umístění několika serverů do zabezpečeného flexibilního prostoru. Celkové investice převyšují 20 milionů Kč.

Nový datový sál DataCentra Casablanca INT nabízí celkem 114 zákaznických pozic s maximální dosažitelnou mírou integrace. Je připraveno 40 full racků, 24 ½ racků a 48 ¼ racků na ploše s nepřetržitým monitoringem prostředí (teplota, vlhkost, záplava), fyzické bezpečnosti (kamerový systém Axis, klíčový systém Mul-T-Lock) i chladících a energo systémů.

"Pro chlazení jsme použili tzv. In-Row systém, který přísně separuje studené a teplé zóny jmenovaného prostoru. Jedná se o uzavřené studené uličky, kde probíhá kontrolované proudění vzduchu s teplotním spádem 20 - 35 °C a plynulou regulací ventilátorů jednotek v hodnotě 20 % plus. V každé uličce máme redundanci n+n," vysvětluje Luboš Pinkava, technologický ředitel společnosti Casablanca INT.

"Zvolený systém fyzicky uzavřených studených uliček je na našem telekomunikačním trhu dost unikátní, nicméně je v současnosti zaklínadlem moderních světových datacenter, a budoucí vývoj tohoto segmentu nám dá jistě za pravdu," doplňuje Martin Kanda, výkonný ředitel společnosti.

Další unikát, tentokrát z oblasti energetiky, se týká modulárních UPS. Konkrétně dvou nezávislých větví A + B, které se zde objevují vůbec poprvé v historii. A pozor, nezávislé zálohované energetické větve jsou poskytovány již v rámci standardu pro full i ½ rack. Celý systém UPS s vysokou efektivitou (96,5 %) je distribuovaný bez řídící jednotky a zabírá pouhých 5m² prostoru. Celkový dostupný elektrický příkon tohoto datového sálu je 250 kW.

Poslední, avšak neméně důležitou informací je vyřešení elektronické požární signalizace a stabilního hasicího zařízení. Nový datový sál společnosti Casablanca INT je vybaven systémem VESDA - tedy zařízením včasné detekce minimální hladiny kouře a doplněn optokouřovými čidly v podlaze.

"Pro stabilní hasicí zařízení jsme zvolili systém Fogtec, tj. vysokotlakou mlhu, která je demineralizována, a tedy nevodivá. Tuto technologii používají některá z největších světových datacenter," uvádí Luboš Pinkava.

V novém datovém sále budou poskytovány zákazníkům služby dosavadní kategorie ServerHousing, ovšem jen na té nejvyšší úrovni, a spolu s nimi je prostor určen i pro nové služby z oblasti Serverových řešení, zejména virtuální, dedikované a managed servery.

Článek Casablanca INT s.r.o. ze dne čtvrtek 7. října 2010

Další články od Casablanca INT s.r.o.