logo Casablanca INT s.r.o.

Novinky v Casablanca INT

Společnost Casablanca INT se neustále vyvíjí a roste, a tak i letos chystá změny, novinky a rozšíření, o kterých vás chce pravidelně informovat ...

MOTORGENERÁTOR, KTERÝ NELZE PŘEHLÉDNOUT

Na přelomu února a března byl uveden do ostrého provozu nový motorgenerátor společnosti Casablanca INT, jehož si na střeše vedle hlavního vchodu budovy, jež je již 8 let sídlem této společnosti, mohli povšimnout všichni návštěvníci budovy i ostatní kolemjdoucí.

Jedná se o PROGEN PP550SS s kapotáží SuperSilent, která zajišťuje maximální odhlučnění. Jeho rozměry jsou 5105x1840x2785 mm a bez paliva váží 6250 kg.
Spuštěním tohoto zařízení s kapacitou 550 kVA do provozu byla zhruba dvojnásobně navýšena kapacita zálohovaného napájení Casablanca Telehouse Centra. V současné době je motorgenerátor ve špičce zatížen na 50% svého objemu a je hotova příprava na instalaci dalšího generátoru podle vzniku aktuální potřeby.
Tento krok je prvním z řady novinek, změn a zlepšení, která svých zákazníkům a uživatelům avizovala společnost na svých webových stránkách počátkem letošního roku.

ZVÝŠENÍ CEN SLUŽBY SERVERHOUSING

V souvislosti s celostátním zvyšováním cen energie a dalších vstupů na počátku letošního roku byla i společnost Casablanca INT nucena přistoupit ke zvýšení cen u své služby ServerHousing.

Nejjednodušší typ této služby - ServerSingle - je nyní možno získat již od 2.500,- Kč měsíčně. Nejvýhodnější službou stále zůstává ServerFarm, kdy se jedná o umístění 5 a více serverů, tu lze pořídit pod 10.000,- měsíčně. Nejvyhledávanější a nejvíce zastoupenou službou je u společnosti Casablanca INT ServerRack, tedy pronájem rozvaděčové skříně, který je nabízen v hloubkách 80 a 100cm a nově i jako pronájem poloviny racku.

ODBORNÝ SEMINÁŘ IT SECURITY WORKSHOP

V rámci dlouholeté spolupráce se společností Exponet s.r.o. připojila společnost Casablanca INT k Internetu první z řady jejích letošních konferencí a veletrhů. Konference IT Security Workshop se konala 11.3. 2008 v prostorách hotelu Olympik Artemis.

DOKONČENÍ KOMPLETNÍ CERTIFIKACE ISO

Společnost Casablanca INT je od nynějška oficiálním držitelem certifikátu kvality ISO 9001:2000. V prosinci loňského roku firma úspěšně prošla certifikačním auditem provedeným renomovanou společností URS. Certifikát byl udělen jako osvědčení o systému zajišťování kvality v organizaci v souladu s ISO 9001:2000, pro obor činnosti: poskytování serverhousingu, IT konektivity, připojení k Internetu, hlasových, datových služeb a správy sítí LAN; návrh a vývoj informačních systémů.
Casablanca věří, že tato skutečnost přispěje k trvalému programu zkvalitňování péče o zákazníky, který se snaží každodenně naplňovat, a přenese ji opět o příčku výše v pomyslném žebříčku českých telekomunikačních společností.

LINUXEXPO 2008

Ve dnech 15.-16. března bude společnost Casablanca INT poskytovat připojení k Internetu již 8. ročníku LinuxExpo. Jedná se o největší středoevropskou výstavu a konferenci o Linuxu a Open Source software.

Kromě poskytnutí velkokapacitního Internetu a zasíťování jednotlivých výstavních stánků a přednáškových sálů se Casablanca účastní i jako vystavovatel s vlastním stánkem. Bude zde prezentovat zejména hlasová řešení a telefonní služby postavené na linuxovém rozhraní.

LinuxExpo je místem setkávání zástupců podnikatelské sféry, státní správy a Open Source komunity a tak přináší návštěvníkům kombinaci relevantních prezentací a workshopů s výstavou konkrétních řešení a produktů vznikajících na linuxové platformě.

Článek Casablanca INT s.r.o. ze dne pondělí 7. dubna 2008

Další články od Casablanca INT s.r.o.