logo NetCentrum s. r. o.

Centrum.cz zvyšuje spolehlivost svých služeb vytvořením záložního data centra

Služby Centrum.cz byly v uplynulých dnech kompletně přestěhovány do dvou moderních data center 02. Tím se zásadně zvýší jejich spolehlivost. Služeb portálu Atlas.cz se stěhování a netýká.

Nové datové centrum zajistí uživatelům mnohem větší spolehlivost a dostupnost služeb. Vedle moderního hlavního data centra bude totiž Centrum.cz využívat i záložní data centrum. Hlavní data centrum je umístěno v jiné části České republiky, než záložní data centrum, takže pravděpodobnost souběžného výpadku je nyní skokově menší.

Od od 18. hodiny 29. března do 8. hodiny ranní 30. března mohli uživatelé zaznamenat mírné zpomalení v načítání některých služeb, některé emailové schránky byly přechodně přístupné pouze pro čtení. Všechny emaily byly po celou dobu plánovaného přerušení provozu služeb přijímány a žádná data uživatelů nebyla ztracena. Služeb portálu Atlas.cz se stěhování a odstávka netýká.

Pavel Mucha, generální ředitel společnosti NetCentrum k tomuto kroku říká : "Zvýšení spolehlivosti našich služeb jsme avizovali v minulém roce jako jednu z hlavních priorit v roce 2008. Důvěra našich uživatelů je pro nás velkým závazkem a proto jsme se snažili, aby přestěhování do kvalitních data center bylo co nejrychlejší".

Článek NetCentrum s. r. o. ze dne čtvrtek 3. dubna 2008

Další články od NetCentrum s. r. o.