logo Centrum Holdings

JakNaTo.cz je první český videorádce do počítače i telefonu

JakNaTo.cz startuje v pilotním provozu zcela ojedinělý server, jehož doménou jsou profesionálně natočená instruktážní videa. V zahraničí velice oblíbený formát tak mohou využívat i čeští uživatelé internetu prostřednictvím svého počítače, ale i mobilního telefonu.

Pro začátek server obsahuje zhruba 60 profesionálně natočených videí v sekcích,Zdraví a krása, Jídlo a pití a Rodiče a děti.

Instruktážní videa lze vedle prohlížení stáhnou, sdílet, poslat emailem, ale i vložit do vlastní webové stránky. Praktickým pomocníkem jsou záložky, které uživateli pomáhají označit nejdůležitější momenty ve videu a snadno se k nim vracet. Každé video obsahuje zároveň textový popis návodu, který si uživatel může vytisknout. O návody nebudou ochuzeni ani uživatelé mobilních telefonů, protože videa jsou optimalizovaná i pro mobilní telefony.

Instruktážní videa serveru JakNaTo.cz jsou připravována a natáčena ve spolupráci s předními českými odborníky a zaručují tak důvěryhodné informace a rady. V sekci Zdraví a krása radí například přední česká kosmetička Vlasta Libotovská, v sekci Rodiče a děti zase Hana Petržílková z Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Videa na serveru JakNaTo.cz vznikají ve spolupráci se studiem EALLIN a jsou zpracovávána ve vysoké kvalitě s pomocí profesionálních televizních týmů (dramaturgové, scénáristé, kameramani, atd.).

"Naší ambicí je vytvoření nejobsáhlejšího seriózního českého videoprůvodce životem v Česku", říká David Hác, který šéfuje videotýmu JakNaTo.cz a pokračuje : "Startujeme se třemi sekcemi, zaměřenými především na ženy, do budoucna budeme rozšiřovat počet sekcí tak, abychom obsáhli všechny aspekty života. Rozsah témat a možností je skutečně obrovský, ale budeme se samozřejmě řídit především poptávkou našich uživatelů. Do konce roku plánujeme uveřejnit přibližně 120 videí, každý další měsíc pak budeme přidávat minimálně desítky videí".

JakNaTo.cz pro reklamní zadavatele přináší v rámci rodiny webů Centrum Holdings premiéru zcela nového reklamního formátu - bannerovou nebo textovou reklamu přímo v okně přehrávače. Vedle této reklamy nabízí JakNaTo.cz široké možnosti tzv. komerčních vzdělávacích videí.

Server byl připravován od začátku 2008, plány na realizaci sahají do roku 2007. 

Článek Centrum Holdings ze dne úterý 9. prosince 2008

Další články od Centrum Holdings