logo CertiCon a.s.

Certicon v elitní skupině technologických inovátorů Evropy

Výkonný ředitel společnosti CertiCon prof. Vladimír Mařík, vystoupil se závěrečnou prezentací ve finále mezinárodní prestižní soutěže European Business Awards 2015/2016 v Amsterdamu, do kterého postoupilo 110 firem světa napříč 11 kategoriemi.

CertiCon byl již dříve nominován nezávislou porotou jako jedna z deseti nejlepších evropských společností v kategorii Ocenění za inovace (The UKTI Award for Innovation) a současně byla firma označena za národního šampiona zastupujícího v této kategorii Českou republiku. Z České republiky postoupily do finále pouze dvě společnosti.

"Postupu do finále mezinárodní soutěže European Business Awards 2015/2016 si velmi vážíme, a jsme hrdí na to, že reprezentujeme Českou republiku na takto prestižní akci. Znamená to pro nás nejen velkou výzvu, ale i jisté potvrzení, že jde naše společnost správným směrem. Obstát v tak silné konkurenci nejlepších inovátorů v Evropě je dalším krokem v plnění našeho snu a firemního poslání. Náš rozvoj děláme cíleně a věříme, že mezi tuto elitu patříme," říká Daniel Štofan, ředitel pro technický rozvoj společnosti CertiCon.

Do finále soutěže postoupilo celkem 110 firem světa napříč 11 kategoriemi. Ty byly vybrány nezávislou odbornou porotou z celkového počtu 678 národních šampionů. Do soutěže se letos přihlásilo více než 32 tisíc firem ze 33 států světa, což znamená 33% nárůst oproti roku předchozímu. Odborná porota nyní bude detailně hodnotit všechny finalisty a vítězové jednotlivých kategorií budou oznámeni na slavnostním vyhlášení v červnu letošního roku.

CertiCon je významným partnerem českých univerzit, jako je ČVUT či ZČU v Plzni. Spolupracuje též na projektech s významnými institucemi jako například s rakouskou Christian Doppler laboratoří, kde realizuje aplikovaný výzkum v oblastech Průmyslu 4.0, distribuované umělé inteligence, multiagentních systémů, strojového učení, znalostních systémů, datových skladů a dolování dat (data mining), inteligentní robotiky a biokybernetiky.

European Business Awards je jedna z nejprestižnějších nezávislých podnikatelských soutěží v Evropě. Od roku 2007 oceňuje nejlepší moderní evropské firmy. Porotci se zaměřují na inovace, etiku a ekologii. Mezi porotci se najdou bývalí premiéři i prezidenti států EU. V minulém ročníku soutěže bojovalo o různá ocenění přes 24000 společností z více jak 33 zemí.

Další články k tématům - biokybernetika - ČVUT - inovace - kybernetika - soutěž - zdravotnictví - Daniel Štofan

Článek CertiCon a.s. ze dne pátek 22. dubna 2016

Další články od CertiCon a.s.