logo CertiCon a.s.

Rychlý a stabilní přenos dat pomocí 4MulCom

CertiCon představuje unikátní systém 4MulCom, který zajišťuje vysoce kvalitní a rychlý přenos velkého množství dat i v extrémních podmínkách. Toho dosahuje prostřednictvím mobilních celulárních sítí a zároveň datovým přenosům dodává potřebnou stabilitu.

Nezáleží přitom, zda se jedná o audio, video či jiný typ dat. Unikátnost řešení 4MulCom spočívá ve využívání několika souběžně zapojených komunikačních a přenosových kanálů, díky kterým je dosažen ten nejlepší možný výkon.

Systémové řešení 4MulCom nachází nejvíce své uplatnění v extrémních podmínkách s nestabilní mobilní sítí či nedostatečným internetovým připojením. Jeho využití je však možné i v celé řadě dalších situací, např. pro přenos videa z bezpečnostních či přenosných kamer, při videokonferencích, pro bezpečnou a rychlou konektivitu v dočasných pracovištích (stavby, mobilní kanceláře aj.), pro přenos obrazu v dopravních prostředcích apod.

Produktová řada 4MulCom se skládá ze dvou řešení:

"Unikátnost řešení 4MulCom spočívá v tom, že zajišťuje rychlejší a stabilnější datový tok, než dokáží v některých lokalitách samotní operátoři. Ideální je pro komunikaci z mobilních vozidel a zařízení, kdy je potřeba mít zajištěný přímý videopřenos, například při záchranných akcích. Vhodný je ale také v situacích, kdy je nutné kvůli bezpečnosti pracujících zajistit kvalitní komunikační spojení," říká Daniel Štofan, ředitel pro technický rozvoj společnosti CertiCon.

Komunikační systém je navržen tak, aby byl nezávislý na použité přenosové technologii a mohl využívat dnes běžně dostupné mobilní sítě (GPRS/EDGE/UMTS/LTE), bezdrátové WiFi sítě, WiMAX, satelitní spojení či kabelové sítě xDSL a Ethernet. Datové spojení Secom je plně transparentní pro veškerý datový provoz využívající rodinu protokolů TCP/IP.

Vysoký důraz klade CertiCon také na zabezpečení datového přenosu, přičemž využívá pokročilé metody šifrování přenášených dat bez výrazného dopadu na snížení přenosové rychlosti a spolehlivosti. Díky tomu je prakticky nemožné obsah přenášené informace odposlechnout či dekódovat.

Jak 4MulCom funguje

4mulcom se skládá z klientské jednotky a serveru. 4mulcom klient je hardwarový box s až čtyřmi GSM 2G/3G/LTE komunikačními jednotkami a GPS. 4mulcom server je softwarové řešeni instalované na server s dostatečně dimenzovanou konektivitou.

Server může byt umístěn v datovém centru či v infrastruktuře zákazníka. 4mulcom rozdělí datový tok až do čtyř nezávislých kanálů GSM, serverová strana realizuje spojení dat do původního toku.

Další články k tématům - 4MulCom - bezpečnost - EDGE - Ethernet - GPRS - konektivita - LTE - server - šifrování - UMTS - videokonference - WiFi - WiMAX - xDSL

Článek CertiCon a.s. ze dne úterý 16. srpna 2016

Další články od CertiCon a.s.