logo CertiCon a.s.

Smart City řešení Certicon podpoří know-how Passengera

Skupina SynergyCon, jejíž součástí je i společnost CertiCon, vstoupila třetinovým podílem do firmy Passengera, která vyvíjí informační, zábavní a komunikační platformy pro cestující v hromadné dopravě.

Skupina SynergyCon a.s. očekává od společnosti Passengera úzkou spolupráci na softwarových a hardwarových řešeních pro autodopravce, taxi a autobusové, vlakové, letecké i lodní dopravce. Díky nové spolupráci budou obě společnosti schopny vyvíjet řešení pro koncepty chytrých měst a inteligentní dopravy.

Passengera je nová dynamická společnost sídlící v Praze založená v roce 2015. Vyvíjí a spravuje komunikační a business platformu pro dopravce i výrobce dopravních prostředků. Vytváří hardwarová a softwarová řešení, díky kterým dopravci zprostředkovávají svým pasažérům zábavu a informace.

Passengera v současné době spravuje palubní systém ve vlakových soupravách Pendolino, které provozují České dráhy. Společnost Passengera se snaží aktivně propojit dopravce, inzerenty, poskytovatele zajímavého obsahu a cestující uživatelsky atraktivním řešením, díky kterému mohou pasažéři během cesty dostávat relevantní informace o trase, sledovat filmy či zpravodajství, poslouchat hudbu, hrát hry, vyhledávat v jízdních řádech nebo přistupovat na Internet.

Passengera aktivně participuje na projektech a aktivitách v souvislosti s řešeními pro koncepty chytrých měst (Smart City) a inteligentní hromadné dopravy.

"Věřím, že know-how společnosti Passengera velmi dobře doplní a podpoří naše řešení v oblasti IT a otevře nám nové obchodní příležitosti," říká Vladimír Mařík ml. obchodní ředitel společnosti CertiCon.

"Propojení vzájemných znalostí a zkušeností se společností CertiCon nám umožní rozšířit možnosti našich řešení a nabídnout zákazníkům nejen v dopravním segmentu nové produkty a služby," doplňuje Jan Kolář, výkonný ředitel společnosti Passengera.

Podíl v Passengera mají i společnosti Victrix, s.r.o. a Simac Technik ČR, a.s., která je součástí nizozemského nadnárodního holdingu Simac Techniek NV.

Další články k tématům - doprava - obchod - Pendolino - Smart City - Vladimír Mařík

Článek CertiCon a.s. ze dne čtvrtek 12. května 2016

Další články od CertiCon a.s.