logo Česká pojišťovna a.s.

Aplikace Pojišťovna s podporou OCR

Aplikace Pojišťovna určená pro chytré mobilní telefony přichází v poslední verzi 7.0 s novými funkcionalitami. Díky technologii OCR pro čtení písmen a čísel z nafoceného dokumentu zprostředkuje uživateli rychle informaci o ceně povinného ručení s možností okamžitého sjednání pojištění.

Základem nových prvků aplikace je především technologie OCR (Optical Character Recognition), která dokáže opticky rozpoznávat jednotlivá písmena a čísla. "Motoristům umožňujeme významně zrychlit proces zjištění ceny povinného ručení. Stačí jen vyplnit několik údajů a o zbytek se postará fotoaparát mobilního telefonu a sama aplikace," vysvětluje Jiří Randák, ředitel útvaru řízení online prodeje České pojišťovny.

Právě díky fotoaparátu se celý proces výrazně urychlí. Průvodce v aplikaci navede uživatele k tomu, aby podle šablony na displeji vyfotil občanský průkaz a tzv. malý technický průkaz (osvědčení o registraci vozidla). Tyto údaje se následně zasílají na speciální server, kde jsou zpracovány a promítnuty do kalkulace povinného ručení.

"Technologie OCR je prověřená a její servery zabezpečeny, po zpracování požadavku na kalkulaci povinného ručení jsou data ihned smazána," doplňuje Jiří Randák.

V rámci procesu kalkulace volí motorista jednu ze tří variant povinného ručení. Kromě toho je může dále obohatit o vybraná připojištění, a povinné ručení tak maximálně přizpůsobit svým představám.

"Motoristé mají při tomto způsobu sjednání pojištění k dispozici veškeré nástroje slev, které jsou dostupné při klasickém on-line sjednání na stránkách České pojišťovny, tzn. až do výše 40 procent," upřesňuje Jiří Randák.

Aplikace Pojišťovna 7.0 je nyní k dispozici zdarma pro všechny uživatele s operačním systémem Android, pro majitele zařízení se systémem iOS (včetně optimalizace pro verzi iOS 7.0) bude ke stažení v dohledné době.

Česká pojišťovna začlenila aplikaci Pojišťovna do svého portfolia služeb v roce 2011 vůbec jako první tuzemský pojišťovací ústav. Od té doby aplikaci neustále rozvíjí, aby nabízela užitečné informace nejen pro klienty ČP (sjednání pojištění, hlášení pojistných událostí, prioritní volání na klientské centrum), ale také pro uživatele, kteří hledají například seznam lékařských pohotovostí v ČR či nejbližší smluvní servis.

Článek Česká pojišťovna a.s. ze dne pondělí 18. listopadu 2013

Další články od Česká pojišťovna a.s.

Aplikace Pojišťovna s podporou OCR