logo Českomoravské informační systémy s.r.o.

Vyzkoušejte zdarma řešení sdíleného MS SQL Serveru 2016

Sdílený MS SQL Serveru 2016 je určen především pro malé a střední firmy a výrobce firemního softwaru CRM, ERP apod. V ceně služby je vedle samotné licence zahrnuta také správa SQL serveru a operačního systému, nepřetržitá zákaznická podpora v českém jazyce a Software Assurance.

Poskytování softwarových řešení jako služby se těší stále větší oblibě po celém světě, a tak není divu, že i v České republice se objevují první vlaštovky přinášející tento nový a pro klienty v mnoha ohledech výhodnější model prodeje, přesněji řečeno pronájmu softwaru.

Kamenem úrazu v hospodaření malých a středních firem se často stává drahý obchodní, databázový či jiný software, jehož cena se při běžném nákupu pohybuje v řádu deseti až statisíců korun. Příkladem takového softwaru je Microsoft SQL Server, relační databázový a analytický systém pro e-shopy, byznys a řešení datových skladů.

SQL Server se globálně řadí mezi nejrozšířenější softwarové produkty ve firmách všech velikostí. Je právem považován za univerzální platformu správy dat a podnikových analytických nástrojů. Pokud uvažujete o jeho pořízení v krabicové verzi, vyjde vás taková investice v závislosti na konkrétní edici, od které se odvíjí licencovaný počet jader či uživatelských stanic, v rozmezí od 50 do 350 tisíc Kč.

Vedle těchto fixních nákladů nezapomeňte připočíst variabilní náklady na vlastního správce serveru, pravidelnou údržbu a upgrade na nové verze, na které pochopitelně nevzniká bezplatný nárok. Poměrně hravě se tak přehoupnete přes částku půl milionu korun v horizontu pouhých 3 let.

Přitom za stejně dlouhou dobu byste mohli ušetřit i více jak dvě třetiny těchto nákladů, pokud si stejný produkt pronajmete jako službu od společnosti Českomoravské informační systémy (ČMIS).

Společnost ČMIS přišla jako první v ČR s nabídkou cenově úsporného pronájmu řešení MS SQL Server 2016. V porovnání se zahraniční konkurencí (Amazon, Microsoft) nabízí ČMIS českým zákazníkům, mimo již zmíněného, výrazně nižší latence (díky lokální dostupnosti fyzického serveru), vyšší datovou propustnost a přímé napojení nástroje pro správu SQL databáze SQL Server Management Studio.

Další články k tématům - CRM - databáze - ERP - eshop - hosting - investice - server - SQL - zdarma

Článek Českomoravské informační systémy s.r.o. ze dne pondělí 19. září 2016

Další články od Českomoravské informační systémy s.r.o.