logo Českomoravské informační systémy s.r.o.

Snadný přechod na sdílený SQL Server 2016 s levným provozem

Přechod na novou verzi SQL Server 2016 díky speciální nabídce pronájmu od ČMIS může vyjít až několikanásobně levněji ve srovnání s klasickým licenčním modelem.

V dubnu 2016 byla oficiálně ukončena podpora pro databázový systém SQL Server 2005, který stále patří mezi hojně rozšířené ve firmách všech velikostí. Firmy, které jej doposud používají jako základ ve svých produktech, tak vystavují riziku zneužití bezpečnostní trhliny nejen samy sebe, ale také své zákazníky, kterým tyto produkty poskytují.

Situace může být o to komplikovanější, že doposud platný soulad SQL Serveru 2005 s bezpečnostními standardy HIPAA a PCI, který bývá součástí podmínek SLA pro poskytování služeb, ukončením podpory automaticky pozbyl platnosti.

Řešení od ČMIS pro sdílený SQL Server má vedle příznivé ceny navíc řadu dalších benefitů, které by zákazníci jinde nedostali - nejen lepší podporu a potřebné aktualizace zabezpečení, ale také výrazně vyšší výkon, vyšší úroveň dostupnosti a škálovatelnosti, stejně jako bohatou škálu funkcí z oblasti Business Intelligence, virtualizace a cloudu.

Služba MS SQL Server 2016 běží na enterprise serverech značky Dell v datovém centru Tier III (nejvyšší stupeň spolehlivosti dostupný v ČR), zahrnuje monitoring 24 hodin denně po 7 dní v týdnu, pravidelné zálohování, garantovaný výkon, firewall, IPS ochranu a další ochranné prvky.

SQL Server 2016 bude oficiálně dostupný od 1. 6. 2016 ve 4 edicích:

Toto řešení můžete snadno získat jako službu od ČMIS za zlomek pořizovací ceny s úsporou až 70%. Licence poskytnuté v rámci SPLA jsou měsíční, nikoliv trvalé, a lze je používat do okamžiku vypršení smlouvy.

Sdílený MS SQL Server 2016 od společnosti ČMIS je vhodný pro firmy poptávající server s kapacitou operační paměti až 64 GB a počtem uživatelů (připojených zařízení) od 20 do 200.

Uplatní jej také výrobci firemního softwaru, kteří používají tento relační databázový systém jako základ ve svých produktech.

Úspory 71%

Licenční model (náklady v Kč):

ČMIS Shared SQL (náklady v Kč):

Článek Českomoravské informační systémy s.r.o. ze dne úterý 24. května 2016

Další články od Českomoravské informační systémy s.r.o.