logo Cloudflare

Další nová datacentra Cloudflare spolehlivě chrání před DDoS útoky

Během posledních dvou let společnost Cloudflare zdvojnásobila celkovou síťovou kapacitu na 100 Tbps, díky čemuž je schopna čelit i těm nejmasivnějším DDoS útokům a poskytovat svým zákazníkům rychlejší a spolehlivější služby kdekoliv na světě.

Ke třem novým lokalitám v Evropě se zařadila datová centra Cloudflare v irském Corku, italském Palermu a ruském Jekatěrinburgu - nyní má Cloudflare datová centra ve 47 městech ve 30 zemích Evropy, včetně Prahy.

V Severní Americe má Cloudflare datová centra ve 49 lokalitách a v Asii pak v 84 městech.

Nyní jsou datová centra Cloudflare přítomna ve 250 městech ze 100 zemí světa.

"Výpadek Facebooku a navazujících služeb v minulém týdnu ukázal, jak obrovský a okamžitý dopad na jednotlivce i podniky dnes může mít několikahodinová nedostupnost webové aplikace. Rozšiřováním své sítě společnost Cloudflare dále posiluje bezpečnost, rychlost a spolehlivost doručování internetového obsahu, včetně ochrany před mohutnými DDoS útoky," říká Michal Hebeda, Sales Engineer ze společnosti ZEBRA SYSTEMS.

Čím blíže jsou lokality s datovými centry Cloudflare k uživatelům, tím rychleji se požadovaný obsah dostane do jejich webových stránek, aplikací a podnikových sítí.

Informace musejí často překonávat velké vzdálenosti a na své cestě projít přes mnoho sítí předtím, než jsou doručeny do zákaznických datových center.

Proto Cloudflare již téměř 10 let buduje infrastrukturu rychlých a bezpečných internetových dálnic, které přibližují obsah uživatelům po celém světě.

Další články k tématům - datacentrum - DDoS - Facebook - infrastruktura - kyberbezpečnost - Michal Hebeda

Článek Cloudflare ze dne čtvrtek 14. října 2021

Další články od Cloudflare