logo Cloudflare

Ani rekordní intenzita DDos útoku nezahltila bankovní webové aplikace diky zabezpečení Cloudflare

DDos útok s využitím velmi výkonného botnetu byl letos v létě veden na zákazníka společnosti Cloudflare z finančního sektoru. Jeho infrastrukturu ochraňující finanční systémy dokázal zasypat celkem 330 miliony požadavků.

"Zatímco většina útoků jsou menší a trvají krátce, stále častěji jsme dnes svědky mohutných, velmi objemných útoků. Co je ale důležité, tyto objemné krátkodobé útoky nejhůře zasahují infrastrukturu chráněnou postaršími systémy proti DDoS a ty organizace, které nemají aktivní ochranu postavenou na automatizovaných cloudových řešeních," říká Michal Hebeda, Sales Engineer ze společnosti ZEBRA SYSTEMS.

Společnosti Cloudflare se podařilo odvrátit útok o síle 17,2 milionu požadavků za sekundu (rps), což je třikrát vice než kterýkoliv známý útok předtím.

Tento jediný útok dosáhl 68% průměrného legitimního http provozu, tj. 25 milionů požadavků za sekundu, který Cloudflare registrovala ve svých datových centrech ve druhém čtvrtletí 2021.

Globální síť Cloudflare zahrnuje přes 200 datových center ve více než 100 zemích světa, přičemž každé datové centrum pomáhá zákazníkům eliminovat DDoS útoky.

S kapacitou 59 Tb/s je síť schopná blokovat v průměru 57 miliard kybernetický hrozeb každý den včetně největších DDoS útoků historie.

Rekordní DDos útok přišel z více než 20000 botů ve 125 zemích po celém světě - nejvíce z nich bylo umístěno v Indonésii Indii a Brazílii. Útok byl automaticky detekován a odvrácen s pomocí autonomního edge systému Cloudflare pro ochranu před DDoS útoky.

Masivní útoky zejména na bankovní organizace ve světě jsou stále častější, ale nevyhýbají se ani lokálním finančním institucím.

V souvislosti s nedávnými problémy internetových stránek globálních společností byly evidovány i problémy českých a slovenských klientů, když se po určitou dobu nemohli přihlásit do internet bankingu či mobilního bankovnictví.

V ČR a na Slovensku je partnerem Cloudflare společnost ZEBRA SYSTEMS.

Přehled poskytovaných služeb a řešení:

Článek Cloudflare ze dne středa 15. září 2021

Další články od Cloudflare