logo Cloudflare

Přerušení provozu webu mívá vážné dopady na chod firmy

Přerušením provozu firemních webových aplikací bývají nejvíce postiženy e-shopy, aerolinky, banky a provozovatelé herních platforem. Většina organizací by pocítila vážné následky na své fungování již po několika hodinách výpadku, ztráty pak mohou jít do milionů.

Podle aktuálního průzkumu mezi svými partnery společnosti ZEBRA SYSTEMS - distributora produktů Cloudflare na českém a slovenském trhu, by téměř dvě třetiny organizací pocítilo vážné provozní následky již po 5 hodinách svých nefunkčních webových systémů.

"Podle zprávy Cloudflare z prvního čtvrtletí 2021 se množí počet případů, kdy kybernetičtí útočníci žádají za zastavení DDoS útoku na webovou infrastrukturu tučné výkupné. Jedná se o stále častější typ ransomwarového útoku, a zejména IT správci v organizacích, které jsou velmi citlivé na výpadky webových systémů, by měli přijmout adekvátní opatření. Služby Cloudflare poskytují prověřenou infrastrukturu schopnou ochránit i před DDoS útoky velkého rozsahu," říká Michal Hebeda, Sales Engineer ze společnosti ZEBRA SYSTEMS.

S čím dál větší závislostí podniků a organizací na webových aplikacích, portálech a e-shopech rostou také následky jejich výpadků, ať již způsobených technickými chybami či záměrnými kybernetickými útoky.

V roce 2021 byly u nás zaznamenány např. útoky na stránky magistrátů či sportovních klubů, v červenci pak nastal globální výpadek desítek tisíc webů v důsledku selhání správce DNS služeb.

Nejzajímavější údaje průzkumu ZEBRA SYSTEMS:

V ČR a na Slovensku je partnerem Cloudflare společnost ZEBRA SYSTEMS.

Přehled poskytovaných služeb a řešení:

Článek Cloudflare ze dne čtvrtek 12. srpna 2021

Další články od Cloudflare